מחכים לאבחון לכיתה א´

מחכים לאבחון לכיתה א´

אני עוד לא מאמינה. אני לא מסוגלת להפסיק לבכות מרגע שסיפרו לי את החדשות. ר ו ת ם
עולה לכיתה א´ בשנה הבאה. בשני הגנים יש המלצות חיוביות של כל הצוות המטפל בה. כזכור היא בגן בבית החולים גהה ושאלתי אותם בחיוך אם הם בטוחים שערבבו בה את התבלינים הנכונים? בקיצור אנחנו נורא שמחים. הילדה כבר יודעת שהיא בשנה הבאה בבית הספר של אחותה כנראה וכל הבית עלה אצלנו רמה בגלל זה. תחזיקו לי אצבעות שנעבור את האבחון שמכינים לי את הילדה אליו עם התבלינים הנכונים וכמובן האבחון יהיה בגן של בית החולים (שם נתנים לה יותר תשומי חיובית והעבודות שלה שם נפלאות). סוף סוף אין קשקושים על הדף אלא יצירות פאר. אני כל כך רוצה כבר להיות אחרי האבחון. איריס. אם שכחתי להגיד זה צריך להיות עד סוף החודש ככה שיהיה לי תשובות לכל המאוחר עד סוף אפריל.

איריס יקרה!../images/Emo6.gif

קודם כל...ברכות חמות על הבשורה הנפלאה...זה ממש מחמם את הלב נכון? גם אני התרגשתי עד דמעות כשאמרו לי שאופז עולה לכיתה א´ והוא הרביעי שלי ...(יש לי עוד אחת שתעלה עוד שנתיים). אז מן הסתם זו תמיד חגיגה קטנה. נכון שיש חששות מהצד השני של המטבע...איך התינוק שלי יסתדר בבית הספר?... בנוסף רציתי לשאול אותך על הגן של רותם, איזה גן זה? למה הוא בבית חולים? מה ההבדל בינו לבין גנים אחרים? ולמה רותם לומדת שם? כמובן רק אם את מסכימה לשתף אותנו. אנחנו שמחות ללמוד דברים חדשים.

לדליה הסבר על הגן - ארוך

דליה שאלת וכנראה שאת לא ראית בעבר את כל התלאות שעברנו. אז רותם לומדת השנה בשני גנים: אחד גן האם ש נמצא בגבעתיים בו היא נמצאת 3 ימים בשבוע לפי בחירה שלנו ימים ד-ו´. ובגן השני ימים א-ג. גם הימים ארוכים יותר. בגן האם היא לומדת עד 13.20 ואילו בגן השני עד 15.30 וכמובן גם הטיפולים שם בהתאם. בנוסף בגן בבית החולים יש לה גם יותר חברים ויותר נעים וכייף לה וגם הצוות יותר גדול וכמובן הלוואי והיתה יכולה להיות שם כל השבוע זה היה נפלא בשבילה וכמובן בשבילנו. אבל אי אפשר לקבל את האושר בצלחת בבת אחת אז חלקו לנו קצת אושר והרבה רגעי יובש בגן האם. היא נמצאת בבית חולים גהה (הטיפול הכי טוב בארץ) לילדים כמוה. כמובן שגם שם היא נופלת בין הכסאות היא לא ממש מתאימה עם הילדים שלומדים ב גן הזה (כעשרים ילדים מחולקים לשני קבוצות קשה וקלה יותר בהתאם למידת הקושי שלהם). את יכולה לנחש איפה שמו את רותם כמובן בקלה. הם גם נורא נורא משקיעים בה. הילדה הכמעט יחידה ברמה כזו שמנהלת איתם שיחות (לא של ילד בן 6 אלא של ילד בת 20 ויותר לפי מנהלת הגן). הם ממש אוהבים אותה ומתה עליה. כל שני וחמישי היא חוזרת משם עם הפ תעות חדשות. החורף למשל לא קניתי לה נעליים היא קיבלה משם מאחת המטפלות שלה - 3 זוגות חדשות ישר מהחנות (רציתי לשלם ולא רצו לקחת). רק שתביני היא מתה עליהם והם עליה. הלוואי שהיתה יכולה להיות שם כל השבוע. מצד שני שאלת למה בית חולים - ובכן מדובר בבית חולים גהה שעם כל הלב והנשמה נותן הכל כמה שרק אפשר כולל שיחות להורים מעבר למה שהוא מחוייב. אם יש לי בעיה אני יכולה להתקשר גם בימים שהם לא של השיחות שלי ולשאול ולקבל הדרכה ועצות. אז רותם שם בגלל הקשיים ובגלל שבגן האם לא כל כך יודעים איך לאכול אותה. וגם בגלל שבבית החולים נותנים טיפול מעבר למה שהיא מקבלת בגן האם ומעבר למה שהמועצה המקומית של גבעתיים יכולה לתת לה. וזה היה השיקול הגדול. אז שוב אני לא מצטערת שחשפתי את עצמי עכשיו הרבה ודליה את תמיד יכולה לשאול כמו כל אחד אחר. אני עדיין ב אופריה ועדיין לא מאמינה שאכן עולים השנה לכיתה א´ ואני כל כך מחכה שהילדה תעבור את המבחן ויספרו לי מה קורה. מצד שני הם לא יכולים גם לפי החוק להשאיר אותה עוד שנה בגן נגמר להם הזמן ככה שהם חייבים להכין לכיתה א´. אין דבר כזה ילדה בת 7.5 בגן ילדים. אני ממש מחכה לסוף אפריל למרות שאני אדע קודם בגלל הפסיכולוגית שמלווה אותנו איך היא עברה את המבחנים. תחזיקי לי אצבעות. איריס וסליחה שיצא ארוך.

