מחלת אגירה

orio123

New member
מחלת אגירה

שלום
יש לאמא שלי מחלה (אני אומנם לא פסיכולוג אבל אין לי דרך אחרת להגדיר את זה) לאסוף ולאגור כל דבר. היא גרה לבד בבית ענק וכל הבית נראה כמו מחסן אחד גדול. כל מקום פנוי מתמלא מיידית בזבל, כל רווח הופך למקום אחסון לעוד זבל, היא מחזיקה 3 מקררים עובדים ופועלים שאחד מהם מלא באוכל שפג תוקפו מזמןןןןןןן (מצות מפסח 2002 וכדו) ועוד מלא דוגמאות כאלה. שמנסים לדבר איתה על זה היא ישר נעלבת, נפגעת- "אל תנהלו לי את החיים" " אני צריכה את הדברים האלה" וכו', אם זורקים דברים בסתר היא תשים לב ותתעצבן. אני ואחים שלי כבר לא גרים בבית אמנם אבל זה הגיע למצב שאנחנו כבר לא רוצים לבוא הביתה כי ההתנהגות הזאת מחרפנת אותנו. חשבתי אולי להביא איזה מישהו מקצועי מבחוץ כדי לדבר איתה כי אני כבר לא יודע איך לגשת לנושא.
רעיונות?
חג שמח

ladybug4NLP

Active member
כדאי לטפל בעזרת פסיכולוג מומחה בנושא

הודע לעבוד גם עם שיטת CBT

לא קל, לוקח הרבה זמן וסבלנות אבל כדאי כי האדם מקבל את חייו בחזרה (במלואו או בחלקו)

אגרנות בדרך כלל כדי "להגן" על האדם מהעולם החיצון ונחשבת היום כמחלת נפש

אף אחד לא צריך "לדבר אתה".
היא זוקקה לטיפול של ממש ונפלא שאתה כבנה מבין שיש בעיה ותפעל למצא מישהו מקצועי שיטפל בה.

לפעמים כדאי לערב את העזרה הסוציאלית וכדאי לברר בקופת חולים אם אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי דרכם (אולי אחרי שעובד סוציאלי ייתן לכם מכתב המאשר את חשדותיך)

השאלה היא

האם היא תסכים לקבל טיפול?

כרגע, למרבה הצער, נשמע שהבלגאן יותר מפריע למשפחה מאשר לאישה עצמה.

בהמשך לתשובה מעליי

רציתי להגיד לך שאכן, יש בעיה שנקראת בדיוק ככה: אגרנות.
הייתה סדרה מצוינת על אנשים שסובלים מהבעיה הזאת ב"יס דוקו".
אולי כדאי לכך לצפות בה?
ואולי אפילו -- ביחד איתה?

למעשה זה סוג של התנהגות כפייתית, שהיא מרגישה כנראה שמגינה עליה ממשהו. לחולה עצמו הבעיה לא מפריעה כל כך. היא מפריעה בעיקר לאנשים סביבו.

הייתה שם, בסדרה, אמא אחת שהסכימה לקבל טיפול רק כי הבן שלה כבר התבייש להזמין חברים הביתה.
מדובר על תהליך ארוך, שאפשר לעשותו רק עם רגישות גדולה. ולעתים -- רק בסיוע טיפול תרופתי.

ladybug4NLP

Active member
דווקא זה הרבה פעמים כן מפריע לאדם עצמו

אבל הוא נמצא במלכוד כפול:אם יוריד את האגרנות - תרד ההגנה
אם לא יוריד - ימשיך בהתנהגות הכפייתית שרובם מודעים אליה ובסתר או בגלוי זה כן מפריע להם.

קשה להם לקבל עזרה ועוד יותר קשה לוותר ולו רק אפילו השלכת דבר קטן ביותר.

תהליך ארוך, רגיש אבל חיוניי לאדם ולמשפחתו

orio123

New member
אני חושב שאם זה יהיה מישהו מבחוץ

וזה יהיה משהו שנעשה ביחד יש סיכוי שהיא תסכים לטיפול כלשהוא, אני ואחים שלי גם עברנו את העניין הזה של מתביישים להזמין חברים הביתה. אני יילך להתייעץ עם מישהו מקצועי ונראה איך להתקדם. תודה רבה על התגובות

בהצלחה

ברגישות ובנחישות.

ladybug4NLP

Active member
אז זהו - שאין מה להתבייש בלהביא הביתה חברים

אתה אדם מבוגר וכן חבריך
הפרעה נפשית היא לא יותר מביישת מסרטן.
אם לאימך היתה חס וחלילה מחלה קשה או כרונית גם היית מתבחחש להביא חברים?

תסביר להם בצורה הכי פשוטה שאפשר.
חוסר קבלה של אמא בשבילך ובשבילה לא מקדם את המצב של שניכם.
זה קל? ממש לא אבל לא כדאי להתווכח עם המצאיות.

מה שכן כדאי זה לקבל עזרה מקצועית מה שיותר מהר

בהצלחה וגמר חתימה טובה

למעלה