מחלת קרוהן

מחלת קרוהן

שלום, גילו אצלי בשבוע שעבר מחלת קרוהן (בבדיקת קולונוסקופיה). אני עדיין בשלבי עיכול הבשורה והתארגנות. הטיפול שהרפואה הקונבנציונאלית מציעה לי הוא כימי ומסיבי - כמויות של תרופות כימיות שבמבט ראשוני אין לי כל ספק שיגרמו לי בעתיד בעיות אחרות. נראה לי שהטיפול האמיתי שלי יצטרך לבוא מהכיוון של הרפואה המשלימה. מכיוון שאני עדיין בשלבים הראשונים אשמח לשמוע מכם קצת טיפים וכיווני טיפול מומלצים שיוכלו לסייע לי בהמשך חיי בהתמודדות עם המחלה. בתודה.

נעמי66

New member
טיפול בקרוהן, לפי הגישה הטבעית

ציטוט ששמעתי ממרפא טבעוני: בשלבים הראשונים של המחלה אפשר לרפא אותה בעזרת טיפול תזונתי, בשלבים מתקדמים יותר (אשה שעברה כמה ניתוחים שאלה בעצתו) - אפשר רק להקל ולמנוע התדרדרות של המחלה.

בכל מחלה

עדיף להגיע לטיפול בשלבים הראשונים לפני המסות של התרופות הכימיות (שאכן יכולות לגרם לנזקים מישניים). הקרון אמנם איננה מחלה קלה אך ניתן להקל עליה מאד-בתכיפות ההתקפים ובעוצמתם וגם בחיי היומיום. לכן ממליצה לך-לרוץ לטיפול. (מבחינתי הומאופתיה זו בחירה מצוינת וחשוב לשלב עם נטורופתיה) כל טוב עירית

hal767

New member
מחלת קרוהן ניתנת לריפוי בדרך הטבעונות

באופן כללי, ע"פ הגישה ההיג'יניסטית, ניתן לקבוע שמרבית גורמי המחלה, מקורם בתזונה גרועה ותרופות לסוגיהן. ישנם גורמים נוספים המעודדים התפתחות המחלה והם קשורים למצב נפשי. סילוק גורמי הבעיה ומעבר לתזונה צמחונית אורגנית המתאימה למקרה, יאפשרו לגוף להשתמש בכוחות הריפוי הטמונים בו, ולרפא את עצמו. הדרך דורשת מהמטופל משמעת עצמית ומוכנות לבצע שינויים בתזונתו ובאורח חייו. בנוסף לתזונה המיוחדת ישנה חשיבות רבה למנוחה מספקת, כי גוף עייף חסר בכוחות הריפוי הפנימיים שלו. בשלב מתקדם של המחלה, אפשר שיגרמו נזקים בלתי הפיכים, ויתכן הצורך בהתערבות כרורגית. גם בשלב זה ניתן באמצעות הדרך הטבעונית למנוע החרפת המצב. אין לי סטאטיסטיקות בדוקות, אבל הרוב המוחלט של חולי קרוהן אותם אני פגשתי, הינם צעירים בשנות העשרה ותחילת שנות העשרים. כנראה, זאת מחלה של צעירים יותר. זה לא מפליא לאור העובדה שמרביתם ניזונים מג'אנק פוד. מזונות הגורמים למחלה, וגם להרבה מחלות אחרות, הם-קולה, גבינה צהובה ומוצרי חלב אחרים, מזון חריף וחמוץ, חומץ, דברי בשר ודגים, בעיקר המעובדים תעשייתית, קפה, תה ירוק, מלח לבן, מזון מטוגן, כימיקלים במזון, אלכוהול ועוד. כמו כן אי שמירה על צרופי מזון נכונים גורמת לתסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול, והתוצרים גורמים למחלות בדרכי העיכול.

ה"קרוהנים" שאני פגשתי

דווקא התאפיינו באורח חיים די לחוץ. (מענין, איך שכל אחד רואה את הבעיות בזווית אחרת...) ההחרפות באו בדר"כ סמוך לארועים משמעותיים(אולי לומר טראומתים?) בחייהם. ברוב המקרים גם התזונה אינה מסודרת/מאוזנת. אבל לא בהכל "אשם" ג'אנק. והחיים תחת סטרס- גורמים לכל התופעות שהעלית, גם עם אוכל "בריא"

hal767

New member
אני מסכים עם דבריך

וגם ציינתי זאת בתשובתי. טבעונות אינה עוסקת רק בתזונה נכונה, אלא בכל שקשור לחיי האדם. נכון הוא שישנו דגש על נושא התזונה, הן כרפואה מונעת והן כדרך ריפוי.

harduf9

New member
זכר ? נקבה ? גיל ?

ראשית טיפים. לעבור למזון שיהיה מבוסס על הצומח. מעט חלבון קל מהחי, להמנע לחלוטין ממזון מוכן, חלב ומוצריו ומזון ריק (קמח לבן, אורז לבן וכו'). להמנע מחריף, חמוץ ומלוח ובכלל מטיבול חזק. כורכום ומיץ גזר עושים טוב למחלות מעיים. את כל השינויים האלו צריך לעשות עם בקרה מסוימת. עלול להיווצר מצב שעקב שינוי דרסטי מדי בתזונה תקבל/י התקף. חשוב לראות אותך ולתת את כל הסייגים גם לתזונה. אישית אני חושב שכדאי גם לשלב תוספי תזונה במצבים כגון קרוהן. ישנן עוד הרבה שאלות שצריכות להשאל החל במצב הרפואי שלך ושל משפחתך דרך הרגלי חיים ותזונה ועד טראומות שהיו בחיים או מה קשה לך לספוג. אז אילו הטיפים והעצה הכי גדולה ללכת עכשיו למטפל/ת ברפואה טבעית שחייב שיהיה לו ידע בתזונה (קרי נטורופתיה, רפואה סינית וכו'). בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה