מחיר קורס רייקי

MsPiggy

New member
מחיר קורס רייקי

בעקבות ההודעה של חנן למטה, על החזון שלו למה שעתיד לבוא ברייקי - הוא דיבר גם על המחירים לקורס רייקי? אז יש לי שאלה - כמה עלה לכם לעבור קורס רייקי? ומה לדעתכם הוא מחיר סביר? רייקי 1 עלה לי 400 רייקי 2 450 וכשאני מאסטר ברייקי זה יעלה לי 900 שקל...

MsPiggy

New member
וכשאני *אעשה* מאסטר ברייקי

יש לי נטייה לשכוח מילים...

כשסיימתי את הרייקי לפני ארבע שנים..

רייקי 1 עלה 560 ש"ח רייקי 2 עלה 600 ש"ח ורייקי מאסטר עלה 6000 ש"ח מהו מחיר סביר? הכל תלוי באדם ששואלים... אני היום גובה 700 ש"ח על רייקי 1, 700 ש"ח על רייקי 2 ו7000 ש"ח על המאסטר. המחיר כביכול גבוה למאסטר נועד אך ורק למנוע את האגו של האנשים להגיד "אני מאסטר לרייקי" עם תעודה על הקיר. ככלל אין למאסטר רייקי "כוח" יתר בטיפול. כמוהו כמטפל בדרגת רייקי 2. ההבדל היחיד הוא שהוא רשאי ללמד ולעשות חניכות לאחרים. דרגה זו נועדה רק למעוניינים ללמד... ואם אדם מעוניין ללמד אז המחיר אינו גבוה. (עשרה תלמידים שילמד לאחר מכן - יחזירו לו את ההשקעה).. למעוניינים ללמוד אצלי אני תמיד אומר שאם מחסום הכסף הוא המחסום היחיד המונע מהם ללמוד רייקי אזי אין מחסום בכלל. שישלמו כשירצו, במספר התשלומים שירצו, החל מתאריך שירצו. באחד מהפעמים קיבלתי צ´ק דחוי לכמעט שנה... דבר שלא מנע ממני ללמדו רייקי.

תמרv

New member
../images/Emo172.gif

אני שלמתי אצל אנילה בדהרמקוט: 100$-רייקי 1 250$ רייקי 2 2000$ רייקי מאסטר. התשלום הוא גם פונקציה של השקעה. סוף שבוע אינו דומה לשנת לימודים לרייקי מאסטר בהנחיית מורתי. טקטה שילמה את כל כספה- וכגודל ההשקעה גודל הקבלה. ועל פי מוטיבצית התלמיד בא המורה. המורה שלי , אגב, תורמת את רוב הכסף לילדים טיבטיים רעבים, כך שהתשלום גבוה אך אינו לבניית פנטהואס בירושלים או צפון תל אביב. תמר

hannan

New member
וובר והבירוקרטיה.

שלום לך, רוח הדברים שאמרת הוא נכון אולם.... כמו בבירוקרטיה- יש כלים ברורים לניהול שבהם יש קרטריונים ברורים ונוקשים. הדבר הוא טוב לצורכי ניהול - אבל תמיד יש בעיות של מקרים הנופלים בין הכסאות. למעשה אין כלל אחד שטוב לכולם. וכך גם בעולם לימודים רוחניים. על המורה לקבוע אחד לאחד אם המחיר שהוא גובה מקדם את התלמיד מבינה רוחנית או לא. כל מקרה לגופו. יש אשירים שבשבילם מליון דולר זה כלום האם תשלום קבוע שלהם שווה לתלמיד תפרן ?!!! עדיף שאם כבר אז כבר- המורה יקבע תעריף בהתאם לתלמיד. היות וזה קשה צריך קרטריון שיפגע בכמה שפחות אנשים ורצוי שיתחשב באלו שזקוקים להתחשבות. תסכמי אתי שלעשות כושר זה בראי - בה נגיד שבממוצע 20 שכיבות בטן ליום זה בריא. את לא תגידי שלאשה בת 90 הקרטיון הוא אתו דבר בשם הבריאות נכון? חוץ מזה הויכוח אינו מה התלמיד מקבל מהתשלום אלה עבור מה מקבל המורה תשלום. במקרה לדוגמה שאת נתת היה הסבר (תרומה) שמצדיק את העניין. בברכה חנן

