מחנה קיץ

yifatyp

New member
מחנה קיץ

שלום
גילנו רק לאחרונה כי הבן עם צליאק.
בשבועות הקרובים הוא יוצא למחנה קיץ ל5 ימים.
כיצד כדאי לנו להתארגן? איזה אוכל ניתן לשלוח איתו? האם הוא יוכל לאכול מאכלים ללא גלוטן כמו אורז, פירה למרות שיכינו אותם במטבח שהוא לא נקי מגלוטן?
תודה רבה

net the jet

New member
לא כתבת לאיזו תנועת נוער הוא הולך...

הצופים מאורגנים כבר כמה שנים במחנה קיץ.
ההנהגה דואגת להדריך את ראשי המטבחים, כמו כן דואגת להספקת תחליפים לצליאקים.
מכיוון שמקובל שהורים מבשלים, אחראי/ת מטבח מפקיד את הבישול לצליאקים על הורה אחד לאותו היום, עם הנחיות לגבי זיהום משני וכל מה שנדרש.
אצלינו בשבט יש השנה 5-6 צליאקים ( מתוך כ 220 ) אנחנו בדרך כלל מבשלים גם לשבט שסמוך אלינו, ואני יכולה להגיד שהילדים אוכלים נפלא ( וגם אני, כשאני מגיעה ליום בישול
)

מכיוון שזו פעם ראשונה, מציעה להפגש עם המבוגר האחראי על הענין בשבט אצלכם ( או אם אתם לא מהצופים, אז מהסניף או איך שקוראים לזה... ) ולברר בדיוק מה קורה אצלכם ואיך ניתן להסתדר.
אם זה צופים, אז אמורים לדעת על מה מדובר, ושוב, גם אם השבט הספציפי שלכם לא נתקל בצליאקים, ו/או השבט קטן, אז לברר על מה שכתבתי- ששני שבטים סמוכים מתארגנים יחד. בכל מקרה ההנהגה דואגת לאספקה של מוצרים, ככה שגם השבט הכי קטן, או שבט רק עם צליאקי אחד, אמור לקבל.

אצלינו, מכיוון שיש כבר כמה שנים לא מעט צליאקים, ומודעות גדולה לענין כי לפני איזה שמונה שנים גם היתה לנו מרכזת עם צליאק, ( ויש אותי, שכבר 19 שנים נוסעת לבשל לפחות יום אחד במחנה) אז מתארגנים גם מעבר לאספקה של ההנהגה, לכל מיני צ׳ופרים שיהיו דומים לאילו של הלא צליאקים וכ״ו

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה יפעת

מצטרפת להמלצתה של נטע.
קודם כל לבדוק מול האחראי על המחנה ולאחר מכן תדעו איך להתארגן.
בהצלחה והמון הנאה!

למעלה