מחיר של בניה

בינא

Member
שיטת בניה ירוקה היא כל מה שטוב...

* תכנון יעיל, אפקטיבי ונכון לצרכים בניגוד לרוב התכנונים שאמורים "לעשות רושם". * שימוש בשיטות בניה מתועשות, חוסך פסולת ומשמר אנרגיה. * ליווי מקצועי אמיתי, משלב התכנון, במסגרת תקציב נתון, מאפשר את גמר הבניה. * ליווי מקצועי נותן את הידע היכן לחסוך, מה חובה לבנות תחילה ומה להשאיר לעתיד. * ליווי מקצועי כולל הסברים, יעוץ, עזרה מקצועית במהלך התכנון והבצוע. * פקוח מקצועי ואמין מביא גם קבלנים מקצועיים ואמינים. * הלקוח נהנה ממחירים נמוכים שהמלווה המקצועי משיג לו...כאן אי אפשר ללא דוגמא: את אותו מטבח שאת חושבת שיעלה לך 25,000 ש"ח, המלווה ישיג ב-11,500 ש"ח. * בניה מתועשת, בנוסף להיותה ירוקה, גם מהירה ומדוייקת יותר. * בשיטת בניה ירוקה עובדים בעלי מקצוע עם ראש על הכתפיים. * שיטת בניה ירוקה מתוכננת עד הסוף, יש לה כתב כמויות ברור וסופי ולכן אין "הפתעות" כספיות. * פרטים נוספים ניתן לקבל בדוא"ל של החתום מטה.

פנסטרה

New member
רק להיזהר לחסוך בתבונה

יש כמה סוגים של הוצאות: 1. עיצוב. מאחר שציבור המשפצים והבונים מבינים יותר בחזות מוצרי הבניה מאשר באיכותם, ספקי המוצרים שמים דגש על עיצוב כמקדם מכירות. אין סוף לשיפור העיצוב, אבל יותר עבודה עולה יותר כסף. לכן כדאי להגדיר לעצמך עד כמה חשוב העיצוב כדי למנוע סחף של הוצאות מעבר לצורך. זה משתנה כמובן מאדם לאדם. 2. התאמה לצורך. כמו שהגדיר בינא יפה, צריך התאמה בין הצורך שלך למוצר שאתה רוכש. למי שיש הרבה כלים יש צורך במטבח גדול שעלה יותר ממטבח של שכנו שלא צריך מטבח גדול כי אין לו הרבה כלים. ולמשל חלונות - שזה התחום שלי. פעמים רבות מידי אני מתבקש לבצע חלונות בגדלים לא סבירים שעולים ללקוח הרבה כסף ללא שום תכלית מעשית ואפילו להיפך, זה רק פוגע בתכלית המוצר. למשל דלת חיצונית לחדר שירות (כביסה) בגובה 260 ס"מ. מה רע בגובה 210 או אפילו 230, למה לזרוק כסף? 3. חיסכון עתידי - צרכנות נבונה. בניה זה שונה שההוצאות שאנחנו רגילים לבצע במשך החיים, זו הוצאה שנהנים ממנה לטווח ארוך מאוד. והסעיף הזה מתחלק לשניים: א. אורך חיים של המוצר. בהשוואה בין שני מוצרים צריך לחשב כמה זמן כל מוצר ישרת אותי, או תוך כמה זמן אצטרך להחליף את המוצר. (למשל השוואה בין נורת ליבון לPL).בהמשך לאותה מחשבה צריך לחשב מה עלות התחזוקה והשיפוץ של המוצר לעומת השני. ב. מוצרים חוסכי אנרגיה. בחישוב המחיר צריך להיזהר לא לחסוך היום גרוש ולשלם אחר כך שני גרוש כל שנה על צריכת אנרגיה. זה נכון במוצרי חשמל וזה נכון באלמנטים של בידוד המעטפת: קירות, גג ו... חלונות. 4. איכות חיים. למשל השוואה בין שתי דלתות צריכה להיות לא רק בעיצוב ובאורך החיים של המוצר אלא גם בבידוד האקוסטי בהתאם לצורך שלך. את לא תיהני לרכוש דלת יפה אם היא מעבירה רעשים, לכן משתלם להשקיע יותר במוצר שישפר את איכות החיים מבחינת השימוש בו ולא רק מבחינת העיצוב. ואצטרף להמלצה של בינא להיעזר במפקח שילווה את הפרוייקט מבחינת ייעוץ שוטף ופיקוח על התכנון ועל הביצוע.

