מחלת הפה והטלפיים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
מחלת הפה והטלפיים

התגלו כמה מיקרים של מחלת הפה והטלפיים, ובעקבות כך יש הסגרים במקומות החשודים... מי מכיר את המחלה? מה התסמינים שלה? איפה אפשר למצוא מידע עליה? האים היא שונה מסוסים ובעלי חיים אחרים?

הורסמאן

New member
סוסים לא נדבקים בה

אבל הם נשאים כמו בני אדם ומכוניות. :) המחלה תוקפת רק שסועי פרסה.

jgut

New member
טוב אז אולי זה לא כזה רלוונטי

הייתי שמחה לשמוע עוד פרטים על המחלה מלבד הקישור. אבל אולי זה לא הפורום הנכון... משום מה יש מיתוס על ילדים שנדבקים בה וזקוקים לחלב עיזים (אבל מסתבר שזה בלבול עם מחלת הפה והגפיים, הידעתם? לילדים אין טלפיים
) והקישור (סתם כי הוספת תגובה לא עובדת לי): http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%94_%D7%95%D7%94%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%9D

השם שונה כי אכן אין לילדים טלפיים א

אבל המחלה היא אותה מחלה... אמנם חלב עיזים הוא רק מיתוס מהעובדה שלא הוכח מדעית, אבל הוא אכן עובד בהרבה מהמקרים ואני יכולה להעיד זאת מנסיון! מסקנה: בני אדם לא רק נשאים אלא יכולים גם לחלות במחלה.. והיא מאוד מדבקת

הורסמאן

New member
למיטב ידעתי

(הצנועה מאוד בנושא הזה,) אין מעבר של מחלת הפה והטלפיים לבני אדם. את כנראה מבלבלת בין שתי מחלות שונות.

איליוס

New member
FOOT AND MOUTH

זו מחלה מאוד מדבקת של שסועי פרסה בעיקר פרות כבשים עזים חזירים ומעלי גירה שונים כמו בופאלו וכד שנגרמת עי וירוס המחלה מועברת עי כמעט הכול ובעיקר מגע ישיר ולא ישיר ז"א שכל מה שבא במגע עם חיה חולה יכול להעביר אותה אם זה בני אדם מכוניות סוסים ומעבר לזה שהיא נישאת באוויר המחלה בדרכ לא גורמת למוות אלא להפסידם כלכליים עצומים בעיקר בגלל ירידה בתפוקת החלב ופגיעה באיכות השבר במחלה נוצרות שלפוחיות מעין אפטות...בריריות בפה באף בלשון בפרסות ובעטינים לאחר 24 שעות בדרכ השלפוחיות נקרעות. בגלל השלפוחיות בפה יש איבוד תאבון עד הפסקת אכילה ואיבוד משקל חריף יש חום גבוה צליעה דלקות בעטינים ומכאן ההפסד הכלכלי הגדול ייתכן הפלות בדרכ בע"ח צעירים עלולים למות מהמחלה. בגלל שהמחלה נישאת באוויר ועי כמעט כל דבר בדרכ מטילים הסגרים ברדיוס קרוב למוקדים על מנת למנוע הפצת המחלה...שבמקרה שלנו יכול להיות מופצת עי סוסים שיש לציין לא חולים במחלה. לסיכום מחלה מאוד לא נעימה אני אנסה לחפש תמונות

איליוס

New member
מחלת הפה ונגפיים באנשים

אין קשר בין המחלות מלבד ששתיהן מאוד מדבקות ונגרמות עי וירוס (ממשפחות שונות) המחלה באנשים מתבטאת בדרכ בפצעים בפה ולפעמים בגפיים ומכאן קיבלה את ההקבלה למחלה בבקר וצאן אולם אין קשר בין המחלות מלבד שאנשים מהווים דרך להעברה של מחלת הפה והטלפיים של בעח.

למעלה