מחליף מצלמה

gbzx

New member
מחליף מצלמה

ברשותי sony p-71 באופן כללי אני די מרוצה מביצועי המצלמה חלק מהבעיות שהפריעו לי זה מריחה של הלבן (אם אני מבטא זאת נכון), דבר נוסף זה הזום X3. אני מתלבט בין קנון S-50 ניקון 5700/5400 סוני 717 חשיבות לאיכות תמונה מעולה כדי שלא ארגיש ש"מציתי" את המצלמה מהר מידי. תודה

omri85

New member
טוב אזבאופן כללי קצת קשה לי לענות

להגדרה שרשמת :"חשיבות לאיכות תמונה מעולה כדי שלא ארגיש ש"מציתי" את המצלמה מהר מידי", כי זה מאוד אינדבידואלי אדם אחד ירגיש שהוא לא ממצה את היכולות של מצלמת פילפ פשוטה אחר ירגיש שהוא לא ממצה יכולות של מצלמה דיגטלית קומפקטית אחר ירגיש כך לגבי מצמת רפלקס פשוטה וכך הלאה.. אם תפרט מה אתה נוהג לצלם יותר..מה איכז אותך במצלמה הנוכחית ומה הביא אותך להרגשה שמיצית אותה יהיה הרבה יותר קל להשיב לך בכל אופן כבעליה של 717 אני יכול להגיד שאני מאוד מרוצה אני מאמין שבעיית הWHITE BALNCE שנתקלת במצלמתך כמעט ולא תבוא לידי ביטוי ב717 מכיוון שיש בא אפשרויות שונות של כיוון הלבן(אני לא מכיר את הדגם שלך לכן לא יודע אם גם בשלך יש..יכול להיות שיש ובעזרת כיוון נכון תיפתר גם אצלך הבעיה) הבעיה העיקרית שמפריעה לי במצלמה היא הזום X5 לי זה מפריע יש כאלה שמסתדרים עם זה כל אחד וצרכיו,אך תמיד ניתן להניח מכפיל על העדשה. איכות התמונה מצויינת. כמו כן המצלמה לא קומפקטית אלא דמויית רפלקס אז ממדיה קצת גדולים יותר אך לטעמי זה בכלל לא נורא והאמת זה גם יותר נוח לצלם איתה,זו היווה מבחינתי פלוס בהתלבטות בינה לבין הניקון 5700 וקנון G5 (דגם שגם מתאים לקטגוריה של המצלמות ששאלת עליהן) לניקון 5700 אם אני לא טועה זום גדול יותר אך חסרונה הגדול (לפחות בזמן שאני רכשתי את המצלמה שלי) היה תג המחיר הגבוה שלה בכל מקרה בשבועות בקרובים אמור לצאת לשוק דגם ההמשך של ה717 שנקרא 828 דגם שעל הנייר נראה מצויין ומשופר שווה לחכות לביקורות ולשקול אולי לרכוש את הדגם הנ"ל,יש לו כמה יתרונות ובינהם תמיכה בכרטיס זיכרון קומפקט פלאש בנוסף לממורי סטיק וזום גדול יותר. בנוסף אם יש לך כרטיס זיכרון גדול מהמצלמה הנוכחית אז זה יכול לשמש אותך במידה ותבחר ב717(אך זה לא מה שצריך להוות את השיקול)

idohal

New member
828 תהיה מצלמה יקרה מאוד בשלב

הראשון ולדעתי כדאי להמתין קצת לירידת המחירים. בכל הניקון 5700 יקרה בלי שום הצדקה וה 717 טובה מאוד ואיכותית לרוב החובבים שאינם רוצים DSLR. מחירה כ 4000 ש"ח ואין שום הצדקה להוציא יותר.

יש בטאגליינס מאמר-כוונת מול דמויות

רפלקס. בכל אופן אין בכלל מה להשוות-כל אחת מהדגמים הוא קפיצת כמה מדרגות צעל הנוכחי שלך. לא ציינת למה בחרת בהן ומה נסיונך בצילום .

gbzx

New member
לגבי הלבן

אכן גם בסוני הקטנה ישנן אפשרויות כיוון ללבן אך אף אחת מהן לא הצליחה לשפר את התמונה. השימושים העקריים הם צילומי משפחה וקצת נופים, אני בטח ובטח לא מצלם ברמה של חברי הפורום שראיתי חלק מהצילומים שלהם כשסקרתי את הפורום. אני רוצה מצלמה שתתן לי תוצאות טובות מאוד עד מצויינות בצילום. לגבי ה- 717 השיטוטים שלי באינטרנט סיפרו שיש לה בעייה של עדינות ייתר, לגבי כרטיס הזכרון לא זהו השיקול.

מצלמה שתתן תוצאות טובות גם בתוכניות

האוטומטיות? או שמעוניין בכמה שיותר שליטה בפרמטרים של הצילום? (זה לא הולך תמיד יחד,וככל שהדגם משוכלל יותר,התוכניות האוטומטיות הכי פחות מוצלחות.כמובן,עם יוצאים מן הכלל)

gbzx

New member
גם וגם

זאת הסיבה שאני מתעניין במצלמות מדרג הביניים פלוס מינוס כמובן שארצה שהאוטמטי ייתן את המענה הטוב ביותר, אבל בבהחלט ארצה אפשרות לשיפור ידני של התמונה. מקריאה בפורום נראה לי שאלו הדגמים המומלצים ו/או הטובים כמובן שאשמח לשמוע על נוספות כולל מנסיון.

למעלה