מחסומי החיים (1)

deep ocean

New member
מחסומי החיים (1)

השאלה היא כזו- מה מעכב אותכם בהליכה בדרך הלוחמים?? על מה אתם מרגישים שאתם תוותרו, אם תצעדו בדרך הלוחמים? מה מונע מכם להתפתח בכיוון? מה מקשה עליכם להתפתח? שרשרו כל דבר שנראה לכם קשור לפה. לא כולם חייבים להבין את הקשר, אגב. **למי שלא יודע מהי דרך הלוחמים, אני ממליצה לקרוא את הודעת המנהל. יש קישור אליה למעלה, ליד: "בהנהלת: בן טל-שחר".

התשובות שלי

מה מעכב אותי - שום דבר לא מעכב אותי על מה אוותר - על המחשבות שעוד נותרו לי מה מונע ממני - שום דבר לא מונע ממני מה מקשה עלי - שום דבר לא מקשה עלי אז למה אני לא מתפתח יותר מהר? - כי זהו קצב הצעידה הנוכחי שלי

rubber duck

New member
ועל זה אמרו סיב מילר בנד :

keep on running
שרון

יה-יה

New member
בדרך שלי...

מה מעכב אותי - תחושות מזויפות עם תירוצים "מעולים", שבעטיין אני לא עושה דברים. משפט מסובך עם דוגמא (כדי להבהיר): אני רוצה לעשות משהו. ה´משהו´ הזה דורש עבודה מסוימת. מיד עולים תירוצים מתירוצים שונים ותחושות מזויפות (לא מתאים כרגע, חסר לי כך וכך כדי להשלים את המשימה), שמונעות ממני לעשות. אני יודעת שאני יכולה, אבל מתעטפת בתוך התירוצים. הטורף, נדמה לי... על מה אוותר - על העטיפה שהזכרתי (של התירוצים), על תחושת ה´ילדה קטנה´ שלא חייבת לעשות אם לא בא לה... (ובעיקר על התחושה של ´לא בא לי´, כי זה לא אמיתי...) מה מונע ממני - ה-ט-ו-ר-ף !!! מה מקשה עלי - אני אז למה אני לא מתפתחת יותר מהר? - אני מתפתחת. לא ממהרת לשום מקום. הגעתי למחוזות שלא חלמתי עליהם אפילו. אני בדרך הנכונה. ההודעה קצת חפוזה, כי אני הולכת לגן (ילדה קטנה
)... כשאחזור, אפרט יותר. או שלא. (אגב, העניין עם הבחור המקסים נגמר. "זה לא הולך בכיוון שהוא חשב". תחושה שלי - הוא חשב שזה ילך בכיוון של המיטה. אני יותר חשבתי בכיוון של הסלון. זו באמת לא אותו כיוון. הנני, בפעם ראשונה בחיי מתמודדת עם דחייה של בחור. לא קרה לי עד היום. וואווווו. נראה אותי עכשיו...) יום טוב, יה-יה.

אשכר

New member
(זה היה זריז)

