מחלה חשוכת מרפא

דליה ח

New member
מחלה חשוכת מרפא

הוזמנתי להקריא מחר שיר שכתכתי לאודליה, בעצרת של הביטוח הלאומי. פתחתי את הספר שכתבנו לאודליה, ומיד סגרתי אותו. קשה לי לקרוא שיר שכתבתי לבת שלי, מול קהל שאני לא מכירה. אבל, היתה הסכמה שאקרא שיר שכתבתי, שמשקף את ההרגשה שלי, וכמובן של כל המשפחות השכולות. לפני שנתיים שלחתי את השיר הזה לפורום, אני שולחת אותו שוב, לחדשים שבינינו. חטפתי מחלה, חשוכת מרפא מחלה שאין לה מזור הראש חושב, הלב כואב העצב, דייר קבוע בעיניים והדמעות, צצות בזווית העין או פורצות החוצה כנחלי מים. למחלה הזאת אין שם מוכר ולעולם לא יבין אותה זר, אין במילון מילה אחת לנחם אין בעולם מי שיודע להגיד איך מהעבר הזה פונים לעתיד. איך ייראה העתיד מכאן והלאה עם כאב שלא נגמר, שרק מתגבר עם צלקת שאי אפשר למחוק ופצע מדמם שמטפטף פנימה ודמו חודר לאיטו ללב, עמוק חטפתי מחלה חשוכת מרפא שתלווה אותי עד סוף ימי מחלה כואבת, כואבת מידי ואם בכל תתעקשו לשאול למחלה הזאת קוראים, שכול.

אמא93

New member
דליה היקרה

אני ממש מזדהה עם כל מילה ועם כל מה שהרגשת. אני גם "נדבקתי" במחלה הזו. מחבקת אותך מיכל.

eaz1514

New member
המשך, מחלה חשוכת מרפא לקחה את היקר לנו

מכל, בננו הצעיר רונן. ולא סתם לקחה, העבירה אותו שבעת מדורי גיהינום. אני לא רואה את עצמי "חולה" עצם המילה מעבירה בי צמרמורת עזה. כל מה שאני מבקשת לי ולבני ביתי זה בריאות, לא רוצה אפילו לחשוב על מחלות. אני מרגישה שחלק נגופי ונשמתי מתו יחד עם רונן. סלחי לי , הפעם אינני יכולה להזדהות עם השיר שכתבת. ימים קלים לכולנו אילנה, אמא של רונן

שרון123

New member
../images/Emo24.gif היכולת שלך להעביר את התחושות

במילים ובחריזה, פשוט מקסימה. מזדהה מאד, ומאחלת בכל ליבי ביחד עם אילנה, בריאות לכל יושבי הפורום ובני ביתם

דליה ח

New member
תודה לכולם,ולאילנה................

אילנה, מי שמרגיש שחלק מגופו מת הוא נכה. ונכות זו מחלה. וכולנו פה נכים. כמו שכתב אבא של רותם פעם היינו אנשים שמחים עם מעט רגעים של עצב, ועכשיו אנחנו אנשים עצובים עם מעט רגעים של שמחה. ואני הייתי בן אדם הכי שמח בעולם. עם מה שיש לי, לא חיפשתי יותר, רק ילדים בריאים, ומשפחה שמחה. כשכואב כל הזמן הלב, זו מחלה.

דליה ח

New member
המשך לאילנה...

אני יכולה להבין את הפחד מהמילה. בדיוק כמו שאני לא יכולה לשמוע את המילה פיצוץ. אומרים אותה בכל הזדמנות, ולי זה צורם . אבל אי אפשר לברוח מהמציאות. איפה שנלך זה שם.

eaz1514

New member
דליה, לא מסכימה אבל מילא, לא התכוונתי

להסביר אבל בכל זאת אנסה: אני שלמה מאוד, לא חולה ולא נכה, אני רואה את עצמי כעץ שאחד מענפיו נכרת. אני לרגע לא בורחת מהמציאות והלב לא כואב כל הזמן, את יודעת היטב. מה שנכון, הטראומה ממחלות נשאר טבוע בי ולא ירפה. משפעת קלה של ילד בן 18 שאפילו לא שלחתי לרופא בשלב הראשון, תוך 5 שנים הפכנו למשפחה שכולה. אילנה, אמא של רונן

acky

New member
נכות אינה מחלה וכך גם השכול אינו מחלה

שלום, שמי אברהם. בעבר כתבתי בפורום "שכול ואבדן" מיד לאחר נפילתו של בני. הבעיה היא בכך שאנשים מתייחסים אלינו כאל נכים או כאל חולים ואני לא מרגיש כך. נכון, איבדתי בן, אבל יש לי עוד שלושה, ויש לי גם נכדים ומשפחה שתומכת וחברים ועוד ועוד... לא - אני לא חולה. חיי השתנו מן הקצה אל הקצה באותו יום נורא, אבל אני חש בריא וחזק מספיק כדי להתמודד עם זה ולהמשיך לחיות. אחרת.... חג שמח

פוריה3

New member
שיר מרגש מאוד

השיר הזה משקף את כל הרגשות שלי,כאב חד וחותך שלא נותן מנוחה כבא של געגוע ,כאב שאף אחד לא יבין רק מי שהשכול דפק בדלתו,הכתיבה שלך כרגיל מאוד מרגשת אותי,ומשקפת מאוד את הרגשתי אולי יבוא היום ותהיה לנשמה שלנו קצת מנוחה מהכאב...

למעלה