מחלת הפה והטלפיים

dana31

New member
מחלת הפה והטלפיים

שאלה לי אליכם הבת שלי בגן פרטי ואיתה גם קרובת משפחה שלנו. שתיהן כמעט באותו גיל. יחד איתן עוד 14 ילדים בגן. מה עושים אם שתיהן חזרו באותו היום חולות במחלת הפה והטלפיים ? האם יש צורך בשיחה עם הגננת על כך? מה לומר? האם כדאי לברר אם עוד ילדים חלו במחלה זו? כיצד לעשות זאת? מודה מראש לתשובות בברכת חג סוכות שמח והמון בריאות

בוודאי שצריך לדווח לגננת

על איזו שיחה חשבת? מה עוד את יכולה לומר לה, מלבד לברר אצל הרופא מה חשוב שתעביר לשאר ההורים בגן, ולדווח לה? בכל מקרה של מחלה מדבקת בגן, יש לדווח לגננת, שתוכל לעדכן אתההורים, שיהיו מוכנים לכך. ואם היו ילדים אחרים שחלו במחלה, מה זה יעזור לך? אשמח אם תסבירי, נראה לי שלא כל כך הבנתי אותך ליאת הגיל הרך בבית ובגן BSH

dana31

New member
אז ככה, הגננת יודעת על המחלה שכן

אנחנו לא מגיעים לגן כבר כמה ימים בכדי לא להדביק חלילה את האחרים. אבל.....תחשבי על זה שהילדים שלנו נדבקו כנראה מילד שהיה חולה....ואז מה שעלול לקרות הוא שהם יחזרו בריאים ועלולים להדבק שוב מילדים שעדיין לא הבריאו לגמרי או שעדיין חולים. אם יש ילדים נוספים שחלו במחלה זה אומר שמשהו מבחינת ההגיינה בגן לקוי. מחלה כזו מועברת דרך כלי אוכל משותפים, העברת מוצצים או בקבוקים, קינוח האף באותה מטפחת...ועוד ועוד.....כך שזה די מעורר את השאלה איך שני ילדים נדבקו בדיוק באותה המחלה ובאותו היום? לא נראה לי מקרי הדבר....

טלגל

New member
קודם כל שהילדים יהיו בריאים ומהר!

עכשיו את חייבת להרים טלפון לגננת ליידע אותה על סוג המחלה שבתך חלתה בה, (אני אתפלא אם הגננת לא הרימה כבר טלפון לברר מה קרה....), ועל כך שגם בת-דודתה חלתה במחלה זו. עליך גם להתייעץ עם הרופא המטפל כדי לברר מתי תוכל בתך לחזור ואיך למנוע הדבקויות חוזרות. אני חושבת שגם הגננת צריכה להיות מעודכנת בקשר למחלה זו. בכל אופן זו מחלה מדבקת ועל אף ילד לא להגיע לגן כשהוא חולה בה. תרופה מומלצת למחלה זו (מניסיון) זה חלב עז להשפריץ ישירות לפה עוזר מייד. אם אין עז בסביבה אזי לקנות חלב ולשטוף את פה הילדה. שתהיה בריאה

איך אפשר לשמור על סביבה סטרילית

בגן? ילדים מורחים את הנזלת בתנועת יד, נוגעים אחד בשני, מטפטפים רוק מתחת למוצף, דוחפים ידיים לחיתול... ככה זה ילדים. את חושבת שאת היית יכולה למנוע זאת? מספיק אפצ´י אחד בפרצוף של ילד אחר... יש עוד מקומות בעולם בהם מקנחים את האף ליותר מילד אחד באותו נייר?!? מעבר לכך, ככל הידוע לי מי שכבר החלים במחלה, לא ידבק שוב. גופו פיתח חיסון. גם אם כן, מה אשמה הגננת אם שלחו לגן ילדים חולים, או אם במהלך הדגירה המחלה מדבקת? איך היא אמורה למנוע זאת? לדעתי, כללי הגיינה טובים הם חובה בכל גן. מגפה כזו בגן ילדים לא מעידה כלום על ההגיינה. את רמת ההגיינה את יכולה להעריך בביקורייך בגן, אם תציצי לשירותים, למטבח, לאזור ולדרך החלפת החיתולים. הרבה בריאות ליאת פורום הגיל הרך בבית ובגן BSH

אלהלה

New member
מדבק מאוד ../images/Emo20.gif

ונפוץ מאוד בגנים של צעירים במיוחד, ולאו דווקא כי לא שומרים על הגיינה, ילדים נוהגים לשים חפצים בפה ומעבירים מאחד לשני, ונדבקים בזה גם כשמאוד נזהרים. מה שכן הורים שילדם חולה אסור שיביאו לגן וכן על הגננת להיות ערנית ולשלוח הביתה מיד ילד שחולה בזה!! וחלב עיזים באמת עוזר
תרגישו טוב ולא להתפלא כשתגיע מכת הכינים
חלק מהחוויות בגנים משותפים
יהיה בסדר -

למעלה