מחלת חניכיים בחתולה

ilanae

New member
מחלת חניכיים בחתולה

שלום ד"ר יש לי חתולה בת 13 שמזה כשנה סובלת מבעיית חניכיים - פלסמה סל סטומטיטיס. בהתחלה במשך כשנה טופלה ע"י זריקות סטרואידים (סה"כ 3) וכדורי מגייס - מגסטרול אצטט, אבל נורא השמינה ובנוסף אמרו לי שלא בריא לתת לה את המגסטרול אז לאחרונה עברתי לוטרינר אחר שהמליץ לעשות ניקוי שיניים להמשיך עם זריקות הסטרואידים ולהפסיק עם המגייס. הבעיה היא שזריקות הסטרואידים לבד לא מספיקות ואחרי 3- 4 שבועות מצבה שוב מתדרדר, מה שלא קרה עם המגייס. היא קבלה כבר 2 זריקות נוספות וכנראה שהיום עוד אחת כי היא שוב לא אוכלת. בפעם הקודמת שמצבה התדרדר לפני כחודש גם קבלה כמות גדולה של אנטיביוטיקה. אז מה נכון? האם להמשיך רק עם הסטרואידים שגם הם לא בריאים? לחזור למגייס? האם יש פתרון אחר? תודה

מתסכל מאד

דיברו איתך על אפשרות של עקירת שיניים? אני יודע שזה נשמע דרמטי, אבל זה פותר את הבעיה ב 85 מהמקרים. ככל הנראה לנוכחות של השיניים יש משמעות גדולה בגרימת התגובה הדלקתית הלא נורמלית הזאת.אם את מעוניינת - מצורף דף מידע בנושא.חשוב לדעת שיש גם חסרונות גדולים לטיפול כה אינטנסיבי בסטרואידים - סכרת, כשל כליות, דלקת לבלב ועוד מחלות - וזה יגיע בסוף.

ilanae

New member
תודה על תגובתך ומתסכל זו לא מילה!

אני שמעתי על האפשרות של עקירת שיניים שאני מקווה שלא אגיע אליה, נראה לי קיצוני מדי ומפחיד. מודעת לסיכונים של הסטרואידים ולכן אני מנסה במקביל גם טיפול הומאופטי - שלא מראה סימני הצלחה. ספרו לי שיש חתולים שמקבלים שנים סטרואידים ושורדים כמובן עם בעיות נוספות שגם הן מטופלות לפי הצורך כשהן צצות... בנתיים קבלה כמובן עוד זריקה היום במינון יותר גבוה, מקווה שהפעם תחזיק יותר זמן. לפני כחודשיים בבדיקת דם כל התפקודים שלה היו תקינים, אז מחזיקה אצבעות.

עקירת שיניים זה אכן קיצוני

אבל זה הרבה פחות גרוע מהסיבוכים של סטרואידים. לצערי, בעבודתי בבית החולים בבית דגן נתקלתי במקרים רבים של סיבוכים בשל סטרואידים. רובם בלתי הפיכים וקשים מאד. חשוב להבין שאת עקירת השיניים עושים (אם עושים) כדי למנוע את המשך הצורך בסטרואידים ולהימנע מהסיבוכים. אם כבר מופיעים סיבוכים - לרוב כבר מאוחר מדי ואז גם עקירת שיניים לא תפתור את הסיבוך. היתרון הוא שברוב המקרים החתולים מתאושששים מזה בצורה מופלאה ומסתדרים מצויין. חלק מהחתולים שטיפלתי בהם חזרו לאכול בערב לאחר העקירה ורק השתפרו מאז. תחשבי על זה

ilanae

New member
ואפשר לדעת מראש איזה מקרים

הם אלו שסביר שיצליחו? כלומר מבין סוגי מחלות הפה ואופי המחלה - יש כאלו שמצליחים יותר או שזהו פתרון לכל סוגי מחלות החניכיים? אצלה כאמור ההבחנה היא פלסה סל סטומטיטיס. ומה קורה לחתול בלי שיניים שהעקירה לא הצליחה? איך הוא אוכל?

דן להב

New member
זהו הפיתרון היחיד למעשה

זה אולי נשמע פתרון לא רצוי, אבל הוא הפתרון הראוי. זהו הפתרון שנמצא היום למחלות החיכיים על הרקע שהזכרת. מה זאת אומרת העקירה לא הצליחה?. הנוכחות של השיניים היא הבעיתית. החתול אוכל אוכל רטוב. דני

8gal

New member
לאכול ללא שיניים

אני מכירה חתול ללא שיניים כלל שאוכל אוכל יבש! פשוט בולע אותו.

למעלה