מגי 19

New member
תודה רבה לכולם על עצתכם

תודה לכל אחד שנתן את עצתו לגבי "מחיר משוער של הבניה " דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם מישהו יודע על הקפאת המחיר של ברזל בתשלום של צ'יקים דחויים האם זה כדאי ,מכיוון שמחירי הברזל עולים ,אפשר להגיד , כל היום .כמו כן האם לא מסוכן להשאיר את הברזל בערך כחודשיים במקום שממנו נקנה .ואם מישהו מכיר מקום אמין וטוב שבו אפשר לקנות ברזל במחיר סביר באיזור חדרה אשמח לקבל עצה

פנסטרה

New member
זה כמו לבקש עצה על רכישת מט"ח בגלל שער נמוך

אף אחד לא יודע וזה לא רציני לייעץ. זה הימור. מה שכן אפשר להגיד זה שיש מגמה של ביקושים קטנים בתחילת החורף - נובמבר ודצמבר ובשנים האחרונות הרמה הנמוכה ביותר של פלדת זיון מצולעת הייתה בחודשים אלה. האם גם השנה המחיר ירד לקראת נובמבר???

מגי 19

New member
זאת אומרת

זאת אומרת שעדיף לא לעשות כלום ולחקות עד לקבלת האישורי בניה ואז לדאוג לכל הצעות מחיר של הברזל .אם ככה למה הרבה מהמתחילים של הבניה רכשו את הברזל לפני תחילת הבניה ובסוף כולם היו מרוצים

fireman

New member
מת על הרמיזות שלך

אבל אני אתעלם מזה לרגע.... אני לא הגעתי אפילו ל2500 ש"ח כולל הקרקע בסטנדרט טוב מאוד (ריצוף מיובא מחו"ל, מטבח מצוייד לעילא ולעילא, אלומיניום ובידודיות בכל החלונות, מערכת חשמל שלא תבייש מתקן תעשייתי קטן, דלתות פנים וכניסה של חסם, מדרגות מאבן, מעקה נפחות, גדרות ושערים, כל המשטחים בבית מאבן קיסר וכוליי וכוליי....) כך שבמידה מסויימת אני מסכים עם הדעה שיש כאן כמה גולשים שללא ספק אלו שרוכבים על הגב שלהם עושים יופי של קופה....אבל דבר נוסף שצריך לציין הוא שאת השלד שלי בניתי ב98 ואת הקרקע קנינו בסוף 97 כשהיא הייתה שווה שליש ממה שהיא שווה היום. במחיר שאנשים משלמים היום על סעיף אלומיניום, אני שילמתי על בניה של שלד כולל החומרים בבניה באבן. רק שאז טון פלדה עלה 1200 ש"ח.....היום עולה פי 4 במקרה הטוב.... סעיף האלומיניום שלי, לא הגיע אפילו ל35 אלף ש"ח לפני שנתיים וחצי....כולל חלון פנורמי שלבדו עלה 8000 ש"ח. קשה לי להאמין שסעיף האלומיניום ששילמתי עליו 35 לפני שנתיים וחצי שווה היום 100 אלף ש"ח.....אבל מה אני אגיד לך....לא אני זה שבונה עכשיו. בגדול....אם אני משווה את העלויות של הבניה שלי לעלויות שהגולשים כאן כותבים שהם משלמים....מדובר בהבדלים שקשה לתאר במילים.

