מחלוקת על- In My Time Of Dying

מחלוקת על- In My Time Of Dying

אוקי, חברי הפורום היקרים. אני חייב להעלות בעיה שדנתי איתה בעבר עם עוד אנשים בנוגע לשיר. מבחינתי מדובר בשיר הכי שנוי במחלוקת של לד זפלין והטיעונים הם כאלה: יש צד אחד (אני בו), שחושב שמדובר בשיר פשוט נפלא, נוגע ללב, מדכא ומסעיר, אולי אחד העוצמתיים של לד זפלין. אולי בגלל האורך, או החשמול שהוא מעביר במי ששומע, או השירה העוצמתית של פלאנט כשהוא צורח Oh My Jesus.. או שסתם מדובר בשיר שמתאר גסיסה ארוכה מלאת יסורים שמסתיימת במותו של הדובר.. ויש את הצד השני שחושב שמדובר בשיר ארוך מייגע ובזבוז של חצי צד של תקליט על גיבובי מילים ומוזיקה מסוממת למדי. אני חושב שכדאי לישב את המחלוקת בין שני הצדדים כאן ועכשיו ולתת סופסוף לבנאדם למות בשקט כמו שצריך. אז קדימה. מחכה לתגובות..

jimorrison

New member
אחד השירים היותר אהובים אלי של

לד.. שיר אדיר מלא בעוצמה

AeroTom

New member
ארוך זה אף פעם לא בזבוז...

In My Time הוא שיר מקסים. כל הרצועות הארוכות של הלהקה נהדרות. אין כזה דבר יותר מדי ארוך...שונא שאומרים את זה על שירים מסויימים. אני ממש ממש אוהב גם את כל הגרסאות הארוכות יותר שעושים לשירים הלהקות האהובות עלי בהופעות. זפלין כמובן היו עושים זאת גם. במיוחד עם Whole Lotta Love ו-Dazed & Confused והגרסאות הארוכות בלייב תמיד נהדרות. אותו הדבר עם השירים שהם די ארוכים גם בגרסת הסטודיו שלהם. ארוך אצל זפלין טוב.טוב מאוד... אני ממש אוהב שלהקות לוקחות שירים שלהם בהופעות והופכות אותם לארוכים יותר. אני יכול להביא דוגמאות טובות חוץ מזפלין עם אירוסמית' קודם כל: למי שמכיר את השיר Rats In The Cellar מהאלבום Rocks. בהופעות הלהקה עושה אותו בדרך כלל במקום 4 דקות וחצי-בסביבות ה-8 וחצי,9 דקות ועושה את זה כל כך ענק. למי שמעוניין הגרסה הכי טובה אי פעם לשיר הזה נמצאת ב-DVD האחרון של הלהקה-You Gotta Move. לגבי שירים ארוכים בכלליות שווה מאוד להאזין לגרסה של אירו ל-Rattlesnake Shake של Fleetwood Mac. מדהים מדהים. 10 דקות של עונג. זה גם השיר אגב שגרם לסטיבן להתחבר עם ג'ו פרי ב-1969 ומשם נוצרה הלהקה. גם Sweet Emotion מבוצע הרבה בהופעות בגרסאות ארוכות עם תוספות בתוכו (לא מעט הם מכניסים בתוכו קטעים מ-Dazed וגם עשו פעם עם Heartbreaker) דוגמאות עם להקות אחרות, נגיד ה-Doors עם: When The Music's Over Raiders On The Storm וכמובן The End שבהופעות היה מגיע גם לרבע שעה ויותר. היצירות הארוכות האלו של זפלין הן נהדרות. במיוחד בלייב... אם מישהו קורה ל-In My Time of Dying שיר ארוך,מייגע ובזבוז זמן על תקליט...כנראה הוא לא ממש אוהב או מכיר את הלהקה על כל צדדיה או בכלל לא. קשה לי לראות מעריץ של זפלין שלא יאהב את השיר הזה (ואת השירים הארוכים יותר האחרים כמובן).

טוב Dazed And Confused לד ממש מתחו

יש לי את התקליט של ההופעה המיתולוגית ב- Madison Square Garden והם מתחו את השיר על צד שלם של תקליט, שלושים דקות שיר! בשלב מסוים זה התחיל להיות מעט מיגע אבל מזל שבאמצע הם שמו את הקטע הביזארי של ג'ימי עם הקשת...

טוב Dazed And Confused לד ממש מתחו

יש לי את התקליט של ההופעה המיתולוגית ב- Madison Square Garden והם מתחו את השיר על צד שלם של תקליט, שלושים דקות שיר! בשלב מסוים זה התחיל להיות מעט מיגע אבל מזל שבאמצע הם שמו את הקטע הביזארי של ג'ימי עם הקשת...

hodaya17

New member
ממתי אורך של שיר משקף את הטיב שלו?!

יש שירים מעולים וארוכים ובאותה מידה גרועים וארוכים... אנשים שלא רגילים להאזין לרצועות ארוכות לא יתלהבו משיר כזה בשמיעה ראשונה ..יש מצב שבגלל זה חבר שלך לא מחבב את השיר... במקרה הזה לפחות לדעתי, השיר לא נמרח וכל שניה בו מענגת..שיר גדול!!

למעלה