מחנה יהודה בערב חגים

רוסטו

New member
מחנה יהודה בערב חגים

וגם בסתם יום שישי, הוא המקום הכי מדהים בעיר. לאחר צבירת נסיון של כמה שנים כבר למדתי להכיר את רוב הדוכנים הטובים ואיפה אפשר להשיג כל דבר. גם באוכל: עשרה קבין של אוכל ירדו לעולם, תשעה לקחה ירושלים ואחד כל העולם כולו. רק מה באותו קבין בודד יש מספר דברים כואבים שאני אישית לא מצאתי בירושלים ואשמח אם תחלקו עלי ותעזרו לי למצוא: 1. שווראמה- יש בירושלים מעורב מעולה, בשר על האש נפלא ואוכל כורדי מהמם- רק מה? שווראמה אחת ראוייה לשמה עוד לא מצאתי- יש כמה סבירות, יש גרועות, "קובי" באגריפס מתקרב לדבר האמיתי, אבל עוד לא מצאתי שווראמייה אחת הגונה שמתקרבת לרמה של חיפה, נתניה ורח' אבן גבירול בתל אביב- יש למישהו רעיונות? 2. בורקס- זה נשמע כמו כפירה בעיקר, אבל רוב הבורקסיות הירושלמיות הן חיקויים של המרכז ו/או מיובאים מחיפה ו/או ממש לא זה- עוד דבר שחשוב למצוא בעיר. 3. פלאפל- וכאן כבר הדעות חלוקות. במחנה יהודה יש כמה מעולות, במיוחד "אלי" שנותן גם חילבה עם המנה. בגבעה הצרפתית הערבי מצויין ואפילו נותן אופציה של לבנה במקום חומוס בפיתה, אבל כשרק הגעתי לעיר, שלחו אותי ל"שלום פלאפל" והאמת- לא ממש התלהבתי- הוא לא רע אבל לא מצדיק את המחיר ואפילו צ'יפס לא שם. 4. ודבר שבאמת לא חסר בעיר- מהי החומוסייה הטובה ביותר בעיר? אני עם פינתי לאורך כל הדרך. 5. ואם נחזור למחנה יהודה- כבר למדתי להכיר הכל בשוק, רק דבר אחד המוצא הבכל זאת אשכנזי שלי מרתיע אותי לעשות וזה בנושא בשר טרי- מי מכיר בשוק מקום טוב שבאמת אפשר לסמוך עליו בכל נושא הבשר?

rshamir

New member
צודק, אין כמו מחנה יהודה

עכשיו, לעניינים הרציניים באמת - אוכל. שווארמה - לא הדבר הכי מועדף עלי, אבל במסעדת פאשה עושים שווארמה מעולה. בורקס - אני אוהב את בורקס אמא ברח' אגריפס ואת בורקס ארוטשס ברח' הנביאים, שני המקומות פשוט מעולים. פלאפל - פה כבר יש קרב קשה בין המחנות השונים בעיר. אני מהתומכים של שלום פלאפל, על כל סניפיו (טוב שיש אחד לא יותר מדי רחוק מהבית), אבל בעת צרה אסתפק גם בשבח, שהוא פלאפל ראוי ביותר. אבל אם אנחנו רוצים להיות יותר מתוחכמים, אפשר לנסוע למסעדה הלבנונית באבו גוש. מעבר למנה הסטנדרטית יש להם גם כדורי פלאפל ענקיים ממולאים בבשר וצנובר. מספיק לאכול שני כדורים כאלה וזאת ארוחה משביעה. לגבי בשר בשוק - כאן אני כבר לא יכול לעזור, אני לא קונה שם בשר.

rshamir

New member
נזכרתי, עוד מקום טוב לפלאפל

ליד בורקס ארוטשס שהזכרתי ברח' הנביאים יש גם פלאפל תימני מעולה. אחד הפיגועים היה שם (לא שפיגוע זה אינדיקציה לאיכות הפלאפל, אבל אולי זה יזכיר לכם את המקום).

shellyland

New member
החומוסייה הכי טובה בעיר

היא מחוץ לעיר. אבו-גוש, כמובן. יש גם אחד מעולה בעיר העתיקה, אבל כבר כמה שנים שאי אפשר להגיע עד אליו כי הוא ממוקם בלב ליבו של הרובע המוסלמי. אם יש לך מישהו שיכול להביא לך משם חומוס (וחמוצים!) אני אברר עבורך את הכתובת המדוייקת.

לאנה

New member
באבו-גוש באמת טעים.../images/Emo9.gif

ביום-העצמאות הבאנו אוכל משם... יאמי, איזה פיתות.

המוזרה

New member
בקשר לבורקס

אני מכירה את האיש שעושה את הבורקס הכי טעימים בעולם (לא מגזימה) ולגמרי במקרה הוא ירושלמי. לא רוצה לעשות פה פרסומות אבל אם אתה מעוניין רק תגיד ואלשח לך מסר . מזהירה מראש - אתה קונה אותם קפואים ואופה בבית (שלא תגיד שלא אמרתי) הסכנה - לעולם לא תהנה מבורקס אחר. היתרון הענק - אם בא לך בורקס בשישי בשלוש בלילה, או בשבת בבוקר, או אפילו ביום כיפור או בפסח רחמנא ליצלן - יש לך אותם בפריזר.

המוזרה

New member
פשוט מאד

כשאני הבאתי כאלה אלייך הביתה (הבאתי אותם אפויים כמובן) היית כל כך עסוקה אז החבר'ה התנדבו לחסל (או שמא אומר לכלות?) אותם עבורך. אני אדאג לך למשלוח מנות בקרוב מאד.

המוזרה

New member
סורי דרלינג

הכנסתי את ההודעה ההיא והלכתי לישון (הרגשתי קצת לא טוב) - עכשיו התעוררתי ואני חוזרת למיטה לעוש איזה שעה.. אדבר איתך בבוקר (מקווה שלא מאוחר מדי)

Idan91

New member
את יודעת מה אני אוהבת בך?

את זה שאת מה-זה מלכה לעתים.

shellyland

New member
תגידי, את סיירת המשמר של הפורומים?

מה הקטע הזה? אי אפשר לגמור (סליחה, לסיים) פורום אחד בתפוז בלי שתעמדי עלינו לכלותנו?

למעלה