fireman

New member
ועוד דבר בשביל לסבר את האוזן

כשעשיתי טייח בבית, זה עלה לי 30 כולל חומר לסדר גודל עבודה של כ600 מ"ר טייח. לפני כחודשיים הבאתי קבלן שיתן הצעת מחיר לטייח על קיר חוץ (שטח טייח של 14 מ"ר) כולל שליכט צבעוני כמה תיקוני כוחלה באבן הירושלמית העוטפת את הבית ואיזה יציקה קטנה... בלי לחשוב פעמיים הוא ביקש 22 אלף ש"ח כולל חומר ו17 אלף ש"ח ללא חומרים. אם נתעלם לרגע מהעובדה שזרקתי אותו מהבית בבעיטה. המחיר ששילמתי בסופו של דבר על החומר, כולל העבודה שעשיתי בעצמי, כולל במת עבודה ששכרתי לשבוע כשבפועל היא עמדה 5 ימים ללא מעש (כי ביומיים סיימתי את כל העבודה עם קצת עזרה מאחי) כולל ההובלה שלה הלוך וחזור על גרר וניקח גם חישוב של הפסד ימי עבודה שלא היו (כי הייתי מובטל באותה התקופה)....לא הגעתי לסכום של ההפרש בין העבודה עם החומר ובלי החומר....זה עלה לי 4000 ש"ח כולל החומר כאשר שליש מהעלות הלכה על הבמה שסביר להניח שהקבלן ההוא לא היה מביא אלא בונה לי פיגום סביב הבית....זה הסתכם ב4 שקי מלט, באלה של חול ובאלה של חצץ ויומיים עבודה.... הוא רצה 22 אלף ש"ח......על מה? שני ימי עבודה של שני פועלים? באלה של חצץ וחול וכמה שקי מלט? השכרה של פיגום שבטח כבר יש לו...? עם כל הכבוד.....אני לא משלם לו בשביל שיהיה לו איך לממן את הסולר לג'יפ הזללן שלו.....אבל כמו שנאמר....פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים....וכמו שראיתי, גם לגנב בן גנב הזה יש בלי סוף עבודה - מסקנה: יש מי שמוכן לשלם....אני לא אחד מהם. ואני אסכם עם משהו שאני מציע לכולם לקחת כטיפ לבניה.... סבלנות....תנו לאנשי המקצוע לרדוף אחריכם....ככל שאתם תרוצו אחריהם יותר, ככה תאכלו יותר מהתבשיל הגרוע שהם מבשלים.... אני התחלתי לאסוף הצעות מחיר לטייח ברמה של 45 א' ש"ח לעבודה בלבד ובסוף הגעתי ל30 כולל חומר....זה דרש ממני חודש של הפסקת עבודה באתר אבל כספית זה השתלם....

אבל חשוב לציין בהקשר זה-

שלא כל אחד יודע איך עושים עבודות כאלה. לא לכל אחד יש אח או חבר שיודע לעשות דברים כאלה. דווקא בקטע הזה יש לי אינסוף עזרה, כי אבא שלי הנדסאי בניין וכבר 30 שנה עובד עם קבלנים על בסיס יומיומי ובנוסף, בנה 2 בתים בעצמו (כולל תחזוקם לאורך השנים). הוא באמת עושה המון דברים לבד, אבל אין הרבה אנשים שיודעים איך או שמעיזים לעשות עבודה כזו לבד, ללא הדרכה של איש מקצוע. על זה גם משלמים, ולצערנו היום - כמו שמוכרי בתים יד 2 הפכו ל"גרידים", גם הקבלנים. חלום הבית של כל ישראלי מצוי חוזר בגדול ונושך אותנו בת*ת.

איריסג

New member
לזה בדיוק התכוונתי...

תתעמקי בשירשור ותגלי שיש פערים עצומים... אני (AKA הפיינשמקרית המפונקת של הפורום....) כנראה אגיע ל 6500-7000 ש"ח למר' , במפרט שלטעמי הוא מעט מעל הממוצע - אבל טוענים כלפי שהוא מעל הממוצע לגמרי (בלי ה"מעט"...) - זה מפרט שכולל פרקט תלת שכבתי (לא לימינציה) בכל הבית, חלונות מברזל בלגי, דק איפאה גדול בחצר (כ 70 מ"ר) , כלים סניטרים ברמה בינונית (משמע - לא הכי זולים), ומטבח מושקע יחסית (ממטבחי "קצב") . זהבה נ - בונה במפרט יותר צנוע, והתחשיב שלה עומד כרגע על כ 4000 ומשהו ש"ח לפני מע"מ - משמע אני מעריכה שהיא תגיע לכמעט 5000 ש"ח. ללמדך - שלכל אחד יש סטנדרטים משלו, חלומות משלו, ודברים שהוא מוכן או לא מוכן לוותר עליהם - ולכל דבר כזה יש השפעה מכרעת על העלות למ"ר. זה גם נורא משנה מה את כוללת בתוך המטראז'. כי אני עשיתי את התחשיב שלי לפי 240 מר' - וכללתי בתוך זה גם את החניות שלנו - כי הן בנויות וסגורות ומקורות - ומבחינתי הן חלק מהבית. אם הייתי מחשבת לפי 210 (בית נטו) אז אני כבר מגיע עוד יותר מ 7000 ש"ח למר'. (וכן - זה בלי מיסים, בלי עלות הקרקע, ובלי שכר של יועצים למיניהם. )

