השיטה הכי יעילה היא ללא ספק - מיאו שיאצו
או שלא... זה נכתב בהומור.
® מיאו שיאצו היא שיטה שהמצאתי בתקופה שבה היו לעתים קרובות דיונים בדיוק על השאלה הזו, "מהי השיטה הכי טובה". יכול להיות שהמיאו שיאצו קצת הפסיק את הדיונים האלה, לפחות לתקופה מסוימת. זו כמובן הוכחה לכך שזו באמת השיטה הכי טובה!
לגופו של עניין וברצינות, יש שיטות טיפול רבות וטובות. ישנה הרפואה הסינית, שבאה לידי ביטוי בדיקור במחטים (הם דוקרים גם תינוקות, כך שביתך בהחלט יכולה לקבל דיקור ללא בעיה), בצמחי מרפא ועוד. ישנה ההומאופתיה, ישנן שיטות שמשלבות מגע עם עבודה על היבטים רגשיים, ווישנן שיטות המגע השונות: משיאצו ועד רפלקסולוגיה. כמטפל שיאצו נדמה לי שישנם מטפלי שיאצו רבים שחושבים ששיאצו אינה שיטה מספיק חזקה או עמוקה, ומפנים לרפואה סינית. אני חושב אחרת. אני גם חושב שבדרך כלל מטפלים בוחרים ללמוד לטפל בשיטה שנראית להם הכי יעילה, ולכן רבים מהם ימליצו על השיטה שלהם. ההמלצה שלנו כאן בפורום, היא בדרך כלל שלמצוא מטפל טוב חשוב עוד יותר מלמצוא שיטה טובה. בהקשר זה אולי יעזור לך
המדריך למציאת מטפל, שנכתב על ידי מיכל קרן, כותבת קבועה ויקרה בפורום. בהחלט ייתכן שהבעיה תחלוף לבלי שוב ברגע שיטופלו הגורמים העמוקים שלה. עם זאת ישנם מקרים שבהם אכן צריך "תחזוקה שוטפת", כמו שהגדרת זאת, וזה נכון לגבי בעיות ותסמינים רבים ומגוונים. גם התחזוקה השוטפת הזאת היא דבר מצוין, וסוג של פתרון לבעיה, בעיניי, כי היא עוזרת לנו לשמור על בריאותנו. זה מה שמאפשר לאנשים עם פריצת דיסק לחיות בשלווה ובלי כאבים אם הם מתרגלים טאי צ'י מדי שבוע או מקבלים טיפול שיאצו או דיקור סיני פעם בחודש, נניח. בהצלחה ורפואה שלמה.