לנועה
היי נועה, את כותבת כאן דברים מעניינים: לגבי החוש הטכני: גם אם יש לך חוש טכני, השאלה היא האם את רוצה לשלב אותו במצקוע עתידי? יכול להיות שיש בזה משהו מהרצון שלך לעסוק במשהו אומנותי ויצירתי. חשבי על כך. בחרת לפרט רק את נושא העבודה עם אנשים. האם זה מה שהכי חשוב לך? הגדרת כאם יפה גבולות לעצמך וכתבת שתרצי לעבוד עם אנשים נורמלים (ז"א לא מוגבלים או פגועים, תקני אותי אם אני טועה), כאשר נכון לעכשיו את לא מבחינה בי מבוגרים לילדים, וזה ממש בסדר. את גם כותבת שהחברים שלך מציינים את היכולת הטובה שלך בעבודה עם אנשים, וזה מחזק את התחושות שלך שאת אכן טובה בזה. גם זב מצויין! עכשיו: חפשי את כל המקצועות שיש בהם עבודה עם אנשים מהסוג שאת מתארת. זוהי עבודה ארוכה ורבה, אך היא שווה את זה. תשאלי קרובים וחברים במה הם עובדים, שימי לב למקצועות שסביבך, חפשי באינטרנט ועוד ועוד. נסי למצוא גם דברים שאת לא מכירה. רק אחרי שתהיה לך רשימה יפה תוכלי להתחיל לפסול ע"פ הקריטריונים הנוספים (שכדאי שיהיו בהירים לך יותר). הוספת כאן קריטריון נוסף והוא השכר העתידי שתרוויחי. זה טוב שאת מוסיפה את זה. עם זאת, אני חושבת שבעניין הזה התמונה יותר מורכבת. המקצועות לא ממש מתחלקים לרווחיים יותר או פחות, כי יש שיקולים נוספים. למשל: כדי להיות פסיכולוגית קלינית פרטית שמרוויחה יפה תצטרכי ללמוד שנים ארוכות, לשלם על לימודים וקיום בזמן הזה ולעבוד לפני כן בעבודות פחות רווחיות. עם זאת, זה עשוי להשתלם לאחר זמן. באימון אישי למשל, תוכלי להרוויח שכר יפה לשעה, אך לרוב תצטרכי להיות עצמאית ולבנות את העסק שלך לאט מאוד. אלו הן רק דוגמאות המראות לך שבעניין זה, ובמיוחד במקועות הטיפוליים, התמונה יותר מורכבת. אלו הם פרטים, למשל, שתוכלי ללמוד מאנשים שעוסקים במקצועות האלה וכדאי לך לברר איתם. לגבי השאלה האחרונה: ייעוץ במכון כלשהוא יכול לתת לך רעיונות וכיוונים, אבל בסופו של דבר את זו שתצטרכי להחליט. ייעוץ של מאמן יכול לאפשר לך לעשות תהליך לא ארוך, בדומה למה שאני הדגמתי לך כאן, שיעזור לך להתמקד בשאלות שאת צריכה לשאול ולענות לעצמך, בהנחה שלך יש את כל התשובות. לדעתי, זו הדרך העדיפה והמשתלמת יותר. כל טוב, ניבה