זהבה נ

New member
ואצלי יש כ 498 מר ריצופים ו270 מר משתלבות

בתוכנית הפיתוח וזה כולל את כל הגדרות מבטון בגובה 1.80 מר סביב כל המגרש שגודלו מעל ל750 מר וחלק מהגדרות האלו הוא בגובה של יותר מ4 מטר וצריך להכין רגל תמיכה ל חלק הזה שאורכו 14 מטר גדר ולמלא אדמת מילוי לפני התחלת הבניה. כל זה כלול אצלי בתמחור של קבל מפתח וכן גם תוכניות האלומיניום של כל הבית שמתוכה נאלצתי להוריד כמה חלונות לצורך התאמתי לתקציב המצוי בכיסי אבל לא ויתרתי על ,2 שערים חשמליים כניסה לחניות, שערי כניסה לחצר להולכי רגל כל העבודות לפיתוח החצרות וכולל גדר קלה ממתכת בחזית מעל לגדר הבטון ,200 נקודות חשמל לכל בית, 2 לוחות משנה לכל בית לוח משנה בחשמל, כ 30 נקודות אינסטלציה לשתי הבתים, 3 דודי שמש וקולטים (זו הסריטהה שלי כי אני רוצהלקומה שלי אחד ולקומה של הבוגרים עוד דוד נפרד כדי שבחורף לא נהיה תלויים בבוגרים שלנו שלא זוכרים שצריך לצאת מהמקלחת אלא רק כשהמיים החמים מסתיימים) לשתי בתים מאחר ואני בונה דו משפחתי עם קיר משותף יש לי 380 מטר שטח פנימי בשתי הבתים לפי מה שרשום בתוכניות ויש אצלי עוד תוספות כי כל הפיתוח כולל במחיר והוא חלק בלתי נפרד מבקשות למכרז,ומחסן חיצוני מקורה ומעל 150 מטר פרגולות בשתי הבתים בקרקע ובקומה א' של של הבתים שהמסגרות של הפרגולו מבטון והמרכז הוא מעץ גושני. אבל בכל 7 חדרי השרותים והמקלחות אצלנו יהיו האסלות שנקראות דגם P וזה אומר האסלות הרגילות ביותר, הכי פשוטות למרות שהקבלן מנסה לשכנע אותי שלפחות בכניסה שאני יעשה שרותים מפוארים מעט יותר מאחר והוא רוצה לתת לי את זה במתנה ואני מסרבת בעקשנות. לא תודה, אצלי לא יהיה לא מונו בלוק ולא מיכל הדחה סמוי ואסלה תלויה, לא כי אני מנסה לחסוך ממש לא אלא כ אני פשוט לא אוהבת את האסלות האחרות רק ברגילה אני רגילה לשבת ומהתלויה אני כל הזמן חוששת כי מי שמכיר אותי יודע שאני די כבדה ולא סומכת על התלויה כי אני רואה את עצמי נופלת...
דווקא בזה את הכי פשוט כי הוא הכי פרקטי עבורי כי כך אני אוהבת, אולי אני גם כי היום אני מאוד שונה מאשר הייתי בעברי והראיה שלי על החיים מזוית אחרת מבעבר , אני ברמה העקרונית הפכתי להיות אדם צנוע (פעם הייית גם פיינשמקרית לא קטנה אך ירדנו מנכסינו) לכן נאלצתי למכור את הבית שהיה לנו ונותרה לי האדמה ועליה אני חייבת לבנות 2 בתים האחד לגור והשני להתפרנס. התאמתי עצמי למצב שבו אני חייה כעת ואיך אומרים מי יודע מה ילד יום ,,, יש לי תקציב מאוד מוגבל וא ני חיבת לעמוד בו כי נאי רוצה לסיים בניה של שתי הבתים ואני לא מתפשרת על האיכות בבניה כי כל המערכות של הבית אני מקווה בהם לא נתפשר מבחינת האיכויות כי אני התעקשתי על קבלן יהודי רשום ולבסוף אני שמחה שזה הכיוון שלנו והוא אדם אחראי ובל ניסיון של הרבה שנים בבניה במושבה שלנו ואני מאמינה שהבית שלנו יהיה קוטג' רגיל ביותר ובנוי טוב. מאחר ולא חיפשתי חאפרים שיעשו לי את העבודה, אני בכדי להגיע לעמק השווה עם הצעת הקבלן ייאלץ לוותר על חלונות בבית אחד אך לא ויתרתי על ויטרינה בסלון שלי של מעל ל4 מטר רוחב וגובה של 2.40 כי יש לי את הקו האדום שלי למרות שהתפשרתי על מוצרים מסוימים .

