מחלת הנשיקה

הדס שפ

New member
מחלת הנשיקה

שלום אני בת 18 ולחבר שלי בן ה-18 נאמר שהוא חולה במחלת הנשיקה לפני כחודש. אצלי לא נראו כלל סימני מחלה למרות שהתנשקנו כשהיה לו חום. הבדיקות שלו מראות על שיפור, ומצבו הגופני טוב. לא היה לו חום כבר שלושה שבועות. הרופאה שבדקה אותו בקופ"ח מכבי אמרה לו שמותר לנו להתנשק והמחלה לא מדבקת בכלל. שמענו מחברים ומרופאים אחרים שהמחלה מאוד מדבקת ושאפשר להדבק משהייה קרובה לאדם חולה ומנשיקות. אנחנו שומרים מרחק אבל נשמח לדעת את המאפיינים המדוייקים של מחלת הנשיקה. בתודה מראש, הדס

../images/Emo25.gif

הינה מאמר שיתן לך אינפורמציה כללית. אחד מהסימפטומים המאוחרים של מחלת הנשיקה היא תסמונת העייפות הכרונית , אם תרצו פתרונות משלימים לזה - נשמח לתת. הרבה בריאות יעל

מחלת הנשיקה ותסמונת התשישות הכרונית

למעשה מחלת הנשיקה אין היא מחלה כי אם הגדרת מצב. מה שקרוי מחלת הנשיקה בדר"כ מתכוונים למונוקלאוזיס ebv או cmv . למעשה cfs - תסמונת העייפות הכרונית היא לא תוצאת לוואי של זיהום וירלי כמו שציינתי כיוון שרוב אלו שעוברים זיהום של אחד מהוירוסים הנ"ל לא נכנס למצב של תסמונת התשישות הכרונית. אמנם חלק מהסובלים מתסמונת התשישות הכרונית קדמה אצלם עדות לזיהום וירלי מסוג ebv או cmv אך ישנה גם וירוסים אחרים שנמצאו אצל חלק מהסובלים מהתסמונת ויש כאלו הסובלים מהתסמונת שלא נמצאה עדות לזיהום וירלי כלל. כך שההשלכה של יעל ממה שמקובל לכנות כמחלת הנשיקה למצב תסמונת התשישות הכרונית הוא לא מדויק.

יעל- מצאת פטנט לתסמונת העייפות

הכרונית?? כתבת שאת מוכנה לתת פתרונות משלימיט. אשמח לשמוע עליהם. אישית לא שמעתי על פתרונות כי אם רק טיפול פרטני אינדוודואלי...הן בתסמינים והן מהפן הנפשי העמוק של החולה. לגבי תוספות מזון ממריצים כמו ג´נסינג למינייהם יש בהם לסחוט את האדרנל מה גם שלעיתים התסמונת מלווה בעודף אדרנל המלווה במצבי חרדה אז לשים לב! q10 לעיתים עוזר... עד כה אין גילוי למחולל אובייקטיבי לתסמונת כך (לשים לב שגם לגבי הקנדידה אין עדות שהיא מחוללת התסמונת וכו´...) שלמצוא פתרונות משלימים.... בקיצור אני אשמח לשמוע על פתרונות שכאלה!

הא איש

New member
פיתרונות!

יש מחקרים על הפולוואט שמסייע למינרלים ולמחקרו אלמנטים להיקלט בגוף דבר המגביר תחושות אנרגיה בדר"כ מיידית!ישנה פורמולת מולטי +מינרלים +פולוואט לניסיון:[email protected]

הגזמת..

בתור מטפל הייתי מצפה שתדע שיש פתרונות לתסמונת התשישות הכרונית. פתרונות ולא פטנטים.. ובטח ובטח לא שלי.. וכמובן שהכל בסופו של דבר = טיפול פרטני אינדוודואלי .. אבל יש תוספי מזון והמלצות תזונתיות כלליות שבהחלט מתאימים לסינדרומים אלו, אם תרצה פרוט אתה מוזמן לעשות חיפוש על עיינפות ותשישות כרונית - נכתב הרבה בפורום זה ואף יש לנו הצלחה אחת ( שאומנם אי אפשר לזקוף ממש לזכותינו כי אנחנו רק המלצנו על פניה לדיקור סיני...). כל טוב, יעל

ריפוי כן- לאדם, פתרון לתסמונת?!

