מחמאות - יותר מדי?

• פותח הנושא SpiKo
  • פורסם בתאריך
הכרתי פעם מישהו כזה

שהיה מציף במחמאות, כל בחורה שהוא דיבר איתה זכתה למחמאות כאילו היא מינימום מיס תבל והדבר הכי מדהים עלי אדמות, והוא היה מפריז וחוזר על זה ומדגיש שהוא יודע שבחורה מדהימה כמוה לא תשים בחיים על מישהו פשוט כמוהו, והיה אומר את זה כאמור פחות או יותר לכל בחורה שיצא לו לדבר איתה (היו כמה בודדות שהוא נמנע מזה איתן). אחרי כמה זמן קלטנו שזו פשוט אסטרטגיה, הוא חשב שע"י כך הוא יצליח לגרום לבחורות לרצות אותו, כי מה יותר כיף מבחור שמעריץ את האדמה עליה את דורכת? הבעיה שזה לא הלך לו, והוא המשיך והמשיך כל פעם עם מישהי אחרת ולא קלט שזה לא עובד ככה. אני הייתי אחת מהבנות האלו וזה מאוד, אבל מאוד הרתיע אותי, במיוחד כי מתישהו נגמרו לו המחמאות והוא לא רצה לחזור על עצמו כנראה אז הנפיץ כאלו שטויות ("צריך לשלוח אותך לאיזה מכון מחקר שיבדקו איך בחורה יכולה להיות כזאת יפה, יותר מדי יפה" ודברים מטופשים בסגנון). אני מניחה שאתה לא כזה קיצוני, אבל צריך לדעת להחמיא במידה ומעל לכל - להיות אמיתי, לא להפריז ולא להמציא דברים. אם השיער שלה לא הכי יפה בעולם, אין סיבה שתגיד לה את זה, מספיק להגיד שאתה אוהב את איך שהשיער שלה נראה וכדומה.

סבלנות

רגע. סבלנות. חוסר ביטחון זה לא דבר שנפתר ברגע אחד. אני משער שהקשר בניכם רק בתחילתו ונראה לי שככל שהקשר יתפתח היא תרגיש טוב יותר ובטוחה יותר. ביטחון עצמי מבוסס גם על הדרך בה אנחנו תופסים את עצמו וגם על הניסיון שצברנו. כשאתה מחמיא לה עכשיו, היא מבינה שהיא קיבלה מחמאה ושהיא צריכה להיות שמחה. אני מניח שהיא שמחה שאתה חושב שהיא יפה, אבל הדברים לא מסתדרים אצלה, כי לא תופסת את עצמה כמו שאתה תופס אותה. עצתי לך היא לא ללחוץ. תרפה מעט. תן לה קצת פחות מחמאות כוללות ("את יפה", "את נראית נהדר היום"), נסה לתת לה מחמאות נקודתיות יותר (אני מאוד אוהב את העיניים/ שפתיים/ צוואר שלך). אל תלחץ עליה. תן לה להרגיש רווחה וביטחון. לא כל אדם נפתח וחושף את עצמו מהר או בקצב שבו אתה התרגלת שזה קורה עד עכשיו. יכול להיות שהיא נפתחת יותר לאט.

לדעתי יש דבר כזה "יותר מדי מחמאות"

ברגע שגבר יתחיל להחמיא לי יותר מדי, אני פשוט אפסיק לתת ערך חשוב למחמאות שלו.

נ ט ע 9 1

New member
גם אותי זה היה מעצבן..

אם מישהו כל היום אומר את יפה(גם פעמיים ביום זה כל היום) זה כבר מוריד מערך המחמאה, אם המחמאה אמיתית אומרים אותה ברגע אמיתי, ולא כל כמה שעות(גם אם אתה חושב ככה 24 שעות ביממה) אצלי זה בהחלט היה מוריד, היה לי חבר שכל הזמן היה אומר לי את יפה, וזה כבר מוריד.. כמה אפשר?.. זה גם כזה מראה טיפה שהוא חושב שהוא 'לא מספיק טוב', והוא מנסה להראות לך שאת המלכה,וכדאי לך להישאר איתו ועם המחמאות שלו,ועם החוסר ביטחון עצמי שלו, ודבר נוסף, זה מראה כאילו היא טיפשה, כאילו רק על המראה החיצוני להחמיא?.. 'את יפה', סבבה!!! תגוון קצת במילים, במחמאות, להמחיא על דברים שונים, ולא רק על המראה, וגם כמובן לא להחמיא יותר מדיי מוריד מוריד ושוב, מוריד..!!!

זכוכיות

New member
חבר שלי אומר לי שאני יפה בכל

הזדמנות. בכל פעם שהוא מביט בי ואני שמה לב הוא אומר- "את יפה". בכל פעם שאני צוחקת\ בוכה\ עצבנית ווטאבר מה הוא אומר- "את יפה". כשאני פותחת את העיניים בבוקר הוא אומר שאני יפה, ושניה לפני שאני נרדמת הוא חייב להזכיר לי שאני יפה. תאמיני לי שאין לו בעיות של דימוי עצמי והוא בטוח לא חושב שהוא "לא מספיק טוב" למה שזה לא יהיה. הוא בפירוש בן אדם עם כמויות מסחריות של ביטחון עצמי. הייתי קוראת לו "מתנשא" כדי להעביר את הרושם המדוייק יותר, אבל לא נעים כי אני אוהבת אותו
אז זה משתלב עם התגובה הקודמת שלי בשרשור הזה, הוא פשוט יודע מה אני רוצה לשמוע. כל מחמאה אחרת אולי היתה יכולה לעבור איזשהו גבול. כל מחמיא אחר אולי היה מעצבן אותי... אבל המחמאה הספציפית הזו, מהאדם הספציפי הזה, בכמות הבלתי אפשרית הזאת- עושה לי טוב על הלב.

דנטל

New member
יותר מדי נשמע לא אמין

במיוחד אם אני לא מסכימה איתו, שזה אומר שגם ככה הביטחון שלי לא משהו, אז יותר מדי מחמאות יגרמו לי לחשוב שהוא לא באמת מתכוון לזה. ואני בהחלט מדברת על עצמי.

Norma Desmond

New member
תלוי מי אומר, מה הוא אומר ומתי...

אל תפסיק להחמיא. אני לא מאמינה שזה הפתרון. אפשר להוריד מינונים עד שתרגיש שזה מתקבל בצורה נינוחה יותר, אפשר לשנות ניסוח, אפשר לנסות להחמיא רק כשזה רלוונטי ולא כל הזמן. לטעמי? חבל. מחמאות מהאדם שאוהב אותך זה דבר נפלא. אבל.... אם זה מציק לה, רצוי שתכבד את התחושות שלה, לא?

למעלה