מחלת הנשיקה

מחלת הנשיקה

יש חשד שחליתי במחלת הנשיקה... תחילה היה רק חום, עייפות וכאב קל בגרון- הלכתי לרופא והוא הצהיר חד משמעית שזהו סטרפטוקוקוס ורשם לי אנטיביוטיקה (רפאפן). אחרי שבוע על האנטיביוטיקה לא חל שיפור קטן שבקטנים במצבי- להפך, רק החמיר. החום נהיה יותר ויותר גבוה, העייפות הרבה יותר משמעותית, השקדים התנפחו, בחילות ללא הקאות, כאב חזק מאוד בגרון וקושי חמור לבלוע. ניגשתי לרופא אחר שחשד שאולי זה לא סטרפטוקוקוס אלא מחלת הנשיקה ושלח אותי לבדיקות עם הוראה להמשיך את האנטיביוטיקה. באותו יום החמיר עוד יותר מצבי- הגעתי למצב שהדיבור שלי התעוות לחלוטין, לא הצלחתי לבלוע אפילו רוק ונהיו לי קשיי נשימה. אם אם לא היו מכניסים לי מים בכח לפה הייתי בוודאי גם מתייבשת. אז נגשתי בדחיפות למרכז הרפואי שם פגשתי רופאה נוספת שאמרה שאין מה לעשות- צריך לחכות לתוצאות הבדיקות כדי לאמת מחלת הנשיקה, ובמילא אין מה לעשות. למקרה שזה לא מחלת הנשיקה היא רשמה לי אנטיביוטיקה אחרת (אוגמנטין) כדי לראות אם יחול שיפור במצבי. כבר 4 ימים שאני על האנטיביוטיקה החדשה- ושוב אין הקלה. הסימפטומים לא נחלשים לרגע, הדיבור שלי מעוות באופן תמידי (בקושי שאני מצליחה להוציא מילה מהפה), היום בבוקר החלקתי באמבטיה מרוב החולשה וכמעט שברתי את הראש, והדבר היחיד שאני מצליחה לבלוע בקושי רב מאוד זה מים וגרבר. ככה כבר מספר ימים. הבנתי שהסימפטומים של המחלה יכולים להמשך מספר שבועות... מה אני אמורה לעשות??... אני סטודנטית שבדיוק הרגע החלה את עונת המבחנים, ואם הסימפטומים הללו לא יעברו בקרוב אני עלולה לאבד שנה שלמה של לימודים כי אני לא מתפקדת ב-כ-ל-ל. אני כל הזמן שומעת כמה שהמחלה הזו אמורה להיות "קלילה" ושבד"כ אנשים כלל לא מרגישים אותה, אבל כנראה שלא אצלי. אני יודעת שאין תרופה למחלה הזאת, אבל מה אני אמורה לעשות עכשיו? אני אפילו לא יכולה לדבר ולאכול! בטח שלא ללמוד או לעבוד... איך אני יעבור ככה חודש שלם עד שהמחלה תעבור?... רציתי לשאול- עד

מחלת הנשיקה

יתכן שזה מחלת הנשיקה ובשביל זה יש לקחת בדיקות מתאימות. בימינו אני תמיד ממליץ לשלב עם בדיקה של HIV. אם זה אכן מחלת הנשיקה אין הרבה מה לעשות חוץ מטיפול שמקל כמו אקמול וכו' וזה נכון שזה יכול להמשך מספר שבועות.. לגבי סטרפטוקוק ההי ניתן לעשות משטח גרון. אם זה לא נעשה זה כבר מאוחר כיון שקבלת טיפול אנטיביוטי.

למעלה