תמרv

New member
../images/Emo68.gif

אני מאמינה כי התמורה הכספית עבור מורה אמיתי היא שולית, וכשהיא אינה שיקול עבורך קל יותר לעלות למעלה. עד עתה שילמו תלמידי מחירים שונים, כפי שאתה מציע. מי שיכל שילם סכום מלא, מי שלא שילם פחות. סבתא שלי(בת 83) לא שילמה כלום, ואני לא יכולתי אפילו להתחיל לשלם לה על ההשראה שקיבלתי ממנה. גם הילדים שלימדתי שלמו סכום מסוים, באופן יחסי לדמי הכיס שלהם ועל פי רצונם. אני עצמי שילמתי למורתי את מלוא הסכומים, וזו היתה ההשקעה הכי משתלמת שהשקעתי בעצמי, מכל כך הרבה בחינות. כמובן שכל מקרה לגופו, אבל באופן כללי העצמי הקטן שלי היה מתמרד אם לא היתה תמורה ארצית כל שהיא(פרט למקרים מסויימים- חירום, צורך מיוחד ושאר סיפוקים הומניים), ואני יחסית לא חומרנית- ואם לא היה עניין ארצי הרייקי היה מוגבל בהתפתחותו לאנשים מאוד מסויימים(ורובנו מעריכים על פי כילים ארציים- תעודות, זמן, מקום, כסף). זה חלק מהמסורת של הרייקי, אגב.

MsPiggy

New member
זה הרבה כסף

לא נראה לי שהייתי יכולה לעשות קורס מאסטר ברייקי כל כך מהר אם זה היה עולה כל כך הרבה... וכמו שאמרתי למורה שלימד אותי רייקי, תשלומים קבועים לכל חודש זה לאנשים שמקבלים משכורת כל חודש - לא בני נוער שמבקלים כסף בימי הולדת וחגים - אני הייתי מרשה לעצמי לקחת אחד רק כשכבר היה לי את כל הסכום כסף כי אני לא אוהבת חובות ואני לא אוהבת להתעסק עם כסף - זה מעכיר את האווירה בין אנשים. והאמת שאצלי אין בעיה של אגו כל כך - אני עוברת את הקורסים רק כשאני מרגישה מוכנה לכך, קורס רייקי מאסטר הייתי יכולה לעבור חודש אחר יקורס רייקי 2 - אבל לא הרגשתי שזה הזמן המתאים, אז חיכיתי (ואני עדיין מחכה שהקורס יפתח) עד שאני ארגיש שאני מוכנה לזה...

hannan

New member
שלום לך,

קשה להגיד מהו מחיר סביר- גם בגלל שיש כאלה שהם מאוד יקרים לריקי אחד ושתיים ואחכ המאסטר יוצא זול יותר וכו´ אשית ידוע לי שלגבי ריקי 1,2 המחירים שנחשבים זולים הם כ300 שח´ לריקי אחד ובין 500-700 לריקי 2 - השאלה אם יש ריקי 3א - וזה בדכ, אתו מחיר שנגבה לריקי 2 ובכלל צריך לראות לטווח רחוק כמה הכל יוצא. גם יש עוד שיקול שאולי יש צורך לקחת וזה הנסיון וותק המורה. יש הטוענים שככל שהמורה צבר נסיון - הוא צינור פתוח יותר ולכן החניכה שלו "חזקה " יותר. -אבל שוב אין דרך מדעית לבחון את התיזה. בברכה חנן

MsPiggy

New member
זה משנה כמה חזקה החניכה?

זה לא מקרה שמשנה בו רק אם יש או אין חניכה? הרי כל מה שזה משנה זה אם התלמיד יוכל לטפל ברייקי אחרי שהוא יעבור את הקורס, וחוזק החניכה לא ישפיע על זה אז למה שזה יהיה פקטור?

hannan

New member
יש החושבים ש..

כאמור - זה ממש לא מוכח -כך שזה סגדר אמונה- אבל נתקלתי בכאלה שמאמנים שיש עוצמות שונות של חניכות שזה פונקציה כאמור של כמה החניך מסוגל לקלוט וכמה המורה יכול להעביר- התוצאה: חניכה חזקה יותר מורגשת יותר מצד התלמיד וגורמת לו להיות צינור "חזק" יותר. כל הנ´ל זה תאוריה ואמונה של כמה אנשים. אני איני מסטיקן ואיני חש אנרגיות בדרגה כזאת שאוכל לתת אפילו דעה בנושא. אני רק יודע שכן - יש הרגשה שונה כשמקבלים טיפול מאדם ותיק יותר או במלים אחרות - היין משטבח עם הזמן. יש הטוענים למשל שחניכה מרחוק היא החזקה ביותר בגלל שאין תיווך הקשור בגופו של החונך והנחנך - גם כאן אין לי דעה בנושא - תשאלי מאסטרים בפורם. בברכה חנן

למעלה