אני מכיר את הקטע של התרוצים המעולים. כשאני מנסה להתמקד על זה אצלי, אני רואה שחלק מהתרוצים באמת נכונים מנקודת המבט של אותו הרגע כלומר, באותו רגע שצריך לפעול, או להחליט, אני לא רואה, ובעצם שוכח, את ה´תועלת´ ואת הצדדים השליליים (אם יש), לעומת רגעים בהם אני נמצא בפרופורציות רחבות יותר. לדעתי חוסר היכולת להרגיש את התועלת או החסרון של מעשה X, נובע מחוסר מקומי של אנרגיה ו/או התקבעות מקומית של נקודת התפיסה. פתרונות מהאמתחת? לא ממש. להשאר ברמת אנרגיה גבוהה (אח..., הביצה והעז). אחד הפתרונות (הלא מומלצים) הוא לנסות את מה שהביא אותנו עד הלום: שינון וחזרה אוטומאטיים, כמו תוכי, משמעת עצמית כפויה. כאמור, אפשרי, יעיל, לא תמיד מומלץ. ובכל זאת, מה כן? מנסיוני, 2 דברים: פיתוח רגישות, ולחץ מבחוץ. אם הרגישות שלי גבוהה, אני "נאלץ" לבצע תרגילים מסויימים, אני חש שזה וזה טוב לי, או זה וזה "תוקע" אותי. לי אישית יש בעיה עם אוכל (אז מה אם אני רזה). אז כשאני יושב לאכול, או בכלל כשאני חושב "האם לאכול צהריים", אני הולך לרוקן לחצים, סוגר לרגע את העינים, אוטם את האוזניים, יושב, רצוי בתנוחה שלא מאמצת את הבטן (ישיבה על העקבים, לדוגמא). ואז אני מרגיש את הבטן, ואת כל המערכות. ב-80% מהמקרים אני מצליח "לדעת" כמה ומה כדאי לי לאכול, ומתי צריך להפסיק. אני גם אעדיף לאכול כשאין מסביבי גורמים שמפריעים להקשבה הפנימית. לחץ מבחוץ מה כלומר? רוצה לומר - איש, או מצב שבאים ו"מזכירים" לי את מה שאני לא רואה באותה נקודת זמן. (ראי פיסקה 2) איש שמזכיר לי יכול להיות מישהו למודע למצבי ומזכיר לי שזה מה שרציתי לעשות כשהייתי במודעות "גבוהה" יותר. איש גם יכול להיות דווקא מישהו שעושה הכל "הפוך", ובגללו אני מרחיק את עצמי לצד ה"שני", כלומר, בגלל שהוא "תקוע", אני אלך לעשות מדיטציה. אני מובן? דוגמא למצב יכול להיות צורך קיומי ("אני חייב להיות צלול ובהיר מחשבה, כי אני הולך להפגש עם בחורה מדהימה היום בערב, אז אין לי ברירה, אני לא אטחן סופגניות, ואני כן אלך לעשות קצת טאי-צ´י בחוץ") יום משובח. (בלי קשר לנ"ל: אני מנדנד לך)

יה-יה

New member
נד נד, נד נד...

מסכימה מאד עם מה שאמרת על נקודת התפישה של אותו רגע. חשבתי על העניין של התירוצים כרגע והבנתי איך אני מצליחה (כשאני מצליחה) להתגבר עליהם. זה אפילו לא נקרא להתגבר, כי במקרה שאתאר מיד, הם בכלל לא קיימים באותו רגע. פשוט... הם לא קיימים. כש"אין לי" זמן/כוח/סבלנות/וכו´ לעשות X, אני לא עושה בגלל התירוצים הללו. על אותה ´משימה´ (להלן X), אם אני רוצה לעשות, ומילת המפתח היא "רוצה", אני עושה. והמדובר הוא על אותם תנאים, עם אותו כוח/זמן/סבלנות/וכו´... את התירוצים אני לא צריכה לעקוף, כי כשאני *רוצה*, הם לא שם. אני הגעתי למסקנה שאני עושה לעצמי קצת הנחה (לא הטורף, אלא אני). אם לא בא לי, כי אין לי כוח/זמן...., אני לא עושה. אחרי זמן מה, אני עושה. בשיא החשק והכוח. אני יכולה לעשות את הדברים בלי חשק, אבל אפילו ניקיון של החדר (סתם דוגמא נדושה), הופך לפעולה שאני ממש נהנית ממנה, כשאני עושה אותה עם מירב (מי זו מירב???) האנרגיות הזמינות לי. (להבדיל, כשאני מבצעת את אותה פעולה כשהאנרגיות לא "זמינות" לי, זה הופך לסיוט). הבנת? כי אני לא
יה-יה (עדיין מתנדנדת)

אשכר

New member
רד, עלה, עלה, קרח

למה דוגמא נדושה?? אחד מהדברים שאני נורא נהנה מהם זה לנקות ת´חדר. אפרופו, הנה דוגמא לאחת מדרכי ההתמודדות האפשריות: תתארו לעצמכם* בוקר אפלולי, ואתם עייפההההיים. אבל צריך (ולא חשוב למה) לצאת. הרי זה דורש רק החלטה, והגוף יצא מהמיטה כמו כלום. בדיוק כמו ההחלטה להזיז את היד מצד לצד. ואז, בטריק מטופש לחלוטין אבל מהיר, אני אומר לעצמי "כן", וקם כמו פנתר. המחשבות מגיעות קצת יותר לאט, ולפני שמתבשלות במוח ההתלבטויות אני כבר במצוד אחרי התחתונים, וצוחק! (* בטח, למה לא, לנקוט לשון רבים. יש מקסימום 2 אנשים שקוראים את זה, ואני אחד מהם. המת´)

סתר

New member
דוגמה טובה, אשכר

הם תוכל לקרוא את הספר "חיפוש אחר המופלא" של אוספנסקי, ולשתף אותנו, א - נשים ? אשכר, קח את הזמן, הספר בהחלט מאתגר הצלחתי להבין חלקים ממנו, רק לאחר שצברתי אנרגיה... בהצלחה במסע... אלפי...

