מחלת הנשיקה -עזרה

naamaga

New member
מחלת הנשיקה -עזרה

שלום, אתמול אובחנתי כחולה במחלת הנשיקה וזאת חודשיים לאחר התפרצותה אצלי- בגלל האיחור בדיאגנוזה אני צריכה לטפל בעצמי בסטרואידים (לאורך כל החודשיים טעה הרופא המטפל לחשוב שזו אנגינה וכך גם טופלתי לאחר שהשקדים שלי גדלו למימדים אימתניים החלפתי רופא וביקשתי בדיקה יסודית), כמה שאלות : א . האם הסובבים אותי צריכים להיבדק גם כן מחשש להדבקה ? ב . מה הנזקים של המחלה בגילוי כה מאוחר ? (חודשיים לאחר התפרצות) ג . האם יש נזקים בלתי הפיכים ? ד . איזה בדיקות אני צריכה לדרוש מהרופא המטפל ? (קראתי מחקר באינטרנט שמדבר על נזקים לכבד וקרעים בטחול - האם יש ממש בדבר ?) ה . מה הנזק משימוש בסטרואידים ???? תודה רבה רבה אני מאוד מבוהלת לכן אשמח לתשובה מהירה

מחלת הנשיקה

מחלת הנשיקה היא מחלה שכיחה שמרבית האוכלוסיה נחשף אליה. בד"כ היא עוברת מעצמה כאשר במקרים נדירים מאד עלול להיות נזק לטחול בגלל שהוא גדל בזמן המחלה וחבלה בו יכולה לגרום לנזק. כמו כן יש מחלות ממאירות כמו למפומות שחושבים שהתפתחו מכך אבל תסירי דאגה מליבך, רוב האוכלוסיה נדבקה ויש לנו היום מספיק סיבות לחלות במחלות ממאירות מאשר לשייך זאת לאולי אולי למחלת הנשיקה. נכון להיום אין טיפול. סטרואידים לתקופה מושכת פוגעות במערכת החיסון. יכולים להופיע פטרות, יכולה להופיע סוכרת ושינוי בדיסטריבוציה שומנית. אם זה נילקח לזמן ממושך ההפסקה חייבת להיות מדורגת כיון הסטרואידם עוצרים את הייצור העצמי שלהם דבר שהוא מאד נחוץ לגוף וההפסקה המיידית מסוכנת .

למעלה