מחיר למשתכן

הוסף לכל זה את העובדה שזוהי תכנית "חברתית" בה ככל שאתה עשיר

יותר כך תקבל מתנה גדולה יותר.
ועוד ועוד.
רימון חייט, MBA
יועץ מימון לדיור (משכנתה) רשום בהתאחדות יועצי המשכנתאות
פרקים ראשונים מהספר משכנתה יעילה בחינם - https://bit.ly/2KbXBBm
טלפון: 03-549-6611

מחיר למשתכן

אני רואה שמחיר למשתכן .נותן פתרון מעולה לