מחלת קרוהן

דסדס

New member
מחלת קרוהן

שלום לכולם, ככל הניראה אני אתחיל סידרת טיפולים על חולת קרוהן והייתי שמחה לקבל קצת רקע מבחינת רפלקסולוגיה (ואשמח לשמוע מאנשים שיצא להם לטפל בחולים). אשמח לשמוע אם מבחינת מבחן התוצאה כמה יעילה רפלקסולוגיה על המחלה... איך אנשים מגיבים לטיפול (בעיקר איך אנשים ספקנים מאוד מגיבים) אני מרגישה דיי חלודה כי לא טיפלתי כרב הרבה זמן, זו חברה שלי והחלטנו לקחת את זה בתור פרוייקט ותהליך משותף ששתיננו נרוויח ממנו, אני את ההשתפשפות שלי והחזרה לטיפולים והידע ושיחזור לי הביטחון בטיפול, והיא כמובן בתקווה שתרוויח הקלה. אז למי שלא יודע מחלת קרוהן זו דלקת כרונית במעי (במקרה שלה במעי הדק הטרמינלי), היא מלווה אצלה גם בחוסר ברזל, יש לה גם פצע בסוף המעי הגס שקשור לזה, מבחינת תזונה מאוד קשה לה כי אסור לה לאכול כמעט כלום. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות תוכנית טיפולית (אני מתכוונת להתקשר גם למרצים שלי בתחילת השבוע להתייעץ גם איתם) אני עוד מתכוונת לקרוא את החומר הרפואי על המחלה שיהיה קצת ידע, וכמובן לעבור על הסיכומים שלי מהשנתיים לימודים... אבל אשמח לשמוע כל הצעה ורעיון או הפניה למאמרים. איך הייתם מטפלים? על איזה איברים להתמקד? מצד אחד חשבתי לחזק את מערכת הלימפה- חיסונית, ואז הבנתי ממנה שיש תיאוריה שאומרת שהמחלה הזו היא בעצם אוטואימונית וחיזוק המערכת החיסונית רק תגביר את המחלה מה דעתכם? בבקשה אם יש לכם הנחיות לגבי תוכנית טיפולית אשמח אם זה יהיה כמה שיותר מפורט כיוון שאני באמת הרבה זמן לא התעסקתי ברפלקסולוגיה והרבה דברים כבר שכחתי. אשמח לכל עזרה ויעוץ, שבת שלום, הדס

מקוםבלב

New member
שלום לך,

מחלת כרון היא אכן מחלה אוטואימונית. אני בדיעה שאין לחשוש מטיפול במערכת הלימפה. אני חושבת שדוקא כן לטפל בה ולהנעי אותה לכיוון של ריפוי ולא של מלחמה. כל העיקרון של הרפלקסולוגיה הוא להזכיר לגוף את כוח הריפוי העצמתי שנמצא בתוכו ולפעמים הוא תקוע ולא זוכר איך להשתמש בו. במחלת הכרון יש תקופות בהן המחלה נמצאת בשלב אקוטי ויש שבמנוחה. חשוב לוודא באיזה שלב נמצאת החברה שלך. אני לא יודעת אם תוכלי לרפא אותה אבל לפחות לרווח את ההתקפים. הייתי עובדת על הטענות הרבה וכמובן על מערכת העיכול. בקיצור על כל המערכות כי הכל תלוי בכל. הייתי מתחילה לעבוד לאט ובעדינות ולראות איך הגוף מקבל את הטיפול. אני לא חושבת שראקציות חזקות אצל מטופל מראה על הצלחה. צריך ללכת בעדינות עם הגוף ולראות מה טוב לו. תקראי את כל החומר שיש על הנושא וגם על מחקרים חדשים. תנסי גם באתרים זרים כי שם יש הרבה מאוד מידע שלא תמיד יד בעברית. חשוב מאוד לעשות תישאול יסודי ביותר. האם היא מקבלת עירויי ברזל? אם יהיה לך מידע מקיף יותר את יכולה להציג אותו פה ונוכל לעזור יותר בצורה מדויקת. אל תחששי לטפל ומצד שני תחבשי את כובע המטפל ולא של החברה. שיהיה לכן הרבה הצלחה.

