מחסור בחלב

talrachel

New member
מחסור בחלב

בתי בת 3 שבועות נולדה במשקל נמוך יחסית 2.240 . בשקילה שניה התברר שעלתה רק 50 גר' ולכן החלטתי להוסיף לה תחליף וגם לשאוב על מנת שאדע כמה היא אוכלת . לא הולך לי לשאוב אני מרגישה שאין מספיק חלב. בשקילה האחרונה אחרי שבוע עם תוספת (בערך פעם ביממה ) עלתה בסדר במשקל. בלידה הקודמת הנקתי מלא כשלשה וחצי חודשים והילד עלה טוב במשקל. האם העובדה שאינני מסוגלת לשאוב כל 3 שעות כמות מספקת לארוחה עבורה מראה שאין לי מספיק חלב?

sagitlaleche

New member
מחסור בחלב ../images/Emo20.gif

talrachel יקרה, חסרים לי כאן הרבה פרטים. מה היה משקל השחרור מבית החולים? מהם המשקלים וכעבור כמה זמן? אם שקילה שניה היתה אחרי שבוע והיא 50 גר' יותר ממשקל הלידה, אבל היא ירדה למשקל 2 ק"ג, אז זה נשמע בסדר גמור ואף יותר מכך, מכיוון שהיא הגיעה למשקל הלידה שלה. שאיבה אינה מדד לכמה התינוק יונק, אלא העליה במשקל, מספר ההנקות ביממה, כמויות החיתולים הרטובים והצואים. שאיבה היא טכניקה נלמדת (כתבתי כאן כבר כמה פעמים) ולא משהו שניתן לעשות בשניות: לחבר משאבה ולשכוח מזה. לוקח זמן עד שמצליחים לשאוב את כמויות החלב הרצויות. בקבוק זה המון, 30 סמ"ק בפעם ראשונה זה מצויין ולאט לאט לאט הכמות עולה. אנא פרטי עוד לגבי המשקל.

talrachel

New member
מסחור בחלב-המשך

שלום שגית, הקטנה השתחררה במשקל 2150 ובשבוע הראשון עלתה 150 גר'.בשבוע השנינעצרה העליה במשקל והיא עלתה רק 50 גר'. עם התחלת שילוב של סימילאק ויניקה היא חזרה לעלות יפה ובשבוע האחרון עלתה 200 גר'.השאלה היא האם יתכן שהיא אינה יונקת מספיק חלב? אודה אם תוכלי לומר לי כיצד הכי טוב לפעול במצב שרואים שאין עליה מספקת במשקל.

נ ע ה1

New member
לדעתי

תשאבי כמה שיש לך אבל תתמידי כל 3 שעות. תתני תוספת כל עוד אין לך מספיק חלב. בהדרגה כמות החלב תעלה אבל זה יכול לקחת כמה שבועות

sagitlaleche

New member
מחסור בחלב המשך ../images/Emo20.gif

כנראה שכרגע, אין לך מספיק חלב ואת צריכה לפעול כדי להגביר את כמות החלב כדי שתוכלי לחזור להנקה מלאה. ראשית, תוכלי להתחיל ולשאוב באדיקות, מומלץ במשאבה דו-צידית (ניתן לשכור, לשאול או לקנות) כל שלוש שעות ובכך להגביר את כמויות החלב שאת מייצרת. את החלב שאת שואבת תוכלי לתת לה בתום ההנקות, במקום התמ"ל, ותוכלי לחזור להנקה. מומץ שאת כל התהליך הזה תלווה יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ולא כך דרך האינטרנט. זה לא אחראי ולא מספיק מקצועי. כדאי לראות גם מדוע התינוקת שלך לא יונקת מספיק טוב כדי שלא תייצרי מספיק חלב. אם תגידי מאיזה אזור את בארץ, אשמח לתת לך טלפון של יועצת הנקה מוסמכת IBCLC באזורך.

למעלה