מחיר

MyTaoWay

New member
../images/Emo26.gif...

בוא קודם כל תשתף אותנו, את חברי הפורום, מה אתה שוקל ללמוד... <לפני שאתה זורק כסף לאוויר..> ושוב, ממליצה על המבדק... כי הוא חינם
http://mivdak.yoram.co.il/ לאחר שתעשה אותו, תחזור לפה, ותכתוב איזה מקצוע מעניין אותך...

אהלן

קודם כל, אני בחורה... מצטערת על הכינוי המטעה עשיתי את המבדק, אבל האמת שלא ממש התלהבתי מהתוצאות. דווקא כיוונים ספציפיים שחשבתי עליהם לא יצאו לי מתאימים, ומה שכן מצא מתאים לא ממש דיבר אליי... אני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד, וזאת הבעיה בהתחלה חשבתי שאני רוצה עיצוב תעשייתי כי אני ממש יצירתית ואוהבת מאוד להכין דברים, עושה את זה באמת בכיף ונהנת מזה. אחרי שהייתי בהכוונה לחיילים משוחררים הבנתי שזה כנראה לא מה שאני מחפשת, הבנתי שלא חשבתי על כל מני שיקולים בהחלטה שהייתי צריכה לקחת בחשבון (למשל שאני ממש רוצה לעבוד עם אנשים, ובעיצוב תעשייתי זה לא ממש בא לידי ביטוי...) אח"כ עלה בי רעיון ללמוד מדעי התזונה. להיות תזונאית ומן מאמנת אישית כזאת, אני מאוד אוהבת להדריך וזה נראה לי מקצוע שבו אני יכולה גם באמת "להגשים" את הרצון שלי לעבוד עם אנשים, לדרבן אותם, לעזור להם, להדריך (להעביר הרצאות וכו'...) וגם הנושא עצמו מאוד מעניין אותי. אבל לאחרונה אני מתחילה להסתייג, אני חוששת שאני אעשה "טעות", ובנוסף הקבלה ללימודי התזונה מאוד מאוד גבוהים ואני לא בטוחה שהצלחתי להוציא בפסיכומטרי ציון כ"כ גבוה... בקיצור-אין לי מושג מה אני רוצה

MyTaoWay

New member
אוקיי..

הנה כמה שאלות- מה עם ההורים? <האם הם 'הורים פולניים ' שלוחצים עלייך?> ומה הם ממליצים לך? ומה עם חברים? מה הם ממליצים לך, לפי האופי שלך שהם בטח מכירים...?

תשובות

ההורים שלי להפך, דווקא ממש לא מלחיצים אותי. מבחינתם שאני אלמד מה אני רוצה מתי שאני רוצה.... החברים מצד אחד ממליצים לעבוד עם אנשים, כי "יש לי את זה" (קל לי מאוד להתחבר לאנשים, אני מאלה שמסתדרים עם כולם...) אבל מצד שני הם אומרים שאולי אני צריכה לעסוק במשהו שקשור לאומנות, שחבל לזנוח "כישרון" כזה...

MyTaoWay

New member
אממ..

כמו שכולם <הרוב> אומרים,,, ''את עדיין צעירה, לכי לעבוד,,, יש לך זמן לחשוב על לימודים ''' מסכימה עם זה חלקית ... אם את לא יודעת מה ללמוד, עדיף לעבוד קצת לחסוך לטיול לחו''ל... או לחסוך ללימודים... בימנו אין את האיזון הזה, או שההורים לוחצים יותר מידי על : לכי ללמוד תואר, או שלא לוחצים בכלל <כמו ההורים שלי, לצערי> לדעתי כדאי לך ללמוד קואצ'ינג ... אם יש לך כישרון באומנות, יתאימו לך, מורה לאומנות <שוב, צריך תואר, ועבודה משעממת ולא מתגמלת> גם בניית ציפורניים זאת אומנות,,, או אולי לימודי איפור??? זה גם לעבוד עם אנשים וגם אומנות! וגם כל הכיף הוא שאת יכולה להיות עצמאית! כן כן,,, בימנו כדאי מאוד להיות עצמאית... למרות שלהיות בעלת עסק זה עוד יותר טוב, אך עצמאית זה גם בסדר... וגם השכר שאיפור הוא נפלא... כנ''ל גם קואצ'ינג...