דסדס

New member
שלום וברכה

אני אתחיל מהמשפט הלפני אחרון שאמרת, אחד הדברים הראשונים שאמרתי לחברה שלי זה שאם אנחנו רוצות לעשות את זה אז זה בשיא הרצינות... זה התחייבות שלה כלפי ושלי כלפיה. תהליך טיפולי ולא סתם משחקים... אז כן, החלפתי את הכובע... בגלל שכרגע הבטחתי לה רק להתחיל לברר איך רפלקסולוגיה משפיע על המחלה לפני ששתינו מתחייבות לזה, עשיתי לה תשאול התחלתי בסיסי, שבכלל אני אתיעץ עם אנשים אם רפלקסולוגיה תעזור ובאיזה מידה (כי כמו שאמרתי, היא מאוד מאוד סקפטית). אז זה מה שאני יודעת: היא חולה כבר 4 שנים, בשנה חצי- שנתיים אחרונות המחלה מאוד פעילה. אין לה התקף רציני כרגע (כי אז היא משותקת למיטה ולא מסוגלת לזוז) אבל היא בהחלט לא במצב רגוע. היא מקבלת סטרואידים קלים באופן קבוע. היא לא מקבלת ברזל וקשה לה גם לאכול מאכלים שמכילים הרבה ברזל כי מסתבר שהמחלה שלה מאוד לא מרוצה כשהיא מנסה לעשות דברים כאלו. ההתפרצויות אצלה מאוד קשורות למצב הנפשי- כשהיא בדיכאון המחלה מאוד תחמיר. יש לה פיסטולה פרי אנלית. ניסו בעבר לתת לה רמיקל- הגיבה לו ממש רע, פתחה נוגדים נגדו וכמעט הפסיקה לנשום במהלך הטיפול. יש לה באופן קבוע חום גוף קצת יותר גבוה מהנורמל. מבחינת מאכלים שעושים לה רע: בערך כל דבר- כל דבר שמכיל סיבים תזונתיים או משהו מלא, חלב חם, גבינות, ירקות (בעיקר עם קליפה), מטובל- חריף, מוגז (יותר בעבר), מטוגן, בשר אדום, קטניות, לימון- או כל דבר חומצי. הבנתי שהדברים שהיא יכולה לאכול בלי שיעשו לה יותר מידי בלגן זה בעיקר אורז ותפוחי אדמה. כרגע היא לא מקפידה כ"כ מה לא לאכול אבל סיכמנו שאם מחליטים להתחיל היא מקפידה לאכול כמו שצריך. הבנתי שלא יודעים ממה מתחילה המחלה, יש סברה שזה גנטי ויש סברה שזה מחלה אוטואימונית. (אני אשב לקרוא מאמרים אחרי שאני אסיים את הדברים שאני צריכה ללמוד בלי קשר לזה) לא ידועה תרופה שמרפא את זה, אבל סטרואידים בדרך כלל עוזרים. הפחד במחלה הזאת הוא חסימת מעיים, וגם עלול להוביל לסרטן במעי... המטרה שלי היא לא להיות קוסמת ולרפא אותה מהמחלה, אבל בהחלט להקל עליה... שיהיו לה פחות כאבי בטן באופן קבוע, אולי שתצליח לאכול קצת יותר נורמאלי... בעיקר להקל ולהוריד קצת את המחלה... אני לא רוצה לגרום לה לריאקציות חזקות מידי- המחלה גורמת כאלו מספיק. אשמח לעוד חוות דעת, איך אתם הייתם מטפלים? הדס

דסדס

New member
ושכחתי לשאול

באיזה תדירות הייתם ממליצים להתחיל לטפל, פעם בשבוע או פעמיים בשבוע (או יותר?!)?

דסדס

New member
לא,

שנה א' למדתי את השיטה הפנטגרמית (אצל טל קבסה המדהימה) ושנה ב' למדתי אצל איציק דואניס...

