מחיר לשיעור תפירה

אסתרקה7

New member
מחיר לשיעור תפירה

לכולן שלום, כמו שאתן רואות, אני מורה לתפירה. בעבר היה לי בי"ס פרטי לתפירה ולמדתי בקבוצות וגביתי מחירים שהיום, במבט לאחור נראים לי מגוחכים. היום אני בוחרת ללמד שיעורים פרטיים 1:1 או מקסימום עם 2. יש לי בעיה כמה לקחת. אמנם קבעתי מחיר (בכוונה לא אכתוב אותו כאן) אבל נראה לי שזה מרתיע מלהגיע אלי. אני מוכרחה לומר שאני מורה מאוד משקיענית ונותנת המון תשומת לב ואת הידע שיש לי מתוך כבוד גם לסכום שכמה מוכנות/ים ( אני מזמינה גם בנים וגברים ללמוד תפירה!) לשלם לי אך בעיקר לעובדה שגם לימוד תפירה הוא רכישת ידע כמו כל דבר אחר. האם, לדעתכן, לימוד תפירה הוא כמו כל דבר אחר שמלמדים??? כמה כל אחת מכן היתה מוכנה לשלם עבור קבלת ידע בתחום הזה? אשמח אם תענו לי, זה יעזור לי מאוד. בתודה מראש, אסתי.

אסתי ,כבר שוחחנו בעבר על נושא זה ,

וכמה גובה מורה למתימטיקה או אנגלית בעל תואר שני, או מורה פרטית להוראה מתקנת ? יש לך מיקצוע, ידע וניסיון על תורידי מערכך ..... סבלנות יקירתי , זה לוקח זמן לבנות מוניטין . בהצלחה .

מקווה שלא יתנפלו עלי...

אבל אני כלקוחה לא הייתי משלמת המון. לא מפני שאני לא מעריכה את המקצועיות והעבודה הקשה, דווקא כן! אלא מפני שאני לא יכולה להרשות לעצמי! אצלי מדובר בתחביב, לא ברכישת מקצוע, ולכן בתקופות קשות אלו מותרות בשבילי, וכשאני מקצצת בעלויות, התחביבים שלי יסבלו. וככל שעלותם גבוהה יותר, הם יסבלו יותר. אני מניחה שלו היה מדובר בלימודים למטרת התמקצעות, לימוד טכניקות עבודה שישרתו אותי בעבודה אח"כ הייתי משלמת יותר. אבל כמו שהמצב היום... אני לקחתי לפני כשנתיים כמה שיעורים. המורה היתה נהדרת, נהניתי מאוד, למדתי הרבה בשיעורים ספורים!אבל - כשהתחיל המשבר והשכר שלי נפגע - זה הדבר הראשון שירד לי מרשימת ההוצאות! בקיצור - אני חושבת שמדובר בשיקולי עלות תועלת. אני חושבת שהשיקול שלך צריך להיות - בכמה אני מוכנה לעבוד? ולא - כמה מוכנים לשלם לי? ואם את יכולה לקבל יותר מזה - נהדר. אני חוזרת - אני כותבת את זה ממש בלי רצון לזלזל במקצועיות ובעבודה הקשה ובידע של אף אחד, פשוט רוצה להדגיש שלימוד תפירה כחובבת לא שקול בעיני ללימוד מקצוע אלא לחוג, לתחביב!

סיפרת שאת למדת לפני שנתיים ובמקביל

באינטרנט, גם אני לומדת עכשיו אצל מורה, איך אפשר ללמוד דרך האינטרנט? זה הרי לא כמו אחד על אחד, ויש הרבה דברים שצריכים לראות ומורה צריכה להסביר, כמו דברים מורכבים, וגזרות מורכבות בבורדה. אשמח לשמוע איך הצלחת ? כי אני עוקבת אחרי העבודות שאת עושה, והן מדהימות ! גם לי קשה מבחינת תקציב לשלם כל שבוע, אבל בינתיים לא חושבת להפסיק, כי אני לא חושבת שאתמודד לבד, בטח יהיו שאלות ועוד דברים שאני לא יודעת לעשות

קודם כל תודה!

