מחליפים יותר קבצים

י.ש.

New member
מחליפים יותר קבצים

החדשות של יאהוו הביאו אתמול, ה-14 ביולי ידיעה מערוץ הטכנולוגיה של רויטרס, לפיה התופעה של הורדה ושל החלפת קבצים באינטרנט מתגברת. ראו הידיעה המקורית כולל התיחסות למקורות אחרים הסותרים את הטענה הנוככית בקישורית המצורפת להלן. http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=581&ncid=581&e=9&u=/nm/20040713/tc_nm/media_internet_piracy_dc התופעה של הורדת קבצים גדולים מהרשת הכוללת נוסף לקבצים של מוסיקה, גם קבצים גדולים של מאות מגה של וידאו ומשחקים. התופעה קשורה להתפשטות האינטרנט בפס הרחב בארצות רבות ובעיקר בארצות הברית ובאירופה. הידיעה הזו עומדת בניגוד לטענת חברות המוסיקה הטוענות שהתביעות שהן מגישות משפיעות להקטנת התופעה. בכתבה נכתב על שינוי גישה של המשתמשים העוברים לשימוש בתוכנות P2P חדשות, עוזבים את קאאזה שמשתמשים בה נתבעו או נתבעים בארצות הברית לטובת תוכנות אחרות של שיתוף קבצים. ציתות מן הכתבה המדגיש את התופעה של מעבר משתמשים לתוכנות שיתוף אחרות: "One of the biggest myths put forth by the music industry -- that they are winning the war on file-sharing -- is simply wrong," said Andrew Parker, co-founder of CacheLogic. "It's a case of displacement," he added. "Users are just moving to new networks." אני מתפלא שחברות מוזיקה, סרטים ומשחקים אינן רואות עדיין באינטרנט כלי הפצה עיקרי וחשוב של המדיה הדיגיטלית שהם מיצרים, ולא מצאו דרך או מנגנון עיסקי שיאפשר את ההפצה באינטרנט תוך קבלת תמורה הולמת למרכולתפ הדיגיטלית. מנגנון כזה עשוי להתממש על ידי שיתוף פעולה עם ספקי שרות האינטרנט לטובת המשתמשים ולא על ידי מלחמה בלקוחות הפוטנציאליים. http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=8785

e-magine

New member
לגבי עניין ה winning the war

on file-sharing אנחנו עוד זוכרים את שר החוץ של עיראק שהודיע בטלוויזיה שעיראק מנצחת את ארה"ב ושהאמריקאים לכודים. אני הייתי אומר שבמלחמה הזאת, אף אחד עוד לא ניצח, לתעשיית המוזיקה יש יכולת לעקוץ וגם לזכות בכמה קרבות. באשר לסוף דברייך, אני חושב שלתעשיית המוזיקה והקולנוע קשה לקבל את העניין ש"הזיזו להם את הגבינה" במידה מסויימת הן מנסות להלחם במלחמה הזאת כאילו שהיא המלחמה הקודמת. זה קורה בעוד תחומים. יש אגב דברים שאנשים לא נותנים עליהם את הדעת, אני טיפה גולש, אבל אני חושב שכל דיון על אינטרנט איפה "גולש". הנקודה שאני רוצה להעלות היא כזאת: כשאנחנו רואים ערוץ מסחרי בטלוויזיה, דוחפים לנו פירסומות (ויש לזה מינון ואמור להערך פיקוח על המינון). אנחנו לא משלמים כלום על התכנים של הטלוויזיה המסחרית. (אנחנו משלמים אגרה על הטלוויזיה הממלכתית, בין שצופים בה או לא) להלכה, קשה להתמרמר על הפרסומות בטלוויזיה המסחרית כי אנחנו יודעים שהם מממנים את התכנים וזה סידו סביר. תופעות כאלה יש כמובן גם באינטרנט ודובר בתקופת הבועה גם על תלפוניה חינם כנגד החדרת פרסומות לאוזן. לעומת זאת , אם אנחנו הולכים לקולנוע, אנחנו משלמים כרטיס כניסה. נדמה לי שהכרטיס כולל גם איזה סוג של מס לעידוד הקולנוע הישראלי. אז שילמנו מראש, לא עשו לנו שום טובה. למה מקרינים לנו פרסומות וטריילרים? באיזו זכות? מדוע אנחנו בולעים את זה בשקט? לא מפגינים, לא מחרימים, יושבים בשקט ובולעים את הפרסומות. אולי תגידו לי שאפשר להמתין בחוץ ולהיכנס רק כשהסרט מתחיל, אבל מה יהיה אם כולם ימתינו בחוץ? מה, כולם יסתערו פנימה ביחד עם תחילת הסרט? הנה תעשיית הקולנוע אילפה אותנו וחינכה אותנו לבלוע בשקט. עכשיו בואו נחזור לאינטרנט ולשיתוף הקבצים.

אני מסכים איתך

בהחלט יש מקום להתקוממות. אלא שיש כמובן עוד הרבה התקוממויות שלא יבוצעו וקשה לי לראות שדווקא יתחילו מהפרסומות בקולנוע. אבל זו בהחלט התחלה טובה

י.ש.

