"מחלות" שנות הארבעים

"מחלות" שנות הארבעים

בשנה האחרונה נתקלתי לפחות ב4 מקרים של דום לב ושבץ מוחי של גברים מעל גיל 40. לא סבלו בעברם וברגע מסויים נתקפו בזה ומתו תוך שעות או יום יומיים. מפחיד.

ניתושית מי במשבר?

תראי איך הפורום "מת".מי שבמשבר כותב משתף מתייעץ. אין פה בכלל "שבורים". הם מגיעים רק להציץ לקרוא וללכת. הם יגיעו לברכת גמר חתימה טובה אחר כך לחג שמח לסוכות ועד חנוכה הפורום ישקע בשנת חורף. מקווה שטעיתי בתחזית.

מפחיד. נכון....

יש עוד מחלות, יש תאונות דרכים לא צפויות, פיגועים... אם נתחיל לפחד מכל מרעי הבישין שמצויים בעולמנו איכות החיים שלנו תיפגע. אז יש דברים שצריכים לשמוע ולשים בצד. יחד עם זאת, אתה צודק, אני מוצאת שיותר ויותר אנשים בגילאי ה-40 חרדים לבריאותם ונושא המוות ללא התרעה מטריד אותם.

מה מפחיד יותר?

נכון, זה מפחיד אך מה מפחיד יותר-למות תוך כמה שניות או לסבול ממחלה קשה וטיפולים לא פחות קשים במשך שנים ולהתנדנד בין תקווה לדכאון? מה מפחיד יותר-לפחד מהמוות ולא לעשות דבר, לא לשנות משהו-בתזונה שללא ספק מגנה או פוגעת בבריאות(אני עוסקת ברפואה ובתזונה כך שאלה נתונים מבוססים),בצורת החיים, בצורת החשיבה או לפחד ולשאל את עצמך-מה עוד לא חוויתי ועל מה אצטער אם אמות מחר? כמעט מתתי בלידה מאובדן דם גדול תוך כמה דקות וזה לא היה מפחיד אלא מנחם משהו. לאומת זאת שנים פחדתי ממחלה קשה ולא עשיתי דבר עד שאמרתי יום אחד שהתגלה פגם קטן בבריאותי-מתחילה לשנות, מבקשת הדרכה. תוך כמה ימים מצאתי ספר ששינה את חיי ללא היכר. עד היום אני מודה לאותו פגם בריאותי קטן, ליקום ולעצמי על שאיפשרו לי לראות את החיים אחרת. היום אני מאמינה שבדרך חיינו, כל יום אנו מגיעים לצמתים קטנים עם המשולש שאומר-תמתין ותתבונן וממשיכים מבלי לשים לב לסימנים של הצרה המתקרבת, וממשיכים בלי לעצור לרגע ואז מגיעים לצומת עם סימן עצור וגם שם לעתים לא עוצרים. המוות של אותם האנשים בגיל הארבעים הוא לא פתאומי כלל אלא רק נראה כפתאומי. צורת חשיבה שלהם במשך שנים הולידה ותחזקה צורת חיים מסויימת שגרמה בהדרגה לשינוים בלתי נראים בגופם עד שהתגלו בארוע גדול וסופי כמו מוות.לפעמים אני חושבת על אנשים דגולים שמתו כך , למשל על פסיכולוג אברהם מסלאו שהיה מספיק נבון לפתח את פירמידת הצרכים המפורסמת אך לא היה מספיק נבון לספק את הצרכים האלה כך שלא ימות מהתקף לב בגיל צעיר יחסית. כך שאין טעם לפחד , יש טעם לעצור ולשאל כמה שאלות. ולהתחיל לגשש אחרי התשובות.
ובהצלחה.

sagiberg

New member
מסכימה איתך../images/Emo45.gif, למרות

שנראה לי שאי אפשר לומר שכל אלו שמתים צעירים מתים כי לא שמרו על עצמם. (זה מנחם להאמין שהכל תלוי בנו ובהתנהגות שלנו אבל זה לא המצב). לצערנו עדיין יש השפעה חזקה למטען התורשתי, ולכן ,רבים מהמתים, גם אם נהגו "לפי הספר", לא יכלו למנוע מוות ממחלות ממאירות בעלות נטייה גנטית או ממחלות לב.

פירמידת הצרכים של מסלאו ../images/Emo22.gif

לאלה שלא מצויים בתיאוריות פסיכולוגיות. זה נקרא גם "מדרג/סולם הצרכים של מסלאו" ומשתמשים בו הרבה בהקשר של מוטיבציה. הפסיכולוג אברהם מסלאו טען שהתנהגותו ופעולותיו של האדם מונעות על ידי 5 צרכים: 1. צרכים פיסיולוגיים (גופניים) כולנו חייבים לאכול, לשתות ולישון כדי לשרוד – 2. ביטחון - בטחון כלכלי וקיומי ,הגנה נגד סכנה ואיומים מהסביבה או מאנשים. 3.השתייכות - הצורך להשתייך לקבוצה חברתית – לאהוב ולהיות נאהב. 4. הערכה - הצורך שאחרים יעריכו ויכבדו אותנו. 5. מימוש עצמי - הצורך בלבטא את מירב הפוטנציאל שבנו, ולממש את ענייננו או יכולותינו בתחומים רוחניים, אמנותיים ותרבותיים. זה שיא ההתפתחות האישית, ולא כולם מגיעים למימוש הצורך הזה כי הם תקועים במימוש צרכים אחרים שמתחתיו. מסלאו דירג את הצרכים בסדר עדיפויות ויש לממש את הצרכים נדבך על נדבך . כלומר, האדם מספק קודם כול את צרכיו הפיזיולוגיים, ורק אחר כך יתפנה לספק צרכים שהם "גבוהים" יותר בסולם. אדם רעב והחושש לביטחונו ידאג קודם כול לאוכל, ולא יתפנה לחשוב על מימוש עצמי.. מי ששם לב שהצורך בהשתייכות- באהבה, בחיבה - באה לפני הצורך בהערכה. ותהה בליבו, האומנם? אצל כולם? אז... זוהי פירמידת הבסיס, מסלאו עצמו הבין והיה גמיש בסדר הדברים, וכמו בכל כלל יש יוצא מהכלל שלעיתים גובר על הכלל. על שני הדרגים הראשונים אין עוררין. ישנן אינטרפטציות שונות כשהמדרג מיושם בנושאים שונים אבל זה הבסיס.