דסדס שלום רב

משום שזאת חברה, לא ממליצה לטפל בה. מה שכן ממליצה לנסות להוציא מקסימום חומר על המחלה, הכי פחות מזיק זה טיפולים אנרגטיים לאיזון, רפואת תדרים ,פרחי-באך.. רפלקסולוגיה עדיין נוגעת, ועם כל הכבוד לנן, לכל המטפלים הכי טובים ומיומנים, אני מציעה למצוא מישהו שיש לו את המחלה ואשר ניסה טיפולים שונים אם בכלל. בכי חשוב, ללמוד טוב על המחלה, ומה בדיוק יש לחברתך. בריאות טובה, באהבה אריאלה

דסדס

New member
שלום אריאלה

אחת הסיבות שהעלתי את ההודעה בפורום הזה, בשביל להיתקל אולי במישהו שיצא לו לטפל ספציפית במחלה הזאת לשמוע ממנו חוות דעת מה הוא עשה. ובמקביל אני כמובן אלמד על המחלה, אני לא אתחיל לטפל לפני שאני אדע בוודאות מה אני רוצה לעשות, מה התוכנית הטיפולית, מה עלול להזיק ומה סביר שיועיל. (שזה כמובן כולל התיעצות רצינית עם המורים שלי שיש להם ידע עצום). אף פעם לא ראיתי בעיה לטפל בחברים, כמובן שזה תלוי מה מידת הקירבה, במקרה הזה היא לא חברה מאוד קרובה ואני מכירה את עצמי דיי טוב ויודעת איפה אני יכולה לעשות את ההפרדה בין מטפלת ובין חברה, יש אנשים שבהם לא יכולתי לטפל, במקרה שלה אני חושבת שאני יכולה. תודה על ההמלצות ועל הדאגה,
הדס

דסדס יקרה../images/Emo24.gif

אמרתי דעתי מהמון רצון טוב, יש לי מכרה שלא נראה לי שתהיה מוכנה להחסף, והיא בעצמה מטפלת בכירה רב-תחומית ומעבר, ואם היה פתרון היתה מקבלת סיוע ממרפאים טובים... דיברתי על חברות בטיפול- לא בנושא ההפרדה, לא פעם מטופל "כועס" על המטפל, מה שלגיטימי בעיניי, על ריאקציות, על שלא מצליחים לעזור לו ממש ועוד... מישהו שמכירים כחבר אפילו לא קרוב- הלגיטימציה הזו לא תתאפשר לו. אך בחיים הכל לימוד, כולנו בוחרים מה טוב בשבילנו- לעיתים הבחירות נכונות , לעיתים מלמדות... אגב, מורים טובים "בעלי ניסיון רב" הכרתי ב-10 שנים האחרונות, לא תמיד הם צודקים , לצערי האגו אצלם מדבר-מנסיון. ולכן, דעתי בלבד! חפשי בפורמים לא מטפלים אלא מטופלים במחלה הזו שעברו טיפולים ויש להם מה לומר. ברכת בריאות טובה אריאלה

דסדס

New member
המון תודה!

לקחתי את כל מה שאמרת לתשומת ליבי. קשה לי לענות לדברים אחד לאחד, אבל זה עוזר לי לקבל עוד נקודת מבט ועוד כמה דברים שאני צריכה לחשוב עליהם. כמובן שגם מה שהמורים שלי יגידו אני לא מקבל כתורה מסיני, אבל הם בהחלט נקודה טובה להתחיל לבנות תוכנית, ובמקרה שלהם אומנם אולי הם לא נקיים מאגו אבל בהחלט הם יודעים... שוב תודה,
הדס

מקוםבלב

New member
ערב טוב,

אני טיפלתי הרבה בחברים ובאמת לא תמיד יצא טוב. יש גם שאלה של תשלום כדי שהאנרגיה בין שתיכן תהיה מושלמות. לגבי המחלה עצמה, היא באמת מורכבת אבל את צריכה לשאול את עצמיך מה מטרת הטיפול. אני הייתי שמה לי למטרה בטווח הראשון להקל על החרדות שלה וגם להקל על הגוף. לכן הייתי עושה טיפול קצר בכל המערכות ויותר טיפול אנרגטי כגון הטענות. לתת לגוף לבטוח בתהליך . לא לזרז את הדברים וגם לתת לחברה שלך לרכוש את האמון בך כמטפלת ובשיטה עצמהץ אתן יכולות להחליט בניכן שאתם מטפלות 10 טיפולים ואחרי זה יושבות ועושות חושבים האם ממשיכים. אני מאמינה שאין מקריות בחיים ואם היא הגיעה אלייך עם רצון ובקשה לעזרה ממך, לכי על זה. רואים שיש לך הרבה כוונה לעזור. תתחילי ותרגישי בעצמיך מה צריך לעשות. הגוף שלה ידבר ואת תרגישי. אם את צריכה עוד מידע או התיעצות אנחנו פה. מה שכן לא לטפל בה עם שמנים בגלל שהיא על סטרואידים.

