מחנה רמון

kat1994

New member
מחנה רמון

היי אנשים,אז בשעה טובה סיימתי טירונות ומחר אני מתחילה את הסדיר שלי במחנה רמון כנף 25 ויש לי מספר שאלות..
1)איך לעזעזל אני מגיעה לשם?אני מעכו ולפי מה שהבנתי אני אמורה לקחת רכבת לבאר שבע מרכז,ומשם מה הולך?
מאיפה אני לוקחת אוטובוס?ואיזה קווים? הבנתי שאני אמורה לעלות על קו 60,אבל איך אני מגיעה לתחנת אוטובוסים ומה קורה אם אני מפספסת אותו,אין עוד קווים שנוסעים לבסיס?
2)איך התנאים שם? יש שם חדר כושר\מסלול ריצה? האוכל סביר?
3) התפקיד שלי זה טכנאית צ"ק לצערי ואמרו לי שכמעט ואין בנות בתפקיד הזה): האם זה נכון? בבקשה תגידו שזה לא נכון..

olli3

New member
מנהל
לגבי הגעה>>>

מאיפה את יוצאת לדרכך? צייני זאת כדי שאוכל לענות לך מה עדיף (רכבת/אוטובוס/הסעת חיילים). ראיתי שהפרופיל שלך הוא "איזור חיפה" מחיפה יש לך הסעות ישירות ומהירות דרך כביש 6. מכרמיאל דרך יקנעם יש את קו 958 אגד (שירי דרך כביש 6), מעפולה יש את 870 אגד ישיר דרך כביש 6 ומטבריה יש את 880 אגד גם הוא ישיר דרך כביש 6.

תחנת הרכבת "באר שבע מרכז" צמודה לתחנה מרכזית באר שבע. איך שהינך יוצאת מתחנת הרכבת, מצד ימין שלך יהיה שובל של אנשים וחיילים שמוביל למרכזית. מרחק ההליכה הוא 10 שניות :)

את נכנסת לתחנה המרכזית, מולך יהיה הבורגראנץ'. מימין לבורגראנץ' תהיה שורת רציפים. את פונה ימינה והולכת לקצה, ואחד מבין שלושת הרציפים האחרונים הוא של קו 60 למחנה רמון. קו 60 מופעל ע"י מטרופולין.

שימי לב, כי לא כל הנסיעות של קו 60 מגיעות למחנה רמון. אלו נסיעות קו 60 ביום ראשון אשר מגיעות למחנה רמון: http://bus.gov.il/WebForms/wfrmLuz....5DF %u05DE%u05E8%u05DB%u05D6&hour=&width=1024

דעי לך כי במחנה נתן (בסיס הממוקם בקצה הדרומי של באר שבע), בכל יום ראשון מופעל מערך הסעות לכל בסיסי הדרום, יש שם ממש רציפים והכל כמו תחנה מרכזית. סביר להניח שיש הסעה גם למחנה רמון, אבל את זה תצטרכי לברר מול המפקדים/חמ"ל.

במידה ושעות הנסיעה של קו 60 הנכנס למחנה רמון אינם מתאימות לך, בררי עם המפקדים אם קיימת אפשרות הגעה לצומת מחנה רמון ומשם איסוף ע"י טרמפ צבאי. הקווים המגיעים לצומת מחנה רמון הם 60 ו65 של מטרופולין.

המלצות כלליות בנוגע לתחבורה ציבורית:

1. אתר www.bus.gov.il יעזור לך במקרים רבים להגיע ממקום למקום. הוא לא מושלם, לפעמים מציג דרכים ארוכות ומייגעות, אבל הוא כלי טוב לדעת את הלו"ז של כל קו שיש בישראל ולא משנה מאיזה חברה הוא.

2. אפליקציות מידע בזמן אמת. יש מספר אפליקציות אך הכי טובה לטעמי היא "אוטובוס קרוב". בפתיחת האפליקציה (כשהGPS פעיל) תופיע על המסך מפה עם סימון של היכן הינך נמצאת ותחנות האוטובוס שסביבך. לחיצה על כל סמל תחנה תציג לך את כל זמני ההגעה של הקווים לתחנה. גלילה כלפי מטה תציג קווים נוספים, תחנות סמוכות וגלילה כלפי מעלה תרענן את המידע. תוכלי גם לחפש קו על פי מספר הקו, המערכת תכווין אותך לתחנה הקרובה ביותר של הקו שביקשת גם על גבי המפה (כמו waze עם הנחיות איך להגיע לתחנה).

3. צאי מנקודת הנחה תמידית שכדי להגיע ביעילות ובמהירות, צריך לפתוח את הראש. מה הכוונה? הרכבת לא תמיד מהירה יותר מאוטובוס. נסיעה באוטובוס אחד מאסף יכולה לקחת שעה מנסיעה בשני קווים מהירים ותדירים וכו'.

בהצלחה :)

olli3

New member
מנהל
איך שהינך יוצאת מתחנת הרכבת, מצד שמאל שלך

כתבתי בטעות מצד ימין.

kat1994

New member
ואו תודה! חח

לא ציפיתי לתשובה כלכך מפורטת :)
תודה רבה,עזרת לי המון..ואני מגיעה מעכו

olli3

New member
מנהל
מעכו יש הסעות חיילים מתחנת הרכבת ישירות לב"ש.

ההסעות נוסעות דרך כביש 6 והן יוצאות בשיטת מתמלא ויוצא או כל חצי שעה (מה שקורה קודם). ההסעות הן של רכבת ישראל ולכן הן יוצאות מתחנת הרכבת.

ההסעות פעילות בשעות בהן נסיעה ברכבת היא בתשלום (בין השעות 6-9 בבוקר בימי ראשון בלבד).

ההסעות מגיעות הן למרכזית באר שבע והן למרכזית מחנה נתן (מה שכתבתי לך שמשם יש הסעות לבסיסי הדרום).

נסיעה טובה, שמחתי לעזור.

olli3

New member
מנהל
מתי היית שם בפעם האחרונה?

בעבר הכל היה חצץ אבל לפני כ-4 שנים סללו את כל המתחם ובנו רציפי שיניים (כמו בתחנות מרכזיות).

למעלה