מחלת אדיסון

efiey

New member
מחלת אדיסון

שלום לד"ר קרן, בהיסטוריה שלי יש את מחלת הקושינגס ונכון להיום יש לי מחלת אדיסון. האם בגיל 45 יש לעשות בדיקות מיוחדות ?

קושינג ומחלת אדיסון

שלום אפי, יש לך בילבול במושגים. הייתה לך מחלת קושינג בעבר. אני לא יודעת בדיוק איך היא טופלה. האם היה לך גידול בהיפופיזה שנותח? האם היה לך גידול בבלוטת יותרת הכליה שנותח? על כל פנים, אני מניחה שמה שיש לך כעת זה היפואדרנליזם עקב דיכוי של המערכת שלא התאוששה לאחר הניתוח. אם אני טועה אתה צריך לספק לי נתונים קצת יותר מדויקים. בכל אופן, זה לא מחלת אדיסון. מחלת אדיסון היא מחלה ראשונית של קליפת בלוטת יותרת הכליה שמביאה לחסר של קורטיזול ואלדוסטרון. אני מניחה שאתה מקבל טיפול בפרדניזון או בהידרוקורטיזון. אני לא מאמינה שאתה מקבל פלורינף, נכון? בוודאי שאתה צריך להיות במעקב. מצד אחד יתכן כי המערכת התאוששה ושאתה סתם מקבל את הטיפול. מצד שני יתכן באמת שהמערכת לא התאוששה ולא תתאושש, אבל אתה חייב לוודא שהטיפול שאתה מקבל מתאים לך ולא במינון יתר. כמו כן, אני מזכירה לך שעליך לשנן את כללי ההתנהגות בזמני דוחק. אני מקווה שאלה ידועים לך.

efiey

New member
המשך למחלת אדיסון

שלום ד"ר קרן, ובכן, בשנת 1975 עברתי הקרנות להיפופיזה, ובשנת 1977 עברתי ניתוח להסרת בלוטות האדרנלין דו צדדי. אני לוקח בכל יום 5MG פרדינזון וגם 0.1MG פלורינף. דרך אגב, הייתי בין האנשים הצעירים ביותר בעולם שלקו במחלת הקושינגס ( בן 12 ) ואת הטיפולים כגון הקרנות וניתוח עברתי בבית החולים וונדרבילט, בעיר נשוויל, טנסי ארה"ב. הרופא הראשון שטיפל בי היה המוממחה הגדול בעולם בשם ד"ר גרנד לידל ולאחר מכן ע"י ד"ר David Orth. נכון להיום אני עושה בדיקות פעם במספר שנים ולכן אני שואל מה נכון לעשות מהיום והלאה.

קושינג בילד

שלום לך אפי, ובכן נכון סיפור מרשים. קושינג בגיל 12 בהחלט קיים. זו סיבה מצויינת להפסקת גדילה אצל ילד. היום כמובן היו מנתחים לך את בלוטת ההיפופיזה. אכן גם היית אצל האורים והתומים של הצחום. Liddle כמובן מפורסם בהקשר לקושינג, וטסט שנושא את שמו עדיין בשימוש באבחנת המחלה.Orth גם הוא אבי האדרנלים, הוא כמובן עוד פעיל, פגשתי ואני רואה באופן קבוע בכנסים. מהסיפור שלך אני מבינה שלא הופיע לך דבר שהיה עלול להופיע אחרי כריתת האדרנלים והוא הגדלת הגידול המקורי למימדים גדולים, תופעה שנקראת Nelson's tumor. האם עברת איזו הדמיה של ההיפופיזה מאז? אם לא לפי דעתי זה רצוי. אין כמובן שום סכנה של חזרת המחלה אצלך היות ובלוטות האדרנלים נכרתו. כל המעקב (מעבר לשלילת הופעת nelson's tumor), הוא רק במטרה לוודא שהטיפול התחליפי שאתה מקבל מתאים וגם כדי לשלול חסרים הורמונליים מאוחרים אחרים (ההיפופיזה מפרישה עוד הורמונים חוץ מ-ACTH)בעקבות ההקרנה להיפופיזה. אמנם עברו כל כך הרבה שנים ואתה לא מודע לבעיות כך שאני מניחה שאין כאלה, אבל בכל זאת, עם סיפור כמו שלך, לפי דעתי, מגיע לך להיות במעקב אנדוקריני

efiey

New member
ד"ר קרן שלום,

תודה על תשומת הלב, רק לידיעתך, הסיפורים שאני יכול לספר לך על כל התהליך הם עדיין מרובים מכל דמיון אפשרי ואפשר לומר שהסיבה שאני עדיין נמצא כאן היום היא נס אחד גדול והרבה הרבה מזל ואנשים טובים שעזרו לי. הלוואי והייתי יכול לפגוש אותך ולספר לך באופן אישי.תודה.

אתה מוזמן לבוא

שלום אפי, מעבר לסיפוריםשאשמח לשמוע, היות ואני מאמינה שכדאי שתשאר במעקב אנדוקריני, אתה בהחלט מוזמן לבקר במרפאה שלי בבית החולים.

efiey

New member
שלום ד"ר קרן

תודה, אשמח מאוד לבקר במרפאה וגם לביקורת. התואילי בטובך לתת לי הנחיות כיצד לתאם פגישה במרפאה, מס' טלפון וכו'. תודה ויום טוב.

הנה הפרטים וסליחה על האיחור

לא הבחנתי בשאלה הנוספת שלך. המרפאה יושבת בבניין החדש. אתה יכול לקבוע תור טלפונית במספר 03-6973417. להתראות.

למעלה