מחלת PLS

רות109

New member
מחלת PLS

שלום רב אבי אובחן לפני כשנתיים כחולה במחלת Primary Lateral Sclerosis זו מחלה של נוון עצבי הגורם לנוון שרירים בהתקדמות איטית מאותה משפחה של ה- ALS רק הרבה יותר איטית כרגע הקושי העיקרי שלו הוא ההליכה, חוסר יציבות, שווי משקל , כאילו הרגליים מאוד נוקשות ואז זה גורם לפחד ולהגבלה . אני מאמינה גדולה בריפוי הוליסטי (בעצמי עוסקת בתחום ...) או לפחות באפשרות , דרך הרפואה ההוליסטית להקל,להגמיש ולשפר , גם אם לא להחזיר את המצב לקדמותו... אני אשמח לקבל אינפורמציה לגבי אפשרויות הטיפול וסוג הטיפול המומלץ, ומאוד אשמח לקבל שם של מטפל/ת שיש לה נסיון ותוצאות במחלות בתחום הזה. אבא שלי לא מאמין בכלום, מבחינתו הוא קיבל את המציאות וויתר על בדיקת אופציות אחרות, אבל אני לא..... אשמח לתשובה בהקדם ... תודה, רותי.

ההמלצה שלי....

כמובן קרניוסקרל. הטיפול עובד ישירות על איזון מערכת עצבים מרכזית ועוזר מאד לתמיכה ושיקום. ולא, לא חייבים להאמין. לגבי המלצות על מטפלים- כתבי מהיכן הוא. (הוא מסכים לך לטפל בו?, יסכים לקבל טיפול מאחרים?)

רות109

New member
קרניו...

צחוק הגורל...גם אני וגם אמא שלי, למדנו קרניוסקראל לפני כמה שנים...אבל לא אני ולא היא יכולות לטפל בו הכי טוב אם היה מטפל שיש לו עדויות שעזר לחולים. אבא שלי רציונאליסט שצריך הוכחות אולי אחפש ספציפית במטפלי קרניו... בכל אופן תודה

זאת בעיה

המחלה לא כ"כ שכיחה ולכן אין הרבה מקרים שטופלו ומתועדים ברפואה משלימה. אני ראיתי במו עיני מקרה וידאו שעקב במשך 8 שנים אחר חולת MS שהחלימה לגמרי עם טיפול הומאופתי. ממצב שהגיעה בו על כסא גלגלים היא עברה למקל ובסוף רוקדת לפני המצלמה. "ראציונאליות" יכולה להיות שם נוסף ל"כניעה" ויאוש - "אני מקבל את מצבי,.. אף אחד לא יכול לעזור לי,... עזבו אותי בשקט"..... וזו התחלה קשה מאד לטיפול. טיפול בסוג הזה של בעיות דורש סבלנות ורצון חזק להבריא. בקיצור-עליך לגייס הרבה כוחות ומטפל נחוש, אלה יותר חשובים מאשר ניסיון טיפולי דוקא בבעיה הזאת. כל טוב וחג שמח עירית

יש ויש

לימודי הקרניוסקרל היום, הרבה יותר מעמיקים מבעבר. וכך גם חלק מהמטפלים. תלמידים שלי לומדים גם לטפל בעצמם, תוך לימוד הטיפול באחרים ומפיקים מכך תועלת רבה אבל וזה אבל גדול: הטיפול הקרניוסקרלי אינו מכוון לסימפטום/מחלה- הוא עוזר לאיזון של האדם כולו! ולכן אין (ואפילו לא לכאורה) חשיבות לניסיון במחלה ספציפית. לגבי ניסיון- אישית עבדתי קצת עם ALS וMS. בשניהם היתה הקלה בדברים מסוימים. חלק גדול מהתהליך שהיה, נתן לחולים כוח ורצון וכן שינה קצת מאופן תפיסת המחלה ועצמם. התוצאה היתה שיפור מובהק במצב רוחם וההתמודדות עם הקשיים.(לפי דברי המשפחה) טיפול בבני משפחה הוא תמיד שונה מטיפול באדם אחר, ןלכן עדיף להיעזר במטפל שאינו מהמשפחה. אך אין ספק שהידע שיש לך ולאמך, יכול לתמוך ולעזור.. רפואה שלמה

ינוקא1

New member
שלום רותי

ההמלצה שלי היא מגע בשילוב עם דיקור. השאלה היא כמה כוחות יש לו. טיפול כזה איננו טיפול ליום יומיים , אלא סביר שהוא יצטרך לעשות אותו לאורך תקופה. בשביל זה הוא יצטרך לרצות את זה ולהתמיד בזה. במילים אחרות - "מוטיבציה". ההרגשה שלי היא שהוא כבר "כבוי" מבחינת הרצון שלו לעשות את זה לכן לדעתי זה לא ילך. אין לך מה "לאלץ" אותו לעשות את זה אלא לכבד את הבחירות שלו ורק לתת לו אהבה.

עוז46

New member
מצחיק, אבל

אנ,י שלא מאמין גדול בסינית, ובכלל מחטים זה פויה, הצלחתי לשכנע שתי נשים מבוגרות ( טוב נו, זקנות בסביבות השמונים) שהרופא אמר להם שיותר לא יוכלו ללכת. אחת לאחר שנדרסה והשניה לאחר פריצת דיסק,ללכת לבקר איזה סיני, ומה יכול להזיק, מקסימומם הלכו כמה שקלים. לאחר חודשיים הנדרסת ברחה לטיול מאורגן בחו"ל, ואת השניה צריך להרגיע שלא תרוץ. מה שרציתי להגיד זה שלפעמים לא תמיד צריך שיטוף מלא, שה" נס" יתגשם. ולא צריך להרים ידיים.

למעלה