מחכה לויזה להולנד

franfran

New member
מחכה לויזה להולנד

כבר שלושה חודשים מאז שהגשתי בקשה לויזה, כדי לעבור להתגורר עם אהובי ההולנדי, ושום דבר לא זז. איני יכולה לבקר שם עפ"י חוקי המדינה ולכן הוא הגיע לביקור של שלושה שבועות (של שכרון חושים... לפני שבוע הוא נסע בחזרה...והגעגועים קשים הם... יש מישהו כאן שחווה את התלאות בדרך לויזה ההולנדית? ובכלל, יש מכם המתגוררים בהולנד עם מקומיים? אנא עודדו את רוחי...

האם התקשרת לשגרירות הולנד בת"א?

בזמנו, כשחיכיתי אני לויזה, חיכיתי וחיכיתי להודעה מהשגרירות, והנ"ל לא הגיעה. אז אחרי 3 חודשים התקשרתי אליהם, והתברר לי שהויזה שלי חיכתה לי 3 חודשים פחות 3 ימים בשגרירות שרק אבוא לקחת אותה. הם לא מודיעים, ובעצם לא ממש אכפת להם... עשי לך מנהג קבוע - טלפון לשגרירות אחת לשבוע. ובהזדמנות, בעודך ממתינה על הקו למענה, תלמדי משפטי מפתח בשפה ההולנדית: al onze medewerkers zijn in gesprek. een ogenblik geduld a.y.b... יקירך יכול לנסות לבדוק מצידו במשטרת הזרים בעיר מגוריכם, מה קורה. בהצלחה!

franfran

New member
קודם כל תודה

אבל...לצערי עשיתי כל מה שאמרת, לא כולל המשפט בהולנדית.. בן זוגי ההולנדי פעל בהולנד: כתב מכתבים, התקשר, פיקסס, מה לא? וכלום. ואני-אני כבר מכירה את כל הפקידות בשגרירות בת"א, והן בעצמן חסרות אונים. מתי קיבלת את הויזה? אולי אז החוקים שלהם היו פחות נוקשים? זה נראה כאילו אין שם ארגון, שורר שם ב-IND ברדק אחד גדול. נאמר לי בשגרירות שהתהליך יכול לקחת חצי שנה,אך לי זה נראה כמשהו שיגרום למבקש הויזה להצטער על הרגע שביקש אותה. אבל לא!!! אני לא אוותר!!!! הרבה תודה, ואם יש לך עוד כהנה וכהנה טיפים ועצות, אז בבקשה!

אני עברתי את זה לפני 3.5 שנים

אבל השנה האחרונה עברה עלי בטירוף סביב חידוש אשרה, שבסופו של דבר אושרה כמובן והכל בסדר. אפילו קיבלתי הזמנה להצביע בבחירות למועצת המים של צפון הולנד (בניגוד למקציף שלא קיבל). מחלקת ההגירה נמצאת בלחץ עצום כרגע עם כל השינויים הפוליטיים, כי הם צריכים לטפל בכל הbacklog שלהם עם הפליטים שמחכים כבר למעלה מ-5 שנים לסטטוס, מה שמשאיר את המהגרים הרגילים במצב קצת מעיק, אבל שווה לחכות. איפה את מתעתדת להתגורר?

franfran

New member
לא נותרה לי ברירה

אלא לחכות. בן זוגי מתגורר בעיר קטנה שנקראת ווננדל, Veenendaal

אמסטרדם סיטי.

אבל התחלתי בהורן (hoorn), מה שגרם לאישורים שלי להיות מאוד מהירים... מפתיע אותי שבעיר קטנה זה לוקח כ"כ הרבה זמן... אבל... כנראה שאין בזה חוקיות... עניין של מזל יותר מאשר שכל או אפשרות לעשות משהו... אני מחזיקה לך אצבעות שזה יהיה ממש ממש בקרוב.

franfran

New member
הרבה תודה שוב

נראה לי שהצדק איתך, הכל מתנהל שם על דרך האקראיות, ונקווה שעם עוד קצת נדנוד משהו בכל זאת יזוז שם. אשמח לשמור איתך על קשר, אני מעונינת להגדיל את חוג המכרים שלי שם בניכר

ayala26

New member
אז למי את מצביעה?

גם אני קיבלתי את ההזמנה
את גרה בהורן נכון?

לא יודעת...

לא שלחתי להם את ההצבעה שלי... אני עוד תחת המחשבה שהרבה מים זה דבר טוב, ומאחר ואני גרה בעיר גדולה ומסודרת, עדיין לא הפנמתי מספיק את הסכנות שמאיימות על הולנד בגלל כל המים האלה, ואת החשיבות של הסכרים והתעלות וכו'. בכל מקרה - נראתה לי נחמדה הגברת הזקנה שטוענת שיש לה זמן בשפע להתעסק כם הנושא...

ayala26

New member
נראה לי שהיום זה לא ככה

בהולנד הרבה יותר מסודרים. אני ידעתי שהבקשה שלי התקבלה כי חבר שלי קיבל מכתב לביתו ואז התקשרתי לשגרירות בישראל להודיע להם שאשרו לי את הבקשה בהולנד... הם אמרו לי עדיין לחכות שזה יגיע אליהם ואחרי יומיים הם התקשרו אלי דווקא לי זכורה לטובה ניקי מהשגרירות בישראל שטיפלה בבקשה שלי באופן אישי (אחרי שהלכה לאיבוד) אה וגם אני כבר ידעתי את ההודעה שלהם במענה הקולי בעל פה

למעלה