מחנה 80, אוגוסט 2002

danisan

New member
מחנה 80, אוגוסט 2002

הלאה יפה, שלב הבא, למי שהיה ומי שמכיר הייתי חבר כבוד באוהל הדרוזים, בדיוק מול המיטה של עזיז "טושק המפקדת" איברהים. אשמח אם מישהו מהמחלקה יצור קשר כדי שאני (וכל שאר המחלקה) נקבל את דפי הקשר שהבטיחו לנו. שמעתי גם מכמה אנשים (בעיקר טל "שתים שלוש - מחשב") שרוצים להקים אתר. מישהו מעוניין? יש לי הרבה תמונות סרוקות על המחשב שאני רק צריך להביא. תיצרו קשר. נ.ב. אשמח לשמוע רשמים גם ממגוייסים אחרים (לא מחזור אוגוסט) שהיו במחלקה של רועי "קספר-השפיץ-הלאה יפה-שלב הבא-וכו´) תספרו איך היה.

macco

New member
טושק!!!

מחלקה 1 נשמה 1(חחחח...
)

yossi alef

New member
אתם מעצבנים אותי....קצת

מ-מש"ק הדת של צוות שתיים מחלקה אחת - רוצים מקלחת !!

Gal-Mo0D

New member
נצל"ש לכמה שאלות למחוסר אקספולרר

אין לי אקספלורר והנטסקייפ מסרב לחפש בפורום ולכן אאלץ לשאול אתכם : 1) דירוג מחקר - מה זה ? אני נורא אודה לאנשים שאפילו רק ישימו קישורים להודעות קודמות המסבירות על זה. האם רק להנדסאים או לבעלי תואר שני יש דירוג מחקר ? 2) האם יש הבדל בין שכר הנדסאי (למשל הנדסת מחשבים) לשכר בוגר מדעי המחשב ? (בקבע). תודה מראש...

שמש27

New member
המנהל לשירותך, בברכה.

שלום גל. קודם כל, בדפים שנמצאים עוד כאן [ועדיין לא בארכיון] יש די הרבה הודעות בנושאים שביקשת, בעיקר של עודדי - קרא והחכם (כמו כולנו). טוב, לעבודה: 1) דירוג מחקר הינו מעין "דירוג על" הניתן למדענים ומהנדסים בשירות צבא הקבע. לפני שתבין מה זה דירוג מחקר - תבין מה זה דירוג בכלל. המשכורת הצה"לית נקבעת ע"פ מס´ פרמטרים עיקריים ובהם: דרגת כתף, דרגת התקן, ותק, רמת פעילות, עוד כל מיני ו... דירוג. הדירוג מייצג את "ההשכלה" שלך בעיני המערכת. למהנדסים יש דירוג מהנדסים וכו´ וכו´. עכשיו, כדי לצ´פר קבוצות מסוימות, נותנים מעין דירוג נוסף - דירוג מחקר. הוא תלוי גם ביחידה הספציפית שבה אתה משרת (כלומר יכול להיות שבאותו בסיס, באותו בניין, ליחידה בקומה א´ יהיה דירוג מחקר, וליחידה בקומה ב´ לא...), גם בותק הרצוף שלך ביחידה וגם בהגשת עבודה לועדת כלשהי. כתבת משהו קצת מוזר: "האם רק להנדסאים או לבעלי תואר שני..." - אופסס, פסחת על 80% מהאקדמאים בצה"ל....חחח.. לא נורא. אז ככה: טכנאים והנדסאים - אין. בוגרי תואר תלת שנתי במדעים - רק לאחר שנה ראשונה בתואר שני (ותודה לעודדי). בוגרי תואר ארבע שנתי בהנדסה - כמו שכתבתי. בוגרי תואר שני - אלמנטרי, ווטסון... 2) שוב טעות קלה. " הנדסאי(למשל הנדסת מחשבים) " - תחליט, או הנדסאי או מהנדס מחשבים... אז ככה. כן, יש הבדל בין שכר טכנאי (3.5) לשכר הנדסאי (4.2) לשכר בוגר תואר ראשון במדעי המחשב (ראה הודעות אחרונות וחמות בפורום) לשכר מהנדס (לא שינוי גדול מבוגר תואר ראשון תלת שנתי - ראה כנ"ל). (כל המספרים הם השערה - ט.ל.ח) מקווה שעזרתי.

Gal-Mo0D

New member
כמובן שעזרת מאוד, כמו תמיד

רק דבר אחד לא הבנתי, האם יכול להיות שעתודאי בעל תואר תלת שנתי במדעי המחשב יקבל יותר ממהנדס מחשבים (תואר של 4 שנים) ? וגם לא הבנתי, האם מהנדס מחשבים נחשב טכנאי או הנדסאי ?

yoavsc

New member
בלבול קל

טכנאי - אחרי י"ג הנדסאי - אחרי י"ד מהנדס - בוגר תואר בהנדסה ממוסד אקדמי (תואר 4 שנתי)

מחזור ספטמבר

היה די חביב - המון זיון שכל, אבל חביב. בקשר לרועי - אמנם לא הייתי במחלקה שלו, אבל מהיכרותי האישית עם הבחור (שלמד איתי בשכבה) - הייתה לי בעיה קלה לראות אותו כמ"כ, וכמובן שתגובות האנשים שאיתו לא איחרו לבוא - האיש הוא באמת מ"כ בלאי. קורה... בכל מקרה, אלה שרוצים לראות את המחלקה שלי - מחלקה 3 הדפוקים בראש - מוזמנים לגשת לאתר חבר´ה, ולהיכנס ל"בט"ר דותן-->חניכים-->2002". די השתלטנו שם על הדף הזה. חוץ מזה, אם תדפדפו במאמרים כאן בפורום, אז יש מאמר שלי שדי ממצה את כל הטירונות. תיהנו, ולדי

danisan

New member
וואלה לא ידעתי...

אז אז וולאדי הרפואן המפורסם. שמעתי עליך מכל כך הרבה אנשים. לא היה לי מושג שאתה מפתח-תקווה, ועוד מכיר את קספר-בלאי.

למעלה