דסדס

New member
היי

"לא לטפל בה עם שמנים" הכוונה שמנים בכלל? גם שמן שקדים לא? שמנים ארומטיים (עץ התה ולבנדר)? למה אסור? אין לי בעיה לטפל גם בקרם אבל סתם מסקרן אותי כי לא שמעתי על זה אף פעם.... בהחלט נקבע טווח זמן שאחריו נשב ונחשוב איך ולאן ממשיכים...

מקוםבלב

New member
אסור לטפל בשמנים ארומטיים

בזמן לקיחת סטרואידים. שמן שקדים לא מהווה בעיה. בכל מקרה לא הבנתי למה רצית להשתמש בעץ התה. לבנדר אני יכולה להבין. בעץ התה משתמשים בד"כ כאשר יש פטריות ברגליים או אקזמות מסוגים שונים. לא הייתי משתמשת בו בשוטף. יש שמנים שיותר מתאימים לעבוד בהם. וכדאי תמיד להתאים את השמנים לסוג הבעיה שעליה עובדים בזמן הטיפול. גוף שעמוס ברעלים יהיה לו קשה קבל שמנים ארומטיים.

דסדס

New member
או קיי

לא למדתי מעולם ארומוטרפיה, ולכן בדרך כלל אני לא משתמשת בכלל בשמנים ארומטיים (אני בגישה של- אם אני לא יודעת את זה כמו שצריך אני לא עושה), בעיסוי לדוגמא אני לא אשתמש אף פעם בשמנים ארומטיים. ברפלקסולוגיה בשנה א' המרצה המליצה לנו על שמן שקדים עם לבנדר ועץ התא כבסיס טוב לטיפולים בדיוק בגלל הסיבה שציינת שזה מחטא ודואג שאני לא אדבק בשום דבר, בשנה ב' טיפלתי בדרך כלל בעזרת קרם אבוקדו... אבל כמו שאמרתי לא טיפלתי כבר הרבה זמן (בערך שנה), אז בכלל עוד לא חשבתי באיזה בסיס אני אטפל בה בעזרת שמן או קרם...

דסדס

New member
אשמח עם מישהו ייתייחס

לאיזה תוכנית טיפולית הוא היה בונה.... התגובות כאן כמובן עזרו לי מאוד בלחשוב על עוד דברים שאני צריכה לקחת בחשבון, ובעיקר דברים שאני לא צריכה לעשות... ועדיין, אני אשמח לשמוע מה כן כדי לעשות, איך כן כדי לטפל... ושאלה שבעיקר (אבל לא רק) מרגישה לי עדיין לא פתורה, איך להתיחס לעובדה שהמחלה היא אוטואימונית, כמה מומלץ לעבוד לחיזוק המערכת החיסונית אם בכלל?

מקוםבלב

New member
נורא קשה לתת עיצות על מה לעשות

אני באופן אישי צריכה להרגיש את המטופל ואז להחליט. את יודעת בכללי מה צריך לעשות אבל לפעמים המטופל מגיע באותו יום עם משהו אקוטי שנורא מפריע לו ואז את תצאי ממה שחשבת שתעשי ותטפלי בדבר האקוטי. וזה ישפיע על עוד דבר וכך הלאה. אפשר לבנות מסגרת אבל צריך להיות גמישים.בגדול נתנו לך פה תשובות.תסמכי על עצמיך ולכי עם זה. תוך כדי התהליך יעלו דברים חדשים ואנחנו פה כדי לעזור ולתמוך. אבל את צריכה לעשות את הצעדים הראשונים כי את מכירה אותה ומרגישה אותה. לנו יש רק את הפרטים היבשים לך יש את הנשמה. אז באמת מכל הלב ולא בגלל שאני לא רוצה לעזור תלכי עם התחושות יחד עם המידע הרפואי או האחר שיש לך וטפלי. המון הצלחה.

למעלה