אני חוזרת - אני לקחתי כמה שיעורים והיה לי כיף ומאוד ממצה - המורה (נהדרת אגב ושווה כל גרוש) הראתה לי איך מוצאים גזרה ואיך עובדים עם בדים נמתחים, רוכסנים, כפתורים, סרט אלכסון. קבלתי לדעתי בסיס טוב להמשך! את ההמשך - קודם כל אני לא קופצת מעל הפופיק, אני עובדת לפי גזרות לא מסובכות. אני עושה כמעט תמיד נסיון מבד זול מאוד ומוודאת שאני מבינה. אני מחפשת הוראות או עזרה באינטרנט, שואלת שאלות (כאן בפורום) ולומדת מהנסיון
למשל כדי לשים רוכסן במכנסיים מצאתי הדרכה כזו http://www.threadsmagazine.com/item/3831/video-an-easy-flat-fly-front-zipper ויש הדרכות לסרטי אלכסון בהצלחה

אנח למדתי לפני שנתיים..

פרטי 1:1 לא היה לי ידע אפילו איך להשחיל חוט במכונה, התחילה ללמד אותי הוצאת גזרה מבורדה, שילמתי 100 ש"ח לשעה וחצי, אני חושבת שזה מחיר הגיוני,

אני משלמת 80 ש"ח לשעה, אצל מורה פרטית

מישהי הציעה לי, שהיא תבוא אלי ותלמד אותי ותמורת התענוג אשלם לה 150 ש"ח, ברור שזה לא בא בחשבון, זה יקר מאוד מאוד בשבילי, אני לומדת תפירה כתחביב, אני מאוד אוהבת את זה , מאוד נהנית, רוצה ללמוד בצורה מקצועית גם אם זה תחביב, לא לחפף ואם אני לא עושה משהו טוב, לא אכפת לי שתחמיר איתי בדקויות . אבל לא הייתי משלמת הרבה עבור זה .80 ש"ח זה סביר בהחלט

liz 60

New member
כל מורהצריך לקחת לפי איך שהוא מעריך את עצמו

אם הוא מרגיש שהוא טוב .אני מאמינה שכל אחד יודע מה הוא שווה .בנוגע למחיר אם את חדשה תציעי את שני השיעורים הראשונים במחיר יותר זול .כמבצע בכדי שיכירו אותך .אותם אנשים אם יהיו מרוצים יפנו אליך את חבריהם. שם (מוניטין)בונים זה לוקח זמן.סבלנות ובהצלחה.

וזה תלוי גם באיזור מגורים ובהצע

במקומות שאנשים מרוויחים יותר נהוג לבקש יותר, יוקר המחיה גבוהה יותר וכו'. סתם לדוגמא, גן ילדים פרטי בירושלים זול באופן יחסי מתל אביב בכ 25-30% באותה רמת שירות סקירת אולטראסאונד בירושלים יכולה להיות זולה בחצי עד פי שש באותה רמת רפואה פרטית לעומת זאת למשל שירותי מנקה זולים יותר בעיר גדולה מאשר בישוב כפרי כיוון שעלויות התחבורה יקרות יותר ירקן בשכונה מרוחקת אפילו אם פשוטה יהיה יקר יותר מירקן בשכונה דומה במרכז העיר בגלל ההצע וכו' כך שזה לא תלוי רק בטיב השירות, אלא בגורמים נוספים

lenaaap

New member
בתור מישהי ששאלה כמה עולה שיעור

אצלך, אני יכולה להגיד שזה היה ממש ממש יקר עבורי. אפילו ההצעה של לימוד עם עוד מישהי ולהוריד במחיר זה היה עדיין יקר. אם אני ארצה ללמוד תפירה בצורה יותר רצינית,אני אעדיף לעשות קורס חיצוני במכללה כלשהי,יחסית לכמות השעות זה ייצא לי או זול יותר או אותו הדבר. זה החישוב שאני עשיתי,פחות או יותר. מכיוון שאצלי כרגע זה תחביב שאין לי הרבה כסף להשקיע בו,לא הייתי משלמת סכום כמו שביקשת עבור שיעור. אני רק יכולה לתאר לעצמי שרוב הבנות שפנו אלייך היו במצב דומה,כמו הרבה בנות כאן בפורום. וזה נכון שמה שאמרו לך כאן, שאת שווה את מה שאת מבקשת,אבל בימינו מצב השוק קובע ולא מה שאנחנו רוצים.... הלוואי וזה היה הפוך :) אני מקווה שלא העלבתי ופגעתי,לא זאת הייתה הכוונה

innocence

New member
60 ש"ח זה אכן לא יקר..