יה-יה

New member
דויד !!!!

תתקין אנטי וירוס במחשב. נראה לי שהטורף השתלט לך על המחשב וכותב הודעות במקומך
. ממה אתה מפחד מאד??? (גם אני, אבל אני עוד לא יודעת תחת איזו הגדרה לשים את זה) יה-יה

~דויד~

New member
חחחחחחח... נראה לך שאני מפחד מוירוס

אני אוכל וירוסים ותולעי מחשב לארוחת בוקר
וחוץ מזה קניתי אנטי-וירוס ואפילו גם התקנתי אותו
ממה אני מפחד? מן המוות, כי זה מה שקורה כשמתפתחים. המוות של האגו.

~דויד~

New member
לא ממש התכוונתי לאגו

אלא לחלק הישן שמת בקרבי למען החלק החדש שגודל וצומח, שאומר: "אין מקום לשנינו על כדור-הארץ"

יה-יה

New member
../images/Emo80.gif ../images/Emo80.gif (ובעברית - פרה פרה

אני רואה את זה כך: אגו מלגו. האגו, מלה קטנה, שמכילה בתוכה כל כך הרבה. הרבה טוב (מזויף), הרבה הרס, הרבה צער, הרבה מחשבות, הרבה... הרבה... הרבה... אני מפרקת כל פעם קובית לגו אחת מהאגו. אחת אחת. עד שכל הקוביות ייעלמו (ועד אז אני אהיה כל כך זקנה, שאני אמות באמת...
בתור בת מזל אריה (ומי מאיתנו לא קרה פעם אחת לפחות בחייו את התכונות "המאפיינות" של מזלו...) יש לי אגו, בלי עין הרע, מ-פ-ו-ת-ח... (ואם אתה מוצא קוביות לגו שנופלות ממני כשאני הולכת, אל תרים אותן... הן כבדות מנשוא) אוהבת, יה-יה.

rubber duck

New member
הדברים שמעקבים אותי

וואוו יש המון............. העבר שעדיין מופיע לו מפעם לפעם מחויבויות שלקחתי על עצמי דברים שהתחלתי ואני רוצה לסיים וכיום הפ מפריעים לי אנשים שלא תמיד מבינים אותי זה שאני עדיין בחיפוש אחרי המון דברים הרצון שלי לעשות הכל מושלם וזה שלא תמיד אפשר לעשות את זה מושלם זה שאני חושב הרבה יותר מהר משאני מבצע כל הרעיונות שעולים במוחי מידי שניה ואולי עשירית שניה האהבה שלי לספורט ( מהצד הפאסיבי ) זה שאין לי כלב בבית ( מסיבות של שלום בית ) ויש עוד המון אבל קטנות
שרון
יש לציין שמיום ליום אני מצליח להבין את המטרות האמיתיות שלי ובעקבות זה מרגשי נהדר

נילאם

New member
MINDFUCK

MINDFUCK, או בעברית צחה "דפיקות מוחין" הוא המעכב האישי שלי. מח-ש-בו-ת, יומרות של השכל להבין הכל, שימוש באינטלקט במקום באינטואציה והרגש. מחשבות שופטות, מחשבות ששופטות את אלה ששופטות, מחשבות שמחליטות להפסיק לשפוט. שיפוט חדש מבליח. DO LOOP וחוזר חלילה. מוותרת על 99.765% מהמחשבות שלי כל יום. ועדיין יישארו מספיק. מישהו חכם ורואה הסתכל לי פעם עמוק לתוך הנשמה ואמר לי (אני אצטט באנגלית כדי להיות נאמנה למקור): TOO MANY THOUGHTS MAKE FIRE IN THE BRAIN FIRE IN THE BRAIN MAKES MINDFUCK

אשכר

New member
שאלה

את מכירה אולי, את הקטע המוזר של הכיוון של המבט? מישהי (לא רואה ממטר) אמרה לי פעם שכשהמבט (יענו העיניים, אז סימפל אז ד´אט) יורד אל מתחת לאופק, המוח מוצף במחשבות. ברגע שמביאים את המבט סנטימטר מעל האופק, יש (אצלי, לפחות) הקלה מיידית של המצב. נכון, זאת רק הקלה רגעית על הלחץ, וזה לא פתרון לטווח ארוך (בעצם זה כן, אבל צריך להתאמן כמה שנים) אבל... אני ממליץ לנסות

למעלה