מחנה Gleiwitz

עופרמנ9

New member
מחנה Gleiwitz

שלום,

עפ"י רישומים ביד ושם סבא שלי הגיע ב-1941 למחנה עבודה KL Gleiwitz (שמם של 4 מחנות לוויין של אושוויץ).
עפ"י המידע שמצאתי ברשת המחנות הללו התחילו לפעות מאוחר יותר (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_subcamps_of_Auschwitz)

האם מישהו יכול להבהיר את המצב? לא הצלחתי למצוא מידע ברור לגבי מחנות אלה בשנת 1941.

תודה וחג שמח,
עופר

קזרדי

New member
האם תוכל להציג את הרישום שביד ושם?

אם המקור הוא מידע בכתב יד, אז לא מן הנמנע שמי שהקליד את המידע למחשב פשוט טעה בפענוח התאריך.

עופרמנ9

New member
המידע מבוסס על התצלום המצורף

צילמתי עם מצלמה ישר מהמסך ביד ושם וזה התברר כטעות - התמונה יצאה לא טובה.
אבל אין לי ספק שהשנה היא 1941.

עופר

ט א

New member
מהות הרישום / מקורות מידע משניים

הי עופר,

הכרטיס שמצאת מבוסס על תביעת פיצויים שהגיש סבך, ולאו דווקא על רישום אותנטי של אנשים שנשלחו / נרשמו במחנות ריכוז שונים. כלומר מדובר במקור מידע משני, המועד יותר לטעויות. יתכן כי סבך, או העו"ד שטיפל בבקשתו, טעו בהצגת סדר האירועים, או בשם המחנה. יתכן גם שהפקיד שמיפתח את הבקשה טעה בפרטים.
אני משערת שמצויים במאגר ITS רישומים נוספים על אודות סבך, מהם ניתן להסיק מה היו קורותיו במהלך השואה. לחילופין, תוכל לנסות להשיג את בקשת הפיצויים המקורית שהגיש סבך, ולראות מה הוא כתב במקור. אולי אף טיוטה של הבקשה נשמרה בין ניירות סבך, ונמצאת אצל מי מצאצאיו השומר את המסמכים שלו.

אגב, קיים ספר המרכז רשימות שונות של יהודי פולין שנשלחו למחנות הריכוז של אושוויץ. השם שלום מנלה אינו מופיע שם.

בהצלחה בהמשך,

אורית

Ayana KimRon

New member
GLEIWITZ - אפשרות נוספת

תוספת קטנה למשהו שאיננו לגמרי מתועד לגבי GLEIWITZ - יש עדויות על קבוצות יהודים בעבודת כפיה באזור ב-1941-2. הקרבנות היהודים ידעו היכן הם, גם הצופים בהם ידעו.
ניתן להניח, וזו הנחה בלבד, שהמתעד (של הכרטיס שצילמת) לא ידע ש-KZ עוד לא היה שם באותו זמן. הווה אומר, ישנה אפשרות שהתוספת KZ בכרטיס היא הטעות, אבל הכרונולוגיה של הניצול מדויקת.
כמובן, את כל המידע הזה תצטרך לאמת. ט א כתבה דברים נכונים וגם נתנה לך עצות טובות. לך על פיהן.
ואל תשכח לחזור לפה ולספר מה גילית, כי יכול להיות שהעדות הזו היא עוד הוכחה למתרחש ב-GLEIWITZ.

למעלה