רעיונות יפים

אבל האמת שאני ואיפור רחוקים מאוד אחד מהשני (אני בעצמי לא מתאפרת ולא מבינה כ"כ למה זה תורם) וגם כן בקשר לציפורניים. לגבי קואצ'ינג-אולי אני פשוט לא ממש יודעת מה זה אומר, אבל סה"כ אולי זאת גם אופציה....? מה זה בדיוק? תודה וחג שמח

MyTaoWay

New member
../images/Emo13.gifהיי

קואצ'ינג זה מה שכתבת לי בהודעה קודמת מצטטת '' להיות תזונאית ומן מאמנת אישית כזאת, אני מאוד אוהבת להדריך וזה נראה לי מקצוע שבו אני יכולה גם באמת "להגשים" את הרצון שלי לעבוד עם אנשים, לדרבן אותם, לעזור להם, להדריך (להעביר הרצאות וכו'...) וגם הנושא עצמו מאוד מעניין אותי. '' זה זה, רק בלי התזונאית. אז ככה... את לומדת אימון אישי שזה בערך 140 שעות לימוד, ואחכ'' לוקחת קורסים נוספים , למשל אימון לזוגיות, וגם יעוץ תזונה נכונה <מה שאת רצית בעצם> ועוד... שכר לימוד כ6000 עד 8000 שח'', משכורת , את תהיי עצמאית, כמובן יש גם אפשרות לעבוד כשכירה... אני ממליצה בהתחלה להיות שכירה, ואז כשתצברי ניסיון תעבדי כעצמאית. אלו שעובדים כעצמאים לוקחים לשעת אימון כ150 עד 200 שח'',,,
* באימון אישי יש בעיה שעוד לא פטרו אותה, => רוצים לעשות שמאמן יוכל ללמוד רק לאחר תואר ראשון... זה מה ששמעתי ... עד שיעשו... יקח להם זמן... לכן מומלץ אם יש לך כוח לזה, ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה, או מדעי החברה. זה יתרום הרבה לידע שלך כמאמנת <במיוחד תואר בפסיכולוגיה> דוגמא : זה קורס מתקדם, תרדי למטה, -> ותראי את תנאי הקבלה שלהם : http://www.coaching.org.il/content.php?id=21 .... בניגוד לפסיכולוג שמנתח את העבר, מאמן אישי מתמקד בהווה, הוא נותן משימות לאדם , וביחד הם בונים לו תוכנית אימון, למשל ''אדם רוצה לרדת במשקל '' וכו'.. אתרים : אלו קורסים שאת יכולה לעשות לאחר הקורס הבסיסי <שהוא 140 שעוד, לינק יותר למטה...> http://www.my-intuition.com/page21.html?amp; http://www.my-intuition.com/page63.html?amp; http://www.my-intuition.com/page22.html?amp; כאן, הקורס הבסיסי : http://www.kishurim-center.com/85944/הכשרת-מאמנים http://www.my-intuition.com/page49.html? http://www.coachisrael.co.il/Page_SchoolSearch.aspx יש מלא מקומות שאפשר ללמוד מהן, ההבדלים הן בשעות לימוד ובמחיר... הערה: כשאת הולכת ללמוד תבדקי האם בית הספר נותן תעודה המוכרת באיגוד (לשכה) מאמנים בישראל זה האיגוד : http://www.coachinstitute.org.il/ וזה אינדקס לימודים המוכר על ידו: http://www.coachinstitute.org.il/home/doc.aspx?mCatID=56893 אתרים מומלצים : פורום: http://community.walla.co.il/?w=/303/3088 http://cafe.themarker.com/view.php?t=244009 *הערה: מקומות הלימוד שכתבתי, אל תראי בהם המלצה אישית, הם נלקחו מגוגל... ואלו רק דוגמאות ללימודים. גם אני , פעם רציתי ללמוד קואצ'ינג <ועדיין רוצה אך התוכניות שלי השתנו.> לכן יש לי כל כך הרבה מידע/ולינקים ...
בהצלחה! לשאלות נוספות אני פה

היי

תודה!! איזה כיף :) אז בעצם להיות מאמן קואצ'ינג תמיד אפשר לעשות אבל את המתקדם צריך את תנאי הקבלה המטורפים האלה? זה כביכול שלב שני באימון קואצ'ינג? חובה לעבור אותו?

