מחלת קרון

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
מחלת קרון

מי מכיר? מי יודע? אשמח להתיחסות במיוחד מהסינים, אבל כל התיחסות הוליסטית תשמח אותי. תודה, עדי

מוטימוט

New member
צמחי מרפא סיניים לקרון

שלום רב מחלת קרון מוגדרת כמצב של חום, רעילות ורוח (כן רוח) במעי. מערבית זהו מצב של תגובה דלקתית ברירית הפנימית של המעי. ישנם צמחים סיניים המטהרים חום ורעילות, מניעי צ'י במעי וממגרי רוח המטפילם במצב זה וגורמים למצב להיות "מחורבן" - ולחולי קרון זו מחמאה עקב ריבוי יציאות מימיות וחריפות. מוטי

Yin

New member
תודה ושאלת המשך

האם צריך לחזק את איבר המזין (האם) או האיבר המבקר את המעי? תודה, עדי

מוטימוט

New member
אסטרטגיה טיפולית מחלת קרון

שלום עדי הסינדרום האופייני במחלת קרון הינו חום וסטג' צ'י הכבד - בעברית בעל הבית השתגע: כבד תוקף טחול יגרום לשלשול, חום יגרום לדלקתיות יתר במעי ועוד ועוד. יש לווסת את אנרגית הכבד (ואם ב 5 האלמנטים עסקינן אז יש להוריד את יכולת הבקרה של הכבד), טיהור חום בכבד (סטג' במקרה זה מלווה בחום), חיזוק טחול (ואני מצטט: "בבעיה בכבד יש לחפש את הטחול"). צמחים סיניים: XIAO CHAI HU TANG או LOND DAN XIE GAN TANG פורמולות קלאסיות מייצגות למקרה זה (יש כמובן לבצע מודיפיקציות). בברכה מוטי

TaiJiDragon

New member
מחלת קרון - ספר של Andrew Gaeddert

Yin אני ממליץ לך על ספר Healing Digestive Disorder מאת Andrew Gaeddert בחור שבעצמו היה חולה קרון, נרפא ע"י טיפול עצמי ובעקבות כך פיתח סט של פורמולות סיניות שלימים הפכה לחברת Health Concern דרקון

למעלה