מחנכים את בארי בונדס

ScrewDriver

New member
מחנכים את בארי בונדס

אמש, בפעם השלישית בסדרה בין הקאבס לג'יינטס, בארי בונדס חטף כדור בגופו, כשנשען קצת יותר מידי מעל הhome plate. הפיצ'ר שפגע בו, מרק פריור, אמר ש"גם אני לא הייתי רוצה להפגע. אבל אין לי שום כוונה לוותר לאף חובט, וכל מה שניסיתי לעשות זה להרחיק אותו טיפה מהplate כי הוא נשען יותר מידי. אני חייב לזרוק פנימה בשביל להיות אפקטיבי, לא רק לבארי, אלא לכולם - כולם עומדים על הplate, ובמצב כזה, לפעמים קורה שאתה נפגע. זה פשוט ככה." מה דעתכם על העניין? האם אנו עדים לתופעה חדשה - פיצ'רים שנמאס להם לפחד מבארי בונדס, ונמאס להם לוותר לו על ההישענות הזו, ונהיים יותר אגרסיביים אליו? אני לפחות חושב שצריך להוריד את השחקן הזה בחזרה לכדור הארץ. לא ייתכן שהוא יהנה מזכויות יתר, רק בגלל שהוא בארי בונדס. בעידן האופנסיבי הזה ממנו ההיטרים נהנים כל כך, צריך גם לשמור שהפיצ'רים לא יאבדו את האפקטיביות שלהם.

Blood

New member
תגובה..

1. זה לא חדש שזורקים כדורים על בארי. אולי זה נראה "חדש" כי הוא קיבל שלושה HBP בשני המשחקים האחרונים. 2. 90% מהפיצ'רים (אם לא יותר) פחדו, מפחדים ויפחדו מבארי בונדס - לא חשוב באיזה מצב 3. המשפט שלך "אני לפחות חושב שצריך להוריד את השחקן הזה בחזרה לכדור הארץ" הוא ממש מרתיח!!! - ההפך הוא הנכון: בארי בונדס הוא השחקן היחיד בהסטוריה שקיבל פיצוצים אדירים ולא הגיב אף לא פעם אחת! הוא מעולם לא רצה זכויות יתר; הוא מעולם לא התנשא או דיבר בטון שאיפשר למישהו לחשוב כאילו מדובר בשחקן על! אפשר לחשוב שבארי הוא איזו אליטת בייסבול!!! אני מאוד מקווה שהבנתי את המשפט הזה לא נכון... 4. זכויות יתר?? הוא לא קובע אותן! זה שהפיצ'רים מתים מפחד (ובצדק) זה לא אשמתו... 5."האם אנו עדים לתופעה חדשה - פיצ'רים שנמאס להם לפחד מבארי בונדס" - להפך: פיצ'רים שפגועים בבארי הם אלו שמפחדים מהום ראן. 6. ה"הישענות" כפי שתיארת אותה היא מנת חלקם של עשרות חובטים בליגה.. זה לא שבארי הוא היחיד ש"נשען" בצורה הזו. ההבדל הוא שבארי, יותר מכל שחקן אחר בליגה, מסוגל לחבוט גם כדורים לא טובים (במיוחד זכור ההום ראן שלו בשנה שעברה נגד רנדי ג'ונסון..) מצפה לתגובה והסברים, רז

SlamminDino

New member
מו ווהן הוא האבא של הנשענים!!

איזה אבא... הוא המציא את מה שנקרא Crowding the plate. טוב, זה היה הרבה לפניו אבל מה שאני מנסה לומר הוא שבאמת בארי הוא לא היחיד שעומד קרוב לצלחת. לדעתי זה טוב מאוד שהפיצ'רים יתחילו לזרוק לבארי כמו שהם זורקים לכל אחד אחר ויאתגרו אותו מידיי פעם ללכת על כדורים שיגיעו לאיזור הסטרייק זון. הגדולה של בונדס היא שהוא מתמיד מאוד בהענשת פיצ'רים שכן מעיזים ללכת נגדו ובגלוי. אתמול זה היה מאט קלמנט שחטף שתי הום ראנס מהמחבט של בארי שלא ראה הולכה לבסיס ראשון במשחק. על זה אומרים למען יראו וייראו.. ( יפחדו) . כל מי שרואה שליטה מדהימה שכזו במחבט יפחד להתמודד מולו ובינתיים נראה שלבונדס יש את היתרון על הפיצ'רים במקום שלפיצ'ר יהיה את היתרון עליו מלכתחילה. דבר כזה לא קורה הרבה!!! אנו צופים באחד התופעות המעניינות של הסטוריית המשחק.

Blood

New member
שני דברים בקשר לדברים של דינו..