MyTaoWay

New member
לא חובה...

קודם כל כן, כל אחד יכול להיות מאמן אישי. את השלב השני לא חובה לעבור, פשוט שם לומדים כלים נוספים באימון...

לכפכף קנסטנטין

שלום לך, קראתי את התשובות לשאלות הנפלאות ששאלה אותך MyTaoWay, ואת השאלות שלך. קודם כל, לגבי מכונים להכוונה מקצועית. במכונים האלה, עוברים סדרת מבדקים שבודקים כל מיני כישורים שיש לך, למשל: כישורים בין-אישיים, מבחני אינטליגנציה ויכולת וכד'. מתוך התוצאות את יוצאת משם עם רשימת מקצועות שעשויים להיות מתאימים לך. הכוונה מסוג זה יכולה להתאים לאנשים מסויימים, אך לא לכל אחד. בנוסף, בסופו של דבר את נשארת עם המשימה הקשה ביותר והיא לבחור. כמו כן, כפי שציינת, ישנם היום ערבובים מעניינים של מקצועות כמו אימון ותזונה. אני ממליצה לך ללכת עם האינטואיציה שלך. רק את מכירה את עצמך. אם המבדק טעה לפי ההרגשה שלך אז את בוודאי צודקת. מבחנים כללים לא יכולים להכיר אותך! עוד תחום שיכול לסייע לך הוא אימון אישי לבחירת מקצוע. בעזרת אימון כזה תוכלי להיות ממוקדת ובהירה יותר ולקבל החלטה בדוקה ושקולה היטב. הנה דוגמה ממה שאימון אישי יכול לתת לך, לפי הדברים שכתבת כאן: את כותבת כאן מספר דברים שמעניינים אותך וגורמים לך אושר והנאה. (זה מצויין, אנשים רבים מתקשים לדעת מהם הדברים הללו עבורם): 1. את יצירתית ומחפשת מקצוע שיאפשר לך להכין דברים. 2. את ממש אוהבת לעבוד עם אנשים. 3. את אוהבת להדריך, לדרבן ולעזור לאנשים. 4. נושא התזונה הוא נושא שמעניין אותך. מה מבין הדברים הללו הוא הדבר הכי חשוב עבורך? מהו הדבר השני? וכן הלאה... אני בטוחה שאם תעשי תהליך כנה עם עצמך ותבחרי לבסוף מתוך אמת פנימית לא תעשי "טעות". אשמח לקרוא את התשובה לשאלה ששאלתי. כל טוב וחג שמח, ניבה

היי ניבה

כמובן שאני מסכימה איתך שאני מכירה את עצמי הכי טוב ולא תמיד מבחנים יכולים לעזור. בתכלס, אני באמת יודעת מה מעניין אותי בגדול, אבל אני כל הזמן תוהה אולי במבחנים האלה אני אגלה כל מני כישורים שיש בי (למשל חוש טכני, אני לא באמת יודעת אם יש לי את זה או לא, אני פשוט לא מתנסה בזה בכלל), או אולי המבחנים האלה יצליחו לאבחן איזה מקצוע מתאים לי לפי שילוב של כמה כישורים, מה שלי בעצם קשה לעשות, קשה לי למצוא את השילוב הזה.... אז השאלה היא באמת אם כדאי לי ללכת למבחנים האלה, כי שוב, אני די יודעת מה חשוב לי.. ועכשיו שהעלת 4 דברים שמעניינים אותי ואמרת לי להיות כנה עם עצמי ולחשוב מה הכי חשוב לי-זה ממש קשה לי! אני באמת לא יודעת מה לבחור. מבחינתי כולם חשובים באותה מידה. זאת אומרת, אני "מוכנה" לוותר על האומנות ולהשאיר את זה כתחביב, וככה זה לא באמת ייעלם...אבל כביכול למה לי לוותר על משהו שאני מאוד אוהבת ויכולה להנות ממנו כל החיים? באמת שאלות קשות..... גם ביומיום אני בן אדם שקשה לו מאוד להחליט, אז בטח החלטה שכזאת לא עוזרת במיוחד.... חג שמח, נועה