אבל כמו שכתבו כבר מעל, זה תלוי באיזור המגורים, באורך השיעור (שיעור של שעה לא שווה ערך לאחד של שעה וחצי או לאחד של 45 דקות, לדוגמא.) ובעוד לא מעט גורמים...

גם לתותחית שוקולדוניל יש עוד מה ללמוד

וזה היה לפני שנתיים ועוד אחרי קורס בשנקר של בגדי כלה וערב .

המחיר אינו רק פונקציה כמה שווה המורה, כשאני

הולכת לחוג או לימוד נושא מסויים אני תחילה מבררת את "רמת המורה וכמה יוכל לתרום לי ולהעביר אלי את הידע שלו, אבל אין להתעלם מעניין העלות, יהיה מורה המצויין שבמצויינים ואם לא אוכל לעמוד בתשלום נצא מופסדים כולם גם המורה שלא "יזרמו" אליו תלמידים משום שקשה לעמוד בהוצאה וגם התלמיד שיצא "מופסד" שלא הגיע למורה הידען והמשקיע בתלמיד- או ש"הסתפק" במס' מצומצם של שיעורים. ולאן אני חותרת ומהי כוונתי... אני מאלו שלומדות לאורך זמן לא רק כמה שיעורים זבנג וגמרנו, לכן אשתבץ בחוג/ שיעור במקום שהמחיר יהיה מתאים עבורי, משתבצת בקבוצות קטנות 3-4 בלבד, במקום שיהיה כזה שאוכל לשאת בהוצאה לאורך זמן- נכון שהמורה המקצועי נותן ידע ואני התלמידה רוכשת מקצוע ומיומנות, אבל גם אדם שיוצא לעבודה מעביר ונותן ידע ושירות ובכל אופן לא מקבל 50 -100 שקל לשעה..ושוב חס וחסה לא אומרת כדי להמעיט בערך המורים המלמדים תפירה - היום כשאני לומדת תפירה יודעת יותר במה זה כרוך אלא מביאה סוגיה שיש לתת את הדעת עליה

liz 60

New member
הפונקצייה היא שלא צריך לנסות לחשב לשני כמה

הוא צריך להרויח .וזה ממש לא דומה לעבודה של שכיר שיש תנאים סוצייאליים שהמעסיק נותן . היא עצמאית וחייבת לשלם הכל מכיסה .ואם זו עבודתה היחידה? אותי זה מאד מעצבן שמנסים להמעיט בחשיבותה של עבודתו של הזולת . אם היא רוצה 100 ש"ח לשעה .זאת זכותה חדל לעשות חשבונות ולהשוות כשלא יגיעו אליה אנשים היא תעשה את החושבים שלה .אולי המחיר זו לא הבעייה לי נראה שאין לאסתרקה סבלנות.ד"א למה מורה פרטי למטמטיקה לוקח 100 ש"ח לשעה או לאנגלית? .בעיני זה אותו הדבר .

מסכימה מאוד

לפי החישוב הזה למה שא נשלם לרופא שפוגש אותנו 10-15 דקות משהו כמו 10 שח' עבור הביקור, בכל זאת הוא מקבל מעט יותר משכורת מזה, כי ידע ונסיון של שנים, ציוד, שכירות, תחזוקה וכו' כל זה עולה כסף חוץ מזה גם חשוב לשמור על השוק כולו, היום אחת תיקח מעט, מחר היא וכל הקולגות שלה לא יוכלו להתפרנס בכבוד.

liz 60

New member
זהו בעצם הדבר החשוב ביותר לשמור על השוק

מפני שכל ההתיחסות למקצוע הזה היא גם כך חובבנית .האינטרס של המורות הוא שהתופרות תתוגמלנה כראוי והאינטרס של התופרות הוא שהמורות תתוגמלנה כראוי הרי ככלות הכל מה אנחנו בסה"כ רוצות אם לא להתפרנס בכבוד. .ומגיע לנו . כשאני שומעת שלוקחים 60 ש"ח לשעה זה עושה לי כאב לב. האם זה לא מקלקל לשאר בעלי המקצוע?

למעלה