א.תופעה זה לא מילה - אנחנו צופים בשחקן עם קורדינציית ה-עין-יד הטובה בהיסטוריית המשחק... ב. גם פיצ'ר שמאוד נזהר/פיצ'ר "בכיר" משלם על הטעויות שהוא עושה נגד בארי, והזכרתי את רנדי ג'ונסון (ג'ונסון זרק פסט בול אדיר פנימה, ובארי חבט כשהכדור פוגע במחבט בערך כשלושה ס"מ מעל היד של בארי - רחוק מאוד מאוד מהמקום במחבט שממנו אמור לצאת הום ראן... - ופה מדובר גם על העוצמה של בארי כי את הכדור הזה רודריגז, סוסה או כל אחד אחר בחיים לא היה מוציא ליציע)

SlamminDino

New member
מדברים על העוצמה של בארי

הרבה מאוד אנשים בארה"ב חושבים שהוא על סטרואידים למיניהם. לא מדברים על זה בשידורים של המשחק אבל זאת המילה ברחוב...

ScrewDriver

New member
זה משהו עקרוני

התופעה הזו של crowding the plate אינה ייחודית לבארי בונדס. בחרתי לדבר עליו פשוט כי זה קרה לו הרבה לאחרונה, למרות שבהחלט היה אפשר גם לציין עוד כמה סלאגרים אחרים, לדוגמה מו ווהן כמו שדינו אמר. וכן, בעקרון, את כולם אני חושב שצריך להוריד בחזרה לכדור הארץ. כשפיצ'ר זורק פנימה (ולא בכדי "לפוצץ") הוא עושה זאת בכדי שלחובט יהיה קשה "להתלבש" על הכדורים הללו עם המחבט, מה שנקרא to jam the hitter. לא ייתכן שנגד השחקנים ברמה של בארי בונדס, שהם ממילא כאלו טובים, אז הפיצ'רים שזורקים להם, ייאבדו את הנשק הזה של לזרוק פנימה - זה לא ישאיר להם כמעט דבר בשביל להתמודד עם חובטים כאלו. מה גם שכמו שציינת, בארי בונדס מסוגל לחבוט היטב במשהו שקרוב אליו. העובדה היא, שהוא נשען יותר מידי קרוב לplate, וזו בעיה של ממש. אני חושב שהוא חובט טוב מספיק גם אם יעמוד כמה אינצ'ים אחורה. חוץ מזה, שהרבה חובטים היום, דווקא כן חושבים שמגיע להם הכל. אני לא יודע על מה אתה מדבר, כשאתה טוען שבארי בונדס מעולם לא רואה את עצמו כשחקן על. הוא ועוד איך מתנהג ככה. בקושי מדבר עם החברים שלו לקבוצה, מתלבש בחדר פרטי משלו, מכתיב למנג'ר שלו תנאים - שהוא לא נשאר בקבוצה במידה וג'ף קנט נשאר, ועוד הרבה התנהגויות סוציומטיות שכאלו. לכן אני ממש לא מתפלא שהוא חושב שהוא אלוהים כשהוא חובט, ושמותר לו להשען כמה שבא לו. לא ששאר הסופרסטארים של היום טובים בהרבה. Where have you gone, Joe Dimaggio, our nation turns its lonely hearts to you...

LeBronJames

New member
למה זה כל הזמן קורה לי?

אנשים יורדים על הספורטאים שאני אוהד. על קובי, בארי, שאק וחברים. על מה זה מגיע לי? על קובי- אני יגן תמיד עד טיפת דמי האחרונה. ועל בארי? אני לא מבין מספיק בבייסבול, אבל אני חושב שיש שופט 2 מטר מבארי שלא אומר כלום- אז כנראה שמותר לו.

ScrewDriver

New member
ושוב, הבהרה

בבקשה אל תיקח את הביקורת בצורה אישית על הסופרסטארים שלך. כמו שכבר אמרתי, אני שוב מדגיש - הביקורת שלי היא לא על בונדס בלבד, אלא כל הסלאגרים כדוגמתו, שחושבים שמגיע להם הכל. ובתגובה למה שאמרו כאן על בונדס והתקשורת - אני מאמין שאין עשן בלי אש. התקשורת לא עויינת שחקנים רק בגלל שאינם משתפים עימם פעולה. לדוגמה, איצ'ירו סוזוקי מהמרינרס בקושי דובר אנגלית וסולד מחשיפת יתר, ובכל זאת כולם אוהבים אותו. מייק מיוסינה מהיאנקיס גם כן טיפוס מאוד סגור, והוא עדיין גיבור. כך שלא סתם כותבים את מה שכותבים על בארי בונדס.

Blood

New member
העניין הוא..

