מחנה שרגא, בן עמי וסנט ג'ין

aya_bsf

New member
מחנה שרגא, בן עמי וסנט ג'ין

שלום לכולם....... מישהו יכול לתת לי קצת היסטוריה של המחנות הללו - מידע כמו מדוע למחנה שרגא(של גולני) קוראים כך.....וכדומה...... תודה

ללא חשיפת סודות צבאיים (!) אז כך:

שלושת המקומות שהזכרת, נמצאים בקירבה גיאוגרפית, של מרחק הליכה קצר האחד מהשני, וכולם באזור הגליל המערבי. שניים מן המחנות שמוזכרים, בן עמי וסנט ג'ין, היו בעבר מחנה אחד, שהכניסה אליהם הייתה מאותו כביש (כביש מס' 4 לכיוון צפון, אחרי הכניסה לבוסתן הגליל, צפונית לעכו, ימינה, למחנה בו עמי ולמחנה סנט ג'ין (אגב עפ"י שילוט מע"ץ שהיה במקום). אולם, לאחר סלילתו של כביש עוקף עכו המזרחי, פוצלה הכניסה. מחנה בן עמי, נושא את שמו של מבצע בן עמי, ממלחמת העצמאות, שהיה לשיחרור אזור עמק עכו והגליל המערבי. מחנה סנט ג'ין, נושא את שמו של מחנה בריטי שהיה במקום, ושימש כבית חולים צבאי וכמחסנים של חיל הרפואה של צבא הוד מלכותו (דאז) בצפונה של א"י המנדטורית. מחנה שרגא: לזה אני קורא את בוגרי חטיבת גולני לדגל. חגי

aya_bsf

New member
חגי תודה רבה

אוקיי.....תודה על כל שכתבת....... ודרך אגב אני בוגרת גולני ואפילו מש"קית חווי"ה של אחד הגדודים ובחיים לא קיבלתי תשובה לשאלתי.....לגבי מקור השם שרגא..... איה

aya_bsf

New member
ועוד דבר אחד....

הובא לתשומת ליבי כי מחנה בן עמי לא קרוי על שם המבצע אלא על שם בן עמי פכטר אחד ממפקדי ההגנה שנפל בשיירת יחיעם......

זה נכון. מי שאמר לך צודק.

וכאן אולי אני אחטא לעצמי כשאומר שכאדם, מעולם לא הצהרתי שאני יודע הכל, ואינני מתבייש להודות בכך. אין אדם, יהיה אשר יהיה שיודע הכל על הכל. לגביי מי הוא אותו שרגא: היות ומעולם לא ביקרתי בתוך אותו מחנה צבאי, אין לי את הידע בנוגע לכך, וכפי שאמרתי, אולי ותיקי חטיבת גולני יידעו לספר. ייתכן, כי אם תפני, כבוגרת החטיבה, ליחידת החינוך שלה, או לקצין ההסטוריה של החטיבה (יש דבר כזה בצה"ל), תוכלי ללמוד עוד פרטים על אותו שרגא. חגי

תותח9

New member
יחיעם

קיבוץ יחיעם על שמו של יחיעם וייץ שנפל בליל הגשרים

1L

New member
גשר יד לי"ד

(גם לי לקח כמה דקות להבין את זה)

אורניהו

New member
ודעתי על השמות והמחנות ההם בגליל..

המערבי. א]מחנה בן עמי[בכל הזמנים]זהו אותו מחנה הנמצא ממש ממול בוסתן הגליל ובקרבת הגן הבאהי הנהדר שנמצא במקום בין שני הכבישים הראשיים המוליכים לגליל והצפון.השם הזה 'בן עמי' הוא ע'ש בן עמי פכטר שהיה מפקד גדוד 22 בחטיבת כרמלי.נפל עם יחד מלוחמיו בקרב שיירת יחיעם. הישוב בן עמי-מושב על אדמות הכפר אום אל פרג'.תל קטן וקדום הנקרא תל א נהר ועליו שרידי עתיקות,בארות מים עתיקים המשמשים עד היום את הישובים בסביבה..ודרך עתיקה אחת בתוככי המושב הנקראת עד היום דרך הבקשיש[ויש כמובן סיפור על..] המושב משתייך לתנועת המושבים. ב]מחנה סן ג'ין הנוכחי..נמצא...?! *ומשהו מההיסטוריה..שדה המטווחים סן ג'ין ששימש את הצבא הבריטי בימי הסכמי הכניעה של כוחות וישי בסוריה ובלבנון לפני הצבא הבריטי. נמצא בקרבת המושב בוסתן הגליל וכיום נטוש ואינו בשימוש[ואוסיף עוד משהו במסר אם תרצי..] מושב בוסתן הגליל-האיחוד החקלאי,השם סמלי. ג]בתוככי המושב נמצא כפר נוער בשם ברית אחים מתורגם מהמילה;פילדלפיה,כיוון שיהודי העיר תרמו לכאן כספים..גם כאן היה מחנה בריטי נוסף הנקרא;סידני סמית שהיה אדמירל בריטי שהיה בצי שסייע בהגנת עכו מפני צבא נפוליאון. ד]מחנה שרגא..לא יודע מיהו אותו שרגא אבל בטוח שהיה מחיילי היחידה הזאת המהוללת בצבאנו אנו. ***התקשרתי לחבר טוב ששירת שם כקצין בכיר ואף הוא לא ידע לומר בוודאות מקורו של השם. מחנה קרוב אחר ועדיין נקרא מחנה...חצרות יסף,אותו מחנה נטוש כיום של העדה האתיופית שהתגוררה כאן מספר שנים עד לאיכלוסה בקריות וסביב להן שטח המטווח הנטוש שליד הים בסן ג'ין/בוסתן הגליל

dubaf

New member
מחנה שרגא

מחנה שרגא נקרא ע"ש שרגא גשרי, חבר קבוצת גניגר, שנהרג בקרב על ג'נין.

pinzo01

New member
שם המשפחה קצת שונה........

שמו המלא הוא שרגא מוסטוילישקר (כינויו בפלמ"ח היה יהושפט) האיש נולד בפולין העפיל לארץ ב-33 הצתרף לק. גניגר והקים משפחה (כמדומני יש לו 2 בנים) היה שותף בעליה ב' ,שירת במשטרת הנוטרים בדרגת סמל הצטרף לפלמ"ח , שם קיבל את כיוניו יהושפט בשנת 48 שימש כסמג"ד בחטיבת כרמלי ולאחר קרבות הבלימה כנגד הצבא העירקי בעמק הירדן עלתה החטיבה על גבי הגילבוע ובליל ה-2-3 ליוני השיג אותו פגז במטה החטיבה לאחר מותו הועלה לדרגת סרן יהי זכרו ברוך כמובן שכל הניכתב לעיל הוא מעט מפועולתיו של שרגא אני חושב שבאתר ההנצחה של מ. הבטחון תוכל למצוא פירוט רב יותר

dubaf

New member
תוספת - הקרב על ג'נין

על הקרב עצמו (בו נהרג שרגא) ניתן לקרוא בספר של נתנאל לורך קורות מלחמת העצמאות,ההוצאה המחודשת והמעודכנת ,הוצאת מודן, 1998, עמ' 278-279.(אם כי שמות החללים לא מוזכרים כאן).

aya_bsf

New member
אורניהו תודה רבה

וכמובן אשמח לשמוע כל פיסת מידע נוספת שיש לך לפרט לי על בוסתן הגליל ועל שטח המטווח....הזה..... אם תרצה לדעת מדוע אני מעונינת בפרטים הללו אשמח לפרט לך במסר אישי איה

חיננית

New member
כבוגרת גדוד 13 גולני מודה לכם מאד

על המידע הזה למרות שזה היה המחנה בו עברו טירונות החילים שלי. . לא ידעתי גם אני על שרגא ועכשיו אני ממש שמחה לדעת בזכותכם.

למעלה