טיפולים שעוזרים לתסמונת הם כמו שהסכמת אינדוודואלים פרטניים לאדם. אני הבנתי מהודעתך למעלה שאת מתכוונת לתת פתרונות לתסמונת שאת זה אני לא מכיר. ישנם אמצעים להקל על סמפטומים כגון ממריצים ומשככים ועוד... בקיצור אני מתנצל, כנראה שלא הבנתי אותך נכונה. ד"א גם דיקור הוא לא פתרון לתסמונת אלא טיפול שלחלק מהחולים עוזר ולחלק לא! (למרות שממה שידוע לי הוא נחשב לטיפול האפקטיבי יותר שיש לתסמונת)

איתי, זה נכון לכל אדם ולכל עניין

אין מוצר שטוב לכל האנשים בכל הזמנים אין שיטה שטובה לכל האנשים בכל הזמנים ואין מטפל שטוב לכל האנשים בכל הזמנים אפשר להוציא אדם ממצב של עייפות כרונית כי תמיד יש לה סיבה. לא תמיד הסיבה מוכרת או מוגדרת על ידי הרפואה הרגילה אבל תמיד יש סיבה, ולכן גם יש פיתרון. כמו עם כל מחלה שנובעת מחולשה מולדת או כרונית: האדם יכול לצנוח בחזרה לתוך העייפות ברגעי משבר כמו שאנשים שסובלים מהגב יישמעו מגבם ברגעי משבר וכמו שהאסטמטים יחוו פתאום חזרה של האסטמה. הסיבה: לפני שאדם מגיע לטיפול, הגוף מוציא את הבעיות שלו דרך הערוץ הקל ביותר. כשמתקנים את הבעיה בצורה לא נכונה, המחלה נכנסת פנימה וכולנו מכירים טיפולים של הדחקה. לכן, חשוב לטפל בבעיה מבלי לשנות לגוף את הערוץ יש להביא את האדם למצב מתוקן באמת. וכיון שאת התורשה איננו משנים, חולשת הגוף תישאר כדי לאותת לאדם אם וכאשר הוא יוצא מאיזון.

יש שני מצבים למחלה

במצב הראשון בדיקות הדם מעידים על וירוס פעיל ואזי מדובר בשלב מדבק. בשלב השני בבדיקות ישנה המצאות של נוגדנים המעידים כי הוירוס תקף את הגוף בעבר ובמצב זה כבר המחלה לא מדבקת. במידה והנשיקה התרחשה בשלב של מחלה פעילה ומדבקת אז יתכן וישנה בגופך דגירה של הוירוס ובהמשך גם תהיה התפרצות של המחלה. חשוב לזכור שחלק ניכר מהאוכלוסיה בבדיקות דם שיעשו ימצאו שהם עברו בעבר זיהום של אפשטיין בר כמו גם זיהומים וירליים אחרים שהאדם אפילו לא היה מודע להם וייתכן שגם לא סבל ממש מהם. ז"א שהוירוס תקף בצורה מאוד קלה. אין סיבה לדאוג, מה שיהיה הוא שיהיה ומה שהיה היה, כרגע מה שנשאר זה לחיות את חייך לשמוח ולחייך הרבה ולא להיות יותר מודאגת לגבי האפשרות שנדבקת או לא... זה בוודאי לא יועיל לאף אחד.

הדס, את נבדקת? בדיקת דם?

זו הדרך היחידה לדעת אם נדבקת. המחלה יכולה להופיע א-סימפטומטית (ללא סימפטומים חיצוניים) ואז לתת לך מתנה רק את העייפות הכרונית
זו בדיקת דם פשוטה ותמיד טוב לדעת. בודקים אם יש בדם נוגדנים - מכל הסוגים. זה נותן תמונה אם בכלל נדבקת ומה מצב המחלה. אולי הוא בכלל נדבק ממך - ולא ידעתם
לגבי פרטים על המחלה - עמיתי המלומדים כבר ענו רק להדגיש: היא נקראת ´מחלת הנשיקה´ כי זו דרך ההידבקות השכיחה ביותר שלה

הדס שפ

New member
רק כדי להיות בטוחה...

שלום נאווה, כן, אני אבדק בבדיקת דם בהקדם, אבל אם הבנתי נכון אתכם - אם נתנשק בשלב זה, כשהוא סבור שהוא "בריא" משום שסימני המחלה חלפו - אדבק ככל הנראה במחלה. נכון? הדס

למעלה