היי נועה

היי נועה, את עומדת באמת בפני החלטה לא פשוטה: מה ללמוד ובמה לעסוק בשנים הקרובות. את כותבת שאת מחפשת מקום שיתן לך רעיונות למקצועות וגם ימצא בך כשרונות. כפי שכתבת, את יודעת מה את יכולה והתשובות אצלך, צריך רק לגלות אותן ואת זה עושים ע"י בדיקה מסודרת וכנה של הרצונות שלך. דרך אגב, כדי לדעת האם יש לך כשרון טכני: נסי לבנות משהו בעצמך, החל מצעצוע בביצת הפתעה ועד רהיט קטן שקונים בקופסה. מה גילית: יש לך חוש טכני? זה בכלל כיף לך? אני חושבת שקשה לך לבחור כי את כבר עוברת לשלב הבא שבו מוצאים אילו מקצועות קיימים עבור הרצונות שלך. אני מבקשת ממך להשאר כרגע במקום שבו הכל אפשרי, כאילו קיבלת 3 משאלות מדג זהב ותוכלי למצוא מקצוע שיהיה בו את הכל. ישנם דברים שאת לא יודעת עדיין, אולי כי לא חיפשת עדיין במקום הנכון. לדוגמה: אפשר לשלב טיפול ויצירה, למשל בתראפיה באומנות. סדר עדיפויות ברשימה שכתבת יעזור לך לעבור לשלב הבא: לחפש את כל המקצועות שעונים רק לקריטריון הראשון. אח"כ פוסלים מקצועות לפי הקריטריון השני והשלישי ואולי גם מגלים בדרך רעיונות ורצונות חדשים. אז מהו הדבר הראשון, מה הכי חשוב לך? כל טוב, ניבה

עוד דבר קטן

עוד דבר קטן שיכול לעזור: נסי לפרט מה אומר כל קריטריון שכתבת: למשל: מה זאת אומרת "עבודה עם אנשים"? אילו סוגים של אנשים? ילדים? מבוגרים? נזקקים? מוגבלים? וכד' וכך לגבי כל הקריטריונים. זה עשוי לסייע לך. את מוזמנת לכתבו את זה כאן, כל טוב, ניבה

אז ככה...

קודם כל תודה רבה על העזרה! חוש טכני-זה לא שאני יוצאת מגדרי בצורה יוצאת דופן כשאני מתקינה/מרכיבה משהו, אבל סה"כ זה נחמג...זה לא משהו שאני ממש גרועה בו. בדר"כ אם משהו לא עובד בבית (נניח והדיוידי עושה בעיות) אני מנסה קודם כל לפתור את הבעיה בעצמי, אם אני לא מצליחה אני מבקשת עזרה....אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי קליטה די מהירה למכשירים חדשים (פלאפון, מיקרוגל וכו'...) כשאני אומרת עבודה עם אנשים הכוונה היא לעזור להם, שהם יבואו אליי עם איזושהי בעיה ואני זאת שתתן להם מענה, שאני ארגיש שעזרתי להם. לא ממש משנה לי אם זה ילד/מבוגר... חברים שלי אומרים לי ש"אני חייבת" לעבוד במשהו עם אנשים כי "יש לי את זה", כי אני מתחברת לאנשים מאוד מהר, מכל סוג שהוא. אז אני מרגישה שבאמת אולי כדאי לנצל את ההזדמנות הזאת שאני מתחברת לאנשים בקלות וככה אני יכולה לעזור להם, זאת לא תכונה שיש לכל אחד. לגבי מוגבלים-אני לא בטוחה שאני מעוניינת בעזרה פיזית, כמו פיזיותרפיה, ובכלליות אם זאת מוגבלות כמו אוטיסט, אני חושבת שזה מגע שאני פחות ארצה מכיוון ש"כואב לי הלב", זה משהו שאני לא יכולה לשנות ולעזור בצורה ניכרת של מהפך, ואני מעדיפה לעשות משהו שאני ארגיש שבאמת עשה שינוי... יש לי בעיה שעוצרת קצת בעדי, אני יודעת שזה לא השיקול הכי חשוב אבל בעיניי הוא בהחלט משמעותי-וזה עניין המשכורת. אני מפחדת ממקצועות שהשכר שלהם לא גבוה במיוחד, אני חושבת שזה מונע ממני לשקול כל מני אופציות, גם אם הן בסופו של דבר יתאימו לי. כשאני קוראת על מקצוע שהמשכורת בו לא גבוהה במיוחד אני נוטה להתבאס ולעבור הלאה, בלי להתעמק יותר מדי במקצוע עצמו (ואני לא מחפשת מקצוע "יוקרתי", שיש לו שם, ואני לא מחפשת משכורת של 30,000 ש"ח, פשוט רוצה לדעת שאני אוכל לחיות בכבוד ולדעת שיש לי גם קצת כסף בצד לבזבוזים/חופשות וכו'...) את חושבת שיש לי סיבה בכלל ללכת לאיזה יועץ תעסוקתי/מבחן תעסוקתי/גרפולוג או כל דבר בסגנון? או שהכל טמון אצלי ואני רק צריכה לחשוב עם עצמי....? תודה שוב

