מחית פסטה.. הצילו!

tamarhp

New member
מחית פסטה.. הצילו!

טוב, אני יודעת שאני רחפנית, לא לצחוק עלי.. שמתי פסטה קרניים בסיר, באתי לבדוק מה שלומה והיא היתה כמעט מוכנה ותכננתי לבוא בעוד 3 דקות, ו... שכחתי... פתאום נזכרתי שלפני שעה-שעתיים שמתי פסטה על האש
בקיצור היא ענקית ורכה פחד.. אי אפשר לאכול את זה, כי היא מתפרקת עם כל נגיעה...): יש מצב להציל אותה ולהכין ממנה משהו? או לזרוק לפח? (מדובר בחצי חבילה)

אני יודעת קחי הפסטה הוסיפי 3 בייצים

גבינות לבנה, מלוחה, צהובה מגורדת אפשר קצת רסק עגבניות קצת זיתים לתבל לטעמך לערבב היטב את יכולה להוסיף ירקות פיטריות קישואיים תפוחי אדמה מרוסק ללא נוזלים בצל ירוק או רגיל מרוסק או מטוגן שיוסיף קצת טעעם זהו ככה בערך שלפתי מהדמיון ועכשיו מצאתי לך מהחיפוש נראה לי טעים בהצלחה זיוי ************************************************************************************** מאת: שרי49ו 30/05/06 | 16:04 פשטידת פסטה עם טונה ברוטב עגבניות-ניקי ב 2 בצלים חתוכים לקוביות 2 עגבניות חתוכות לקוביות 2 כפיות שום כתוש 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 2 קופסת רסק עגבניות מים 1 כפית פפריקה מתוקה סוכר, מלח, פלפל, אבקת מרק 2 ביצים 2 קופסאות טונה מפוררות גבינה צהובה מגוררת, פרמזן. חצי חבילת פסטה אופן ההכנה: להכין את הפסטה לטגן את הבצל , להוסיף שום כתוש, קוביות פלפל , קוביות העגבניות, לטגן עד שהירקות מתרככים. להוסיף את רסק העגבניות, מילאתי מים בשתי הקופסאות הריקות והוספתי לתבשיל. להוסיף את הסוכר והתבלינים. להוסיף את הטונה המפוררת לערבב, להוסיף את שתי הביצים ולערבב , לטגן 5 ד' לתקן טעמים. לסנן את הפסטה ולשפוך לקערה, להוסיף את התבשיל שהכנו, לערבב היטב. להכניס את התבשיל לתנור ל20 -25 ד', חום בינוני לקראת הסוף לפזר למעלה גבינה צהובה מגוררת, אפשר גם פרמזן. שהגבינות נמסות להוציא מהתנור. בהצלחה

tamarhp

New member
אופפפ אי אפשר חלבי

כי הפסטה בושלה בסיר בשרי... ): מעצבן...

אווייחבל לא נורא תכיני עם ירקות או

עם תירס הנה מתכון בבקשה - פשטידת פסטהו האמא של הצהובים / מתכונים ו 21:04 | 09/10/06 פשטידת פסטה חומרים: 250 גרם פסטה מכל סוג שהוא קופסא גרגירי תירס מסוננת 3 ביצים 2 כפות קמח ירק קצוץ (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, מה שאוהבים). אופן ההכנה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שוטפים ומסננים. מוסיפים את התירס ו - 2 ביצים, קמח וירק קצוץ. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת מעט. טורפים את הביצה שנותרה ומורחים מעל התערובת. אופים בחום בינוני עד שמזהיב. כמה פשוט וקל, ככה טעים.

tamarhp

New member
נשמע ממש מתאים

אפשר לעשות מזה לביבות במקום פשטידה? ואם כן - לאפות או לטגן? (בחיים לא הכנתי לביבה ופעם אחת בסה"כ הכנתי לביבות - לביבות גבינה, אז אשמח להסבר מדוייק.....)

pirge

New member
לביבות פסטה

תוסיפי: ביצים מעט קמח רגיל פטרוזיליה תיבול לטגן לביבות. אפשר להוסיף: טונה, גרגרי חומוס,בצל וכו'....

tamarhp

New member
תודה :)

נראה לי שאני אשלב את המתכון לפשטידה ואעשה ממנה לביבות... :) אגב, זה יוצא טעים?

tamarhp

New member
ממממ

שאני אדע לפעם הבאה: איך אפשר לעשות שהן לא יתפרקו??? אמא שלי מכינה לביבות משאריות של לחם וחלה שהיא משרה במים וסוחטת (מקביל לפסטה), מוסיפה קצת תירס ולפעמים קצת סויה או נקניקיות טבעול חתוכות קטן, וכמובן ביצים ותבלינים. היא טובלת בקמח מצה ומטגנת והן לא מתפרקות לה.. ): ולי הן התפרקו כל הזמן!!!! טוב, זה בטח קשור לזה שזה פסטה וזה לא "בצקי" כמו חלה שרויה וסחוטה, אבל מה עוד אפשר לעשות כדי שזה יצא כמו לביבה מטוגנת ולא כמו עיסה מטוגנת ומתפרקת? (אני מעדיפה לא פשטידה כי בעלי לא אוהב פשטידות כ"כ)

pirge

New member
ראי פה לביבות לחם שאני

מכינה לחמין,אבל אפשר להכין אותם עם תוספות סתם למי שאוהב. ואני לא טובלת בכלום,ישר לשמן וזהו. .קציצות חלה משובצות בכבדי עוף לחמין - 16 לביבות גדולות. מתכון מאמא שלי מתאים לכל סוג של חמין— וכמובן שאפשר להכין בלי הכבד. חצי חלה - להרטיב במים ולסחוט היטב. לפורר לקערה. 2 בצלים קצוצים גס -- מ ט ו ג נ י ם ומוזהבים-מוסיפים חתיכות כבד עוף כ-300 גרם ומטגנים ביחד. מכניסים לקערה את הכבדים עם יתר החומרים: 2 ביצים טרופות כוס פטרוזיליה טריה קצוצה 2 כפות קמח רגיל מלח פלפל שחור בנדיבות פפריקה כמון כפית סוכר חום – לא חובה. לערבב וללוש ביחד. להכין לביבות שמנות-שטוחות-- ולטגן ע ה ש ח מ ה מכל הצדדים. אפשר לטגן על מעט מאד שמן. להכניס לסיר החמין בחלק העליון אחרי שהחמין רותח ולפני שמכניסים לתנור. "טיפ" שלי: כדאי להכין את הבלילה לקציצות יום לפני הטיגון ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילונית. ...

tamarhp

New member
טוב, האמת

שלא טיגנתי עד השחמה ואולי באמת זה לא מספיק.. להחזיר את הלביבות למחבת או שכבר נאכל אותן ככה?

pirge

New member
את יכולה להשחים שוב במחבת משומן

בטיפונת שמן. עדיף מחבת טפלון במידה ויש לך. בבקשה.

tamarhp

New member
יש לי שאלה

עשיתי פעם אחת לביבות גבינה, וטיגנתי משני הצדדים, אבל מה שקרה זה שמה שהיה צמוד למחבת (החלק העליון והתחתון נהיה שחום, וה"שוליים" של הלביבה נשארו לבנים.. בתמונה של המתכון שהבאת אני רואה שהלביבות לחם שלך שמנות, ואני תוהה - איך הן יצאו שחומות גם בצדדים??

למעלה