מחליף צבעים

alice8

New member
מחליף צבעים

שלום, הכלב בן שנה וחודשיים בערך, עד עכשיו הפרווה היתה בצבע מקסים של דוג דה בורדו (די מתאים, הוא חצי דוג דה בורדו, החצי השני שארפיי). בשבוע שבועיים האחרונים חלק מהפרווה התחילה להתבהר.... כמה נתונים שאולי רלוונטים - השק אוכל האחרון עשה לו נשירה מטורפת. החלפתי השבוע לחברה אחרת. קצת לפני ששמתי לב לשינוי בצבעים, הוא חטף וירוס קורונה ולכן היה בצום בערך 3 ימים (אח"כ קיבל אוכל מיוחד intestinal ואנטיביוטיקה). למה הכלב מחליף צבעים? דרך אגב, מכיוון שכתבתי כאן גם בעבר - עדכון קטן: עבר סירוס בהצלחה :) מחלים כרגע מניתוח לתיקון אנטרופיון בשתי העיניים נמצא באילוף כדי להוריד דומיננטיות ולקבל קצת אדישות לכלבים אחרים
לילה טוב אליס

כלבים מחליפים צבעים עם הגיל

ועם עונות השנה (ועונות הנשירה). לופו למשל- אדמדם יותר בקיץ. החלפת הצבע קשורה בכך שהחליף את השיער, ואולי בגלל מזג האוויר ההפכפך.

החלפת צבעים

לרוב לא מעידה על בעיות במצבים כאלה, יש מקרים שהיא יכולה להעיד על גידולי עור, אבל לא סביר בכלב כה צעיר וכשהעור נראה בריא. אפשרויות נוספות הן אם העור מודלק או היתה דלקת שחלפה, וזה יכול לגרום לשינוי בתאים המלנוציטים המייצרים את הפיגמנט. תודה על העדכון - אני מקוה שהניתוח של האנטרופיון יצליח. זה לפעמים קצת טריקי להצליח עם זה על הפעם הראשונה. ולגבי הקורונה - לא בדיוק ממצא נפוץ בכלבים. על סמך מה היתה האבחנה?

alice8

New member
על סמך

שהוטרינר אמר שהוא ראה כמה מקרים עם הסימפטומים שאני תארתי (שלשול והקאה רירי), ובגלל שזה די מדבק זה כנראה זה. בכל מקרה הוא לקח דגימה (אלגנטי...) ואמר שהוא יעדכן אותי אם זה יהיה משהו אחר - לא קיבלתי עדכון וכבר הייתי שם מאז - ככה שבשורה התחתונה הכלב קיבל אנטיביוטיקה ושכח מהכל אחרי יומיים (אני נשארתי קצת בשוק, אבל זה משהו אחר). לגבי הפרווה, היא בריאה ונעימה (פחות מבריקה מבעבר אבל אולי זה בגלל שהחלפתי שק אוכל לא מזמן), וגם הרבה פחות נושרת, ככה שאני לא מודאגת - פשוט סקרנית. דרך אגב, כשמזג האוויר ישתנה הוא יחזור להיות כהה יותר? לגבי האנטרופיון - הוטרינר אמר שזה נראה לו מוצלח, אבל הכל עדיין נפוח אז קשה לדעת עד הסוף. אני מאוד מקווה שלא יהיה צורך בסיבוב שני כי הכלב נראה ממש מסכן עם האהיל אליזבט שעליו, וזה גם ממש מפריע בטיולים.(חוצמזה שצוחקים עליו....
) יום נעים אליס

למעלה