דליה .ד

New member
איריס תודה על התשובה המפורטת

אבל אני כנראה מבינה מאוד לאט...טוב אני מורה לחינוך מיוחד......נכון? אבל האם רותם נולדה עם נכות או מחלה? אף פעם לא שמעתי על שילוב כזה של גן רגיל וגן מיוחד וזה טוב לדעת על אופציה כזו. והכי טוב לדעת שיש גן שבו שומעים דברים טובים על הצוות. אני כבר מותשת מלשמוע תלונות על צוותים חינוכיים. אבל בכל מקרה חשובה תהיה ההמלצה שלהם באיזה בית ספר רותם תלמד, שימי לב האם הם ימליצו על סיוע לילדה בשל הקשיים שלה, ובבית הספר עצמו בקשי מידע על המורה והאם היא יודעת להתמודד עם ילדים בעלי קשיים כמו של רותם. לא כל מורה מסוגלת וחשוב שרותם תקבל את המורה הטובה ביותר!

מותר לך חמודה.... בשביל זה הפורום

וחוץ מזה רותם נולדה כזו. היפרית מלידה. אבחנו את זה בגיל 4 חודשים אבל ממש אבחון והכל התחיל מגיל 4. כבר שנתיים וחצי היא מאובחנת ומקבלת טיפולים. כפי שרואים ההשתפרות ענקית. אכן עולים לכיתה א´ כנראה עם עזרה נדע יותר אחרי האבחון. לגבי בית הספר כמובן שאני רוצה את זה שקרוב הביתה. ולא הבנת גן האם אינו גן רגיל אלא גן טיפולי. למה היא משולבת בשני גנים בגלל שהם לא מסוגלים בעירית גבעתיים לתת את כמות שעות הטיפול כמו שנותנים בגהה. מה לעשות שם היא מקבלת יותר שעות טיפול וגם הצוות יותר גדול - אפשר להבין. אכן הילדה השתפרה פלאים ואני מאד שמחה - אם כי עבודה בשטח עדיין יש והרבה (הרבה מאד - נזקים טרם פסקו!!! כל יום הם משתפרים ברמתם). מתי יפסקו - הלוואי שבקרוב. אני מאד מקווה שלא נצטרך ריטלין בכיתה א´ - אבל גם אם כן אז לא נראה לי נורא העיקר שהילדה תהיה בריכוז לפחות את שעות הלימודים. ותודה שאת פה. לא ידעתי שאת מורה לחינוך מיוחד. איריס.

איריס!!!../images/Emo45.gif../images/Emo49.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

איזה יופי!!!!!!!!!! יוווו!! קולולולולוששששששש!!!!!! אני ממש ממש מאושרת לשמוע את זה, יש לי דמעות על הפנים וצמרמורת בכל הגוף! תמסרי לפשושית המון המון נשיקות ואהבה ממני, ולכם - לך ולבעלך - חיבוקים וטפיחה על השכם - על הנאננות, על ההשקעה (זכורות לי שיחותינו בשעות לילה מאוחרות מדי
) כל הכבוד לכם! אפרת

למעלה