מחלוקת

מחלוקת

יקירנו טוהר הזכיר בסוף דבריו את "מחלוקת קורח ועדתו" ע"פ המשנה במסכת "אבות". אני מקווה, שכל הגולשים נהנים לקרוא את מאמריו, כי לא זכורה לי ביקורת שלילית כלשהי על דבריו. עם זאת אני מבקש להעלות בעייה כואבת מעט, שכבר העלה בעבר ידידנו "סמרטי" (בנבצרות זמנית): לאחרונה הפורום מתחיל "להתחמם" והדברים מתחילים לגלוש לפסים, החורגים מעט מהמקובל. הרשו נא לבקש באופן אישי ואני מקווה, שכולם יסכימו איתי: הפורום אמור להיות פתוח לכל. יש מגוון דעות שונות, שיכולות להישמע בו. זה בעד המצעד וזה נגד. זה בעת פרס כנשיא וזה נגד. כל דעה יש לה מקום בפורום. עם זאת אסור5, שהדעות המנוגדות יהפכו להשתלחויות אישיות באלה, שדעתם שונה. זו בדיוק מהותה של מחלוקת "קורח ועדתו". לעומת זאת ידועה מחלוקת הלל ושמאי, המכונה "מחלוקת לשם שמים". הלל ושמאי מוזכרים פעמים רבות במשנה במחלוקותיהם ובכל זאת המשנה מברכת אותם על כך. מדוע? בית הלל כיבדו את בני מחלוקתם בכל ותמיד הקדימו את דברי בית שמאי לדבריהם. לכן מותר להתווכח, מותר לחלוק, אבל יש לכבד את כל בעלי הדעות למיניהם, אלא אם כן, אנו רוצים "לירות" לעצמנו ברגליים ולקלקל הרבה מאוד מאשר אנחנו יכולים לתקן. כאמור אני מקווה, שנמשיך ליהנות מאווירה חמה ואוהדת בפורום ומכל מגוון הדעות השונות. אני בטוח, שזו גם דעתם של מנהלי הפורום, לפחות ע"פ הודעת הפתיחה שלהם.

BabyBoy1

New member
מחזק את דבריך ../images/Emo45.gif

ומוסיף, אם יש לכם הרגשה שמישהו שמגיב לכם יורד לפסים אישיים ומזלזל בכם או משהו כזה. הדבר הכי טוב הוא פשוט לא להגיב. ברגע שלא מגיבים הרבה זמן, העניין של אותם אנשים יורד...

תודה על הברכות ../images/Emo45.gif

ואני מקווה, שנוכל גם בעתיד לקיים דיונים פוריים וענייניים תוך הקפדה מוחלטת על תקינות הלשון והשפה ותוך שמירה הדדית על כבודם של כל הגולשחם.

יום.

New member
מסכימה

אם כי תקינות השפה אני מטרידה אותי כמו טוהר השפה

כוונה טובה

לא בטוחו, שהבנתי את כוונתך, אבל אני בטוח, שהיא טובה. אם התכוונת לתקינות הלשונית, אני מסכים גם לזה (דווקא אוהד של השפה העברית התקנית) אבל בהיות הפורום פתוח לכל לא נראה לי, שיש מקום להגביל את אלה, ששפתם איננה עשירה כל כך. מותר להעיר גם הערות לשוניות אבל הכל - תוך שמירה על כללי דו-שיח נאותים מתוך הבנה, שאף אחד מאיתנו איננו מושלם ולכל אחד מאיתנו עשוי להיות משהו, שאין לשני, וכן להיפך. ברגע, שנכגיר במגבלןות הללו, נהיה האנשים המאושרים בעולם.

ימות המשיח?!

הלוואי!

למעלה