מחלף ענבה

mishmesh

New member
מחלף ענבה

בימים אלה, כחלק מפרויקט סלילת כביש 431, הולכת ונשלמת בנייתו של המחלף המיוחד ביותר בישראל-מחלף ענבה. ייחודיותו של המחלף נובעת מהעובדה שהוא המחלף הראשון בישראל שיהיה מחלף שלם ומלא לחלוטין! כלומר, במחלף יתאפשר מעבר בין כל כיווני הנסיעה, והוא לא יכלול בכלל רמזורים! לשם השוואה-במחלף גנות, שהוא כרגע המחלף הכי קרוב לתואר המחלף המלא והשלם בישראל, אין אומנם רמזורים-אך אין בו כלל אפשרות נסיעה מכביש 1 לכיוון מזרח לכביש 4 לכיוון צפון! בניית המחלף הענקי הזה מתבצעת ע"י חברת "נתיבי היובל" שהיא חברת בת של "דניה-סיבוס" שמקימה ולאחר ההקמה תתפעל את כביש 431. הבנייה נעשתה תוך תכנון וחשיבה מקדימים, וכדי שלא לפגוע בתנועה הזורמת בכביש 1 ובשביל לא לצמצם נתיבים הוסט התוואי של כביש 1 למעקף שאורכו כמעט קילומטר, לכל כיוון נסיעה! עם סיום בניית המחלף, יחזור הכביש לתואיי המקורי, רק שהפעם הוא יעבור בצמד גשרים ענקיים מעל כביש 431, כך שהתנועה בשני הכבישים תתבצע ללא עצירה. המעקף יהרס ברובו, אך חלק לא קטן ממנו ישמש כרמפות מעבר בין שני הכבישים. צמוד למחלף גם ישנו מחלף רכבתי גדול, שבו מתפצלת שלוחת הרכבת לכיוון מודיעין מהקו נתב"ג-ירושלים. הרכבת למודיעין תחל לפעול ב-31 באוגוסט, והרכבת לירושלים תחל לפעול רק בעוד כמה שים, ב-2013 ככל הנראה (כפוף לשינויים ועיכובים). בקרוב אני אעלה מספר תמונות של המחלף, ומספר קישורים מעניינים. אם יש לכם עוד מידע על המחלף אתם מוזמנים להעלות אותו.

XrayCharlie

New member
איך מבטאים את שם המחלף? האם זה:

Anaba, Anabe, Anave, Anava? יש עוד כמה אפשרויות אבל אני בטוח שהבנתם את כוונתי

yairp4

Active member
anava - עֲנָבָה

נחל ענבה עובר באיזור המחלף, לכן קראו לו בשם זה. ועכשיו רגע של לשון בחסות מילון אבן שושן: משמעות המילה ענבה היא - 1. גרגר בודד באשכול 2. פרי עסיסי או בשרני המכיל זרעים מרובים (עגבניה, גפן)

אלון ל

New member
אגב רק אתמול הופיעה כתבה על הבעיה של הכביש

עם המפגש של המסילות. לא מוזר?

yairp4

Active member
בהחלט מחלף מרשים

כל פעם שיוצא לי לעבור בכביש 1 אני מתפעל מהמחלף הזה מחדש... בכלל, לאורך כביש 431 יהיו כמה מחלפים מרשימים: מחלף ענבה, מחלף נשרים וכמובן מערכת המחלפים גן הורדים - עין הקורא - ראשון דרום. אגב, בכביש 40 נפתח בשבוע שעבר מעקף חדש שיאפשר את הקמת מחלף רמלה דרום (הקטן והמאכזב, לדעתי...).

Roobie

New member
תודה על המידע, מרשים ביותר!

אגב, בנוגע לטענה שזהו המחלף המושלם הראשון בישראל - האם מחלף אשדוד החדש יחסית אינו מחלף מושלם גם כן? יש שם כניסה חלקה ללא רמזורים מכל כיוון לכל כיוון אפשרי בערך... ומדובר על חיבור של כבישים 41, 42 (כביש 4 הישן, מצומת בני דרום לכיוון דרום) וכמובן כביש 4 המהיר. או שאני מתבלבל? אני לא גר באזור אבל נסעתי שם לא מעט פעמים וראיתי שרטוט של המחלף.

Roobie

New member
../images/Emo122.gif הבנתי את הטעות שלי

כשנכנסים לאשדוד מכיוון כביש 41 עומדים (לא מעט...) ברמזור, ויש רמזור בירידה מכביש 4 מכיוון צפון. טוב, קורה שמתבלבלים.. בטח בשעות כאלה.

mishmesh

New member
הרבעון האחרון של 2008

אז עתיד להפתח כל כביש 431 לתנועה.

Roobie

New member
כולל הכביש ממחלף ענבה למודיעין?

הוא צפוי גם כן להיות סלול לפני סוף 2008? הלוואי, אבל כרגע המצב בשטח לא מעודד.

Mishu2

New member
לזה יקח הרבה זמן..

קטע כביש 431 ממודיעין עד ענבה הוא מחוץ למכרז בו זכתה דניה סיבוס והוא באחריות המדינה\מע"צ, בדיוק כמו כבישי הרוחב שהמדינה התחייבה לבצע כחלק מהעבודות על כביש 6 (אשר הסתיים לפני 3 שנים) ועדיין בכלל לא בשלבי מכרז. על הקטע הזה של 431 עוד אין בכלל סגירה פיננסית-מה שאומר שיש עוד הרבה זמן...

Roobie

New member
../images/Emo4.gif

נראה שעובדים שם כל הזמן, אבל מצד שני גם לא רואים התקדמות ועובדים מעט מאוד כלים על התוואי של הנתיבים החדשים (כרגע יש רק את הכביש הדו-סטרי לישפרו סנטר ולרכבת, שאחרי זה הופך להיות חד-סטרי עד המחלף הזמני שאפשר להיכנס דרכו לכביש 1 רק לכיוון תל-אביב).

yairp4

Active member
אגב

מישהו יודע אם מע"צ מתכוונת סוף סוף להרחיב את כביש 4 בין מחלף גן רווה לכיוון גנות כדי לקלוט את כל התנועה שתגיע מכביש 431? לפי ההדמיות של מחלף עין הקורא, נראה שיכנסו לכביש 4 לפחות שלושה נתיבים מכיוון דרום - שניים מכביש 431 ולפחות אחד מכביש 42. כיום משתלבים שם שני נתיבים שהופכים לאחד קצת לפני הכניסה לכביש 4, והנתיב הנכנס מכביש 42 הופך אחרי קילומטר לנתיב יוצא למחלף ראשון לציון ...

אם ראית באותו אתר של התמונות...

אז בוודאי ראית את הפרוייקט של שדרוג גהה כולל מנהרה באזור בני ברק.

yairp4

Active member
ראיתי את הפרוייקט

אבל זה נראה כמו משהו לטווח ארוך יותר. השאלה היא אם יש סיכוי שהקטע ממחלף גן רווה צפונה יעבור שדרוג כלשהו לפני פתיחת כביש 431 (אמצע - סוף 2008)

למעלה