לנועה

היי נועה, את כותבת כאן דברים מעניינים: לגבי החוש הטכני: גם אם יש לך חוש טכני, השאלה היא האם את רוצה לשלב אותו במצקוע עתידי? יכול להיות שיש בזה משהו מהרצון שלך לעסוק במשהו אומנותי ויצירתי. חשבי על כך. בחרת לפרט רק את נושא העבודה עם אנשים. האם זה מה שהכי חשוב לך? הגדרת כאם יפה גבולות לעצמך וכתבת שתרצי לעבוד עם אנשים נורמלים (ז"א לא מוגבלים או פגועים, תקני אותי אם אני טועה), כאשר נכון לעכשיו את לא מבחינה בי מבוגרים לילדים, וזה ממש בסדר. את גם כותבת שהחברים שלך מציינים את היכולת הטובה שלך בעבודה עם אנשים, וזה מחזק את התחושות שלך שאת אכן טובה בזה. גם זב מצויין! עכשיו: חפשי את כל המקצועות שיש בהם עבודה עם אנשים מהסוג שאת מתארת. זוהי עבודה ארוכה ורבה, אך היא שווה את זה. תשאלי קרובים וחברים במה הם עובדים, שימי לב למקצועות שסביבך, חפשי באינטרנט ועוד ועוד. נסי למצוא גם דברים שאת לא מכירה. רק אחרי שתהיה לך רשימה יפה תוכלי להתחיל לפסול ע"פ הקריטריונים הנוספים (שכדאי שיהיו בהירים לך יותר). הוספת כאן קריטריון נוסף והוא השכר העתידי שתרוויחי. זה טוב שאת מוסיפה את זה. עם זאת, אני חושבת שבעניין הזה התמונה יותר מורכבת. המקצועות לא ממש מתחלקים לרווחיים יותר או פחות, כי יש שיקולים נוספים. למשל: כדי להיות פסיכולוגית קלינית פרטית שמרוויחה יפה תצטרכי ללמוד שנים ארוכות, לשלם על לימודים וקיום בזמן הזה ולעבוד לפני כן בעבודות פחות רווחיות. עם זאת, זה עשוי להשתלם לאחר זמן. באימון אישי למשל, תוכלי להרוויח שכר יפה לשעה, אך לרוב תצטרכי להיות עצמאית ולבנות את העסק שלך לאט מאוד. אלו הן רק דוגמאות המראות לך שבעניין זה, ובמיוחד במקועות הטיפוליים, התמונה יותר מורכבת. אלו הם פרטים, למשל, שתוכלי ללמוד מאנשים שעוסקים במקצועות האלה וכדאי לך לברר איתם. לגבי השאלה האחרונה: ייעוץ במכון כלשהוא יכול לתת לך רעיונות וכיוונים, אבל בסופו של דבר את זו שתצטרכי להחליט. ייעוץ של מאמן יכול לאפשר לך לעשות תהליך לא ארוך, בדומה למה שאני הדגמתי לך כאן, שיעזור לך להתמקד בשאלות שאת צריכה לשאול ולענות לעצמך, בהנחה שלך יש את כל התשובות. לדעתי, זו הדרך העדיפה והמשתלמת יותר. כל טוב, ניבה

למעלה