איריסג

New member
הלכתי שוב לאקסל שלנו....

אז ככה: עלות למר' בניה נטו - כ-5500 ש"ח (כולל מע"מ ) . ב"עלות נטו" אני כוללת גם את הדק והפרגולות בחוץ, וגם את ה 30 אלף ש"ח ששילמנו לקבלן עפר כי היינו צריכים להגביה את השטח שלנו ב 2 מ"ר . אני לא כוללת גינון. אני לא כוללת גדרות וכללתי רק את הדלת של החניה. נעלם נוסף שעדיין לא תמחרתי הוא גופי תאורה (מערכת החשמל, השקעים והתקעים - כלולה בחוזה עם הקבלן). אבל!! יש על הסכום הזה עוד תוספת גלובלית של למעלה מ 300 אלף ש"ח שבה כלולים - המיסים השונים, עלויות המתכננים (מהנדס, אדריכלית, מעצבת פנים, יועץ ביסוס וכו'), וכל מיני תשלומים כמו אספ"י, איזוטופ, ותשלומים לחברת חשמל. זה דברים שאי אפשר לטמון את הראש בחול ולהגיד שלא כוללים אותם. הרי מישהוא יצטרך לשלם את התשלומים הללו. לא כללתי כמובן את עלות הקרקע.

איריסג

New member
הבית הוא 210 מ"ר בית + 34 מ"ר חניות מקורות

וסגורות (כמו הגראז' באמריקה). זאת אומרת שאני מחשבת את הבית כ 240 מ"ר. ה 6500 - 7000 ש"ח כללו גם (בהערכה גסה) את הגדרות, השערים וגם את שכר היועצים (אדריכלית, מעצבת פנים, מהנדס, יועץ ביסוס וכו') וכו' - רק לא את המיסים ששילמנו (השבחה, אגרות בניה ופיתוח). וכאמו ר- מדובר במחירים שכוללים כבר את המע"מ בפנים. בכל מקרה - אני לא מכניסה לתחשיב עוד עלות של כמה עשרות אלפי שקלים של מכשירי חשמל חדשים שנצטרך (שהיום מפאת היותנו גרים ב 65 מ"ר - אין לנו מקום בשבילם) - כי זה באמת עניין של טעם, תקציב וסדר עדיפויות.

זאת הערכה שניתן באמת ללמוד ממנה משהו-

כי היא באמת כוללת הכל. יכול להיות שבתור התחלה אוותר גם על גדרות ולא אעשה חניה מקורה, אבל זה נותן לי אפשרות אמיתית להעריך כמה **באמת** צריכה לעלות בניה (כולל יועצים ומע"מ ואולי מוצרי חשמל שנזדקק להם, כפי שאמרת).

gevayu

New member
דווקא גדרות וחניה מקורה

זה בדרך כלל דרישה של הועדה המקומית לתכנון. בררי איתם מה הדרישות הבסיסיות שלהם וגם מה התב"ע של המגרש המיועד שלכם - עד כמה מ"ר אתם יכולים לבנות בטוטאל ובתכסית. בהצלחה

gevayu

New member
rגע רגע רגע

רשמת 300 אלף ש"ח על יועצים? הכללת בפנים גם את ההיוון, האגרות וההיטלים השונים?

sayelets

New member
מחירון חברת דקל

המחירון הזה יוצא כל רבעון וחברת דקל בונה אותו לפי כמה גורמים ומכרזים. העלון הזה בדרך משמש קבלנים כדי לתת הצעת מחיר... אפשר לקנות אותו או להשיג ממכרים.. בעלון הזה שהוא בעצם ספא מתמחר את העבודה+חומרים מרמת הבטון ועד רמת הברז כולל ציוד מיוחד כמו ציוד לנכים. אני לא אומרת שזו תהיה ההצעת מחיר שלכם אבל זה נותן אינדקציה למחירי הבניה כמו שאמרתי המחירון מתעדכן שלוש פעמים בשנה מה שאומר שהמחירים בו מתעדכנים...

בינא

Member
מחירון דקל אינו יכול לשמש בבניה הפרטית

גם לא לאידיקציה כי הוא מבוסס על ממוצעים של מכרזים גדולים בהיקפים של מליונים ע מאות מליוני שקלים.

sayelets

New member
זה לא נכון כי יש להם גם מחירון

לשיפוצים ולבניה בהיקפים קטנים

למעלה