מחיר שמן מנוע 5W\40 ELF

מחיר שמן מנוע 5W\40 ELF

האוטו שלנו עבר טיפול במוסך המרכזי (BMW X5 4.4) במהלכו הוחלף שמן מנוע. האם הגיוני לשלם 512 ש"ח על 8 ליטרים של שמן 5W\40 של חברת ELF???

שי ז.

New member
מה הקשר?

בגלל שיש לו כסף אז מותר לגנוב ממנו? שיתקשר לחמנות חלפים וישאל את המחיר.

מוטציה1

New member
וזאת תגובה ממש בוגרת

רגע אחד אתה מנסה לחנך את צביקה ורגע אחר אתה יוצא אדיוט פי אלף. יש לא מעט טיעונים או אנלוגיות שאני יכול להעלות בפניך, אבל אתה בטח לא תבין את זה. אתה בטח חושב גם שהוא גנב את הכסף בשביל הרכב, לא?

חן 1111

Active member
קודם כל, זה שמן מסוג יקר

סינתטי מלא ואיכותי. וזה במוסך היקר יותר (המרכזי) של מותג יקר - BMW. השילוב הזה מבטיח לך אחזקה יקרה ומחירים גבוהים בכל תחום - חלפים, שעות עבודה, שמנים ולמעשה הכל. ומי שקונה BMW אמור לדעת להעריך את האיכות ולהיות מוכן לשלם את המחיר.

אין לי בעיה

אני יודע להעריך איכות, ואני מוכן לשלם מה שצריך - אבל אם במקום אחר אני קונה את אותו שמן במחיר הרבה יותר זול, ואני בטוח שכך, אז למה לגבות כזה מחיר? דווקא שעות העבודה זה לא מה ששבר אותי. על טיפול 25,000 לקחו 250 ש"ח, וזה לדעתי מכובד.

enigo

New member
האמת שזה לא מחיר מוגזם

בהקשר של מחיר שמן במוסך. כבר ראיתי מקרים שלקחו מחיר דומה לליטר על שמן 10-40 חצי סינטטי, מבלי לציין את התוצרת. השמן כאן הוא בהחלט שמן יקר יותר, ולכן בהקשר הזה מדובר במחיר סביר. פשוט יש שם פאקן הרבה שמן...

louis XIII

New member
אני שילמתי יותר.

על מוטול V300 שילמתי יחסית יותר ממך לליטר אבל אצלי באוטו נכנס רק 4 ליטר וחצי.

sopranosax

New member
המחיר לא מאוד גבוה

ראשית, כמו שאתה יודע, אתה נוסע באוטו גדול ובזבזני, וזה אחד החסרונות שלו. 8 ליטר שמן לא יעלו לך הרבה פחות. מדובר בשמן איכותי וטוב שבהחלט ראוי לכזה רכב. אני לא חושב שסדרו אותך, וגם אם תמצא את השמן מחוץ למוסך, שמונה ליטרים לא יעלו פחות מ-450 ש"ח להערכתי. אני לא זוכר שקניתי אי פעם שמן של החברה הספציפית הזאת, אבל מדובר בשמן סינתטי שבכל מקרה לא יהיה זול. החברה טובה, אגב. הם יצרן ששמנים שלו משמשים ציוד שלנו, והבחור עמו עבדנו מאוד אוהב להשוויץ בעובדה שמנועי ה-F11 של רנו נהנים משמניהם. מתוך סקרנות, כמה עולה טיפול סטנדרטי ל-X5? מה הוא כולל מעבר לטיפול ברכב מן השורה?

enigo

New member
דווקא אפשר למצוא בזול יותר

חבר שמשתמש בשמן סינטטי בצמיגות זהה (לא זוכר של איזו חברה, אבל אחת הגדולות) משלם כ-130 ש"ח ל"גלון" (לא זוכר אם "גלון" של חמישה או ארבעה ליטרים). במקרה הרע זה יוצא 260 ש"ח לכמות האמורה - בערך חצי.

sopranosax

New member
ELF אלו שמנים יקרים

אפילו יקרים מאוד. בקנה מידה של BMW. בירור קצר מעלה שהשמן הזה נחשב ע"י היצרן לשמן לשמוש מסיבי ועמידות גבוהה (ומי יודע איך זה מתבטא בפועל, או האם יש הבדל בינם לבין אחרים בצמיגות זהה). מחירון - כעשרה דולר לליטר. בגלון מעט פחות מארבעה ליטרים.

enigo

New member
בגלון אמריקאי, כוונתך

בגלון בריטי קצת יותר מארבעה וחצי ליטרים ובגלון ישראלי יש 3.78 ל', 4 ל' או 5 ל'...
אם לא הבנת, בעגת חנויות החלפים והמוסכים "גלון" הוא שם כללי לאריזה של יותר מליטר ופחות מחבית.

טיפול ל-X5

הטיפולים ב-X5 הולכים כל 25,000 ק"מ. האוטו עכשיו עשה 50,000 ק"מ, והוחלפו: פילטר שמן 64 ש"ח שמן מנוע 512 ש"ח פילטר אויר 128 ש"ח תוסף WURTH 72 ש"ח (למה לעזאזל אוטו כזה צריך תוסף דלק? אין באוטו כל בעיה במע' ההצתה.) עבודה 250 ש"ח אני חושב שזה הכל, החשבונית לא לפניי פשוט..

איש שטח

New member
לאחר שנתת פרוט מלא יחסית

אז מחיר השמן סביר ביותר למשך 25000 קילומטר שהוא מחזיק ללא שינוי תכונות .

sopranosax

New member
סביר ביותר.

למעשה, הרכב שלי היה שווה חמישית ושלמתי יותר. ישר כח לקמור. הייתי בטוח שיגבו יותר. גם שעת העבודה לא בשמיים, יחסית. מישהו יודע להשוות את המחירים לשאר יבואני מכוניות היוקרה? כלמוביל?

shahf

New member
פילטר שמן לBMW רק 64 ש"ח?!

נחמד חשבתי שיהיה הרבה יותר אבל מה כולל פילטר אוויר שהמחיר כזה?! אם זה רק הספוג הזה שבפנים זה לא קצת יקר?! או שסתם אין לי הערכה למחירים

shahf

New member
בגודל של בית ממוצע בסביון

אבל אם הפילטר כזה גדול אז 128 זה זול לא?!

למעלה