אלכסנדרה חביבה

את צודקת כשאת אומרת שאנחנו צריכים לשמור על בריאותינו מגיל 0 ועד 100 דבר שלא בהכרח יעניק לנו חיים ארוכים אבל יכול לעזור. מה שלא מובן לי, למה חשבת דווקא על אברהם מסלאו? כשהוא אמר צרכים פיזיולוגים הוא התכוון לאוכל כדי להתקיים ולאוו דווקא כדי להיות בריא. שנת בריאות לך ולכולם! (נברך שנה שנה
)

למה חשבתי על מסלאו?

נהניתי לקרוא את ההסבר שנתת על פירמידת הצרכים של מסלאו כי הוא דידקתי וקל להבנה .אחרי שביליתי כמה ימים בים המלח (ותוך כדי כך גם קיבלתי ידיעה שיתכן ולא תהיה לי עבודה השנה בתחום שאני מאוד אוהבת בגלל אי רצון של משרד החינוך להכיר בחשיבותן של הבריאות הפיזית והרגשית) קשה לי להזכר למה חשבתי על מסלאו. נדמה לי בגלל הפער בין הבנתו של הצרכים האוניברסליים וחוסר יכולתו האישית לממש את הצורך שלו בבריאות, זאת אומרת ביטחוןכי אני מאמינה שאכילה בריאה וחיים בריאים באופו כללי מספקים במידה גדולה את הצורך בביטחון(לא להיות חולה, לא למות ממחלה). מקריאת המאמרים שלו הבנתי שהיו לו תוכניות להמשיך ולפתח את סולם הצרכים. במיוחד את הצורך לקשר עם היקום (אלוהות), צורך רוחני עליון אך מוות מהתקף לב בסביבות גיל 60 מנע זאת ממנו. אני מאחלת גם לך שנת בריאות ומימוש עצמי.אלכסנדרה.

j u l i a n o

New member
"מת" על האופטמיות שלכם

ותודה מיוחדת על ה"עידוד" של האביר, כאילו שחסר דאגות גם ככה, אז טוב לדעת שאפשר "ללכת" פתאום גם בלי שלום. אפשר להתפוצץ !!!

j u l i a n o

New member
חומד חומד אבל...

למה להצביע ולצעוק כמה זמן נשאר?! כשיגיע יגיע ודיי ובכלל...זה שאיני כותב משמע שאיני קיים??? קיים, חי ובועט! למרות שאצלנו בבית האבות קצת משעמם כפי שאפשר לראות

נכון, כל זמן שאתה בועט אתה חי ...

השאלה היא: האם כל זמן שאתה חי אתה בועט? קשה היה לי להבין את זה על פי התמונה.
מה שכן הבנתי שהנשים בתמונה הן הנשים שהשתתפו במחקר של ההודעה הקודמת שלך
וברצינות, ההזדעקות שלך מראה שהנושא בכל זאת מטריד אותך זה בסדר, טבעי ואפילו רצוי להיות מוטרד מעט וגם לדבר על זה. בתנאי שהדאגה לא מוגזמת ואינה משתלטת על החיים. לבטח שוב תשאל אותי, איפה חצי הכוס המלאה??? היא כאן לפנינו במחשבה והידיעה ש"לנו זה לא יקרה!"
מנגנון הגנה ידוע שאסור לוותר עליו. מברכת אותך ואותנו בברכת אריכות ימים וגמר חתימה טובה!

j u l i a n o

New member
תודה עבור האיחולים, גם לך

אין קשר בין התמונה הראשונה לשניה מלבד ששניהם=בדיחה. תרגום לשניה כי את הראשונה הבנת-בגיל מבוגר, נושאים שמענינים בגיל צעיר כשלנו פחות מענינים בגיל מבוגר ואז חרררררררר ישנים, ונשאלת השאלה ממה הם כן נהנים חחח... תודה עבור הניתוח הפסיכולוגי אבל הפעם פיספסת יקירתי, ההזדעקות הינה על חוסר הטאקט שבנושא שהועלה. גמר חתימה טובה והמון בריאות לכולנו אפרופו יום כיפור

הבנתי... הבנתי... ../images/Emo9.gif

התלוצצתי איתך... אתה יודע, ליצן... בדיחה... כאילו כזה דההה...
התמונה שהבאת אכן העבירה את המסר
. רק ש..., אוף דה רקורד, דווקא ה'מבוגרים' הללו מדברים על סקס יותר מהצעירים, אולי לא עושים אבל בהחלט מדברים ומתעניינים. על הנושא המדובר, כנראה שלא נגיע להסכמה, אז נעזוב.
יום טוב!

j u l i a n o

New member
מה את ד'ברת???????!

וודאי שיש ביננו הסכמה, אסור לחכות כדי לדבר בעתיד!!! צריך לעשות/להנות בהווה למען זיכרונות העתיד...(כשאת ואני עדיין בגיל העמידה ולפני הגיל הרך...חחח...) אז קדימה לעבודה! גמר חתימה טובה

למעלה