New member
הפרסומת והטרילרים

הפרסומת והטרילרים בקולנוע גם הם חלק מהעיסקה. כאילן חלק מהסרט. כך גם כשקונים קלטת וידאו או סרט די וי די. הנושא של הפצת מדייה דיגיטלית לא הגיע לסיומו כאשר האינטרנט המהיר נעשה מהיר יותר ונפוץ יותר. גם אמצעי האיחסון ומכשירי הצריבה הביתיים העבירו את בית החרושת לתקליטים אלינו הביתה, אל סביבת המחשב או מכשיר הדי וי די.

זה אולי חלק מעיסקה אבל מי חתם?

אני מניח שאיזה שר תרבות לפני מליון שנה נתן אישור לדבר הזה אבל ביני לבין הקולנוע לא חתמתי על שום דבר כזה וגם לא מופיע על בית הקולנוע איזה טופס של אישור כזה ולא על הכרטיס שקניתי. או שמופיע ובאותיות כל כך קטנות שמעולם לא ראיתי. כל זה עדיין לא אומר שלא צריך להתקומם. גם ככה המחירים של הקולנוע לא פשוטים למרות שאני מבין את הבעייתיות שיש לקולנוע בימנו ואת המאבק של בעלי בתי הקולנוע לשרוד. לדעתי, מאבק לשרידה אינו בהעלאת מחירים. כך גם חברות המוזיקה. לאחר ככלות הכל עדיין מוכרים כאן דיסק חדש בשמונים ש"ח. שום דבר לא מזיז להם אז מה הם מתפלאים? גיליתי בזמן האחרון איך אני נוהג לגבי DVD וסרטי קולנוע. מגיע הארי פוטר והאסיר מאזקאבאן לדוגמא. אנחנו מכורים (הילדים ואני) לסידרה הזו. הופעת הבכורה הייתה הזדמנות ולקחתי את הילדים לקולנוע. הסרט לא היה בדיבוב עברי אבל עם תרגום כמובן. אח"כ השגתי את הסרט בגרסת מחשב/DVD מהאינטרנט. כמובן בלי תרגום ובאיכות נמוכה. אח"כ ראיתי בחנויות את הארי פוטר ואבן החכמים (הסרט הראשון) בגרסת DVD מקורית במחיר מוזל של 70 ש"ח. אז קניתי. כמובן שיש לי גם את הראשון בגרסת איכות נמוכה של אינטרנט. הגרסה המקורית מדובבת. במיוחד לילדים. מחכים עוד שנה ובטח הסרט השני יגיע במחיר מוזל לחנויות. להוריד סרט מהאינטרנט זה דורש מאמץ. לצרוב כהלכה זה גם לא הדבר הכי פשוט בעולם. סרטים באים בגדלים שונים ובאיכויות שונות. מי שלא זקוק לתרגום/דיבוב יש לו פחות בעיה. ברגע שצריך להתאים תרגום העסק מתחיל להיות קשה יותר. אם הורדנו מראש בגרסת VCD אז אפשר לצרוב לDVD אם לא - אז צריך לעשות עוד כמה תהליכים שמעולם לא היה לי כוח, כדי לראות בDVD. בקיצור, זה לא זה. לראות במחשב זה עדיין פחות נוח. דרך אגב בהארי פוטר ואבן החכמים המקורי שקניתי - אין שום פרסומת. קלטות וידאו של סרט לא נראה לי שאני אקנה עוד איי פעם. שבת שלום

e-magine

New member
הערות

הכלכלה האינטרנטית (במקרה שלנו "תסבול פרסומות קופצות כי הן מממנות את האתר..." הביאה אותי לרצון לבחון מחדש את השאלה הזאת, "למה עליי לסבול פרסומות בסרט וידאו או די וי די שקניתי במחיר מלא?" "למה אני כן סובל פרסומות בקולנוע והאם הייתי יכול לסבול פרסומות בהצגת טיאתרון?" למערכת החינוך אין כסף, מה דעתכם על כך שבית הספר יקבל חסויות למימון שכר המורים, כדי שאפשר יהיה סופסוף להעלותו, לאסוף כסך למחשבים, מעבדות מדעיות וכד'. נניח מעל הלוח בכיתה יתנוסס שלט ענק שמעודד את הילדים לזלול המבורגרים, לשתות את המשקה המתוק והמוגז שהורס את השיניים, לשכנע את ההורים לקחת אותו לנופשון באי שהישראלים עוד לא גילו, וכיו"ב? (אתם לא חייבים להתייחס ברצינות) ובבתי חולים, כמה שלטים של מרפאות פרטיות, בבתי יולדות שלטים של מוהלים, יש אגב גם שרותי קבורה פרטיים למיניהם, וכד'. לגבי קלטות, מסכים איתך. אני עוד ממתין לטכנולוגיה זולה וזמינה שתאפשר העברת כל מה שיש לי מקלטות למדיה דיגיטלית. ועמית, אני לא צריך לספר לך , שכל מה שאתה רואה במחשב, אתה יכול לראות בטלוויזיה אם יש לך כרטיס מסך וכבל מתאים.

למעלה