שאת בונדס יותר נוח להאשים.. ההשוואה עם איצ'ירו ומוסינה לא נכונה, כי הם רחוקים מלהיות קרובים לבארי בונדס.. התקשורת עויינת כלפי שחקנים שמענינים אותה ושותקים.. איצ'ירו עניין (ובהחלט אפשר לכתוב בלשון עבר..) את הציבור בגלל מוצאו ותו לא, ולכן זכה לחשיפה תקשורתית.. ולגביי מוסינה - הוא רחוק מאוד מלהיות "גיבור" כהגדרתך.. את בונדס התקשורת צריכה, בגלל היכולת, בגלל ההשפעה, בגלל הכוח, בגלל השיאים! כשהיא לא מקבלת אותו כפי שהיא רוצה - היא תוקפת, ולכן מייחסים לבונדס אמירות שאלוהים יודע מאיפה הביאו אותן.. (המצב אגב, לשם ההשוואה, דומה למצבו של אבי נימני בארץ לאחר פרשת שרף ועד היום..)

SlamminDino

New member
ההבדל בין בונדס לנימני

מנימני עשו שחקן ובונדס עשה מעצמו כוכב על. אף פעם לא ראיתי את נימני כאחד השחקנים הטובים של הכדורגל שלנו. ברקוביץ' , רביבו ובניון הם השמות החמים של הכדורגל הישראלי ואני לא יודע מאיפה כל האנשים מעלים את השם של נימני לרשימה הזאת. הוא יודע ליפול ברחבה ולסחוט עבירות אבל כשמנסים לעשות את זה ברמה אירופאית זה בדרך כלל לא מצליח.

Blood

New member
דינו, אתה פותח תיבת פנדורה...

רד מאבי נמני.. מהר..

SlamminDino

New member
מזכיר לי את המכשפה מפיטר פן

למכשפה קראו פנדורה והייתה לה בת שהייתה חברה של פיטר פן וחבורתו עד שכוחות האופל השתלטו עליה...

Blood

New member
לי זה דווקא מזכיר..

סדרה שנקראה "סופר בן" (בערך לפני 10-12 שנה..), והיה שם אחד רשע, שאמר משפט גאוני שלא אשכח עד יום מותי: "כמו שאמרה דודתי ליאורה החיים הם כמו תיבת פנדורה" שירה. פשוט שירה.

SlamminDino

New member
Moose אמנם לא גיבור אבל

בעיניי רבים מאוהדיי היאנקיז והאוריולס הוא איש שמקבל המון אהדה ורספקט. ידוע גם שהוא מוערץ על ידיי נשים ברחביי ארה"ב. אם תשאלו את דניאל הוא נראה כמו דג כך שאצלו לא תמצאו הסברים לתופעה...

Blood

New member
מסכים עם הרוב, א-ב-ל

אני מאוד לא מסכים עם הקביעה שלך לגביי אופיו של בארי, שמתבססת בעיקר על דיווחים תיקשורתיים. מהיום הראשון שלו כשחקן, בארי התגלה כבן אדם סגור, שלא מרבה להתראיין, בטח שלא להעביר צחוקים עם הכתבים (כדוגמת ג'יטר, פיאצה או רודריגז), והתקשורת לא אהבה את זה, וניסתה להפיל אותו פעם אחר פעם - מדיווחים על התנשאות בקבוצה, דרך יחס מועדף ועד לגזענות. בארי מתלבש לבד, בארי מחליט שקנט יעזוב, בארי מתנשא בקבוצה - כל אלו דיווחים תיקשורתיים שלא היו קיימים אם בארי היה בן אדם יותר פתוח - אבל הוא לא! ובאמריקה מי שלא משתף פעולה עם התקשורת נחשב לאויבה..

SlamminDino

New member
ובגלל זה A-ROD הוא בחירת האוהדים

אנשים אוהבים את A-ROD וג'יטר ויותר קל להם להתחבר לדמותם. כמובן שכל זה לא משנה כי מבחינת משחק ורמת נוכחות אין כמו בארי והוא באמת המלך האמיתי של הליגה ולא משנה כמה הוא מצטלם טוב בתקשורת... דרך אגב-- התמונה היא בשביל לברון ששם לב שהתמונות לא מופיעות לאחרונה. תודה על ההערה!! אני אשתדל לשים כמה שיותר תמונות על מנת שהמקום ייראה כמו שהוא צריך להיראות . ( זה באר משקאות ספורטיבי!!)

SlamminDino

New member
דרך אגב-- תגידו לי מה אתם חושבים..

על הדבר הבא: נכניס את השיחה הנחמדה שלנו לפינת המאמרים ונוסיף תמונות על מנת להמחיש את האירוע המתוקשר.. יהיה טוב להכניס דיונים מהפורום לפינת המאמרים ולהעניק לנאמר פה חיים טובים וצבעוניים. SO what do you say?

ScrewDriver

New member
נו, ברור...

בכוונה פתחתי את תיבת הפנדורה הזו, בידיעה גמורה שיתווכחו איתי כאן בלהט ואצטרך להגן על עמדתי, פשוט הפורום כאן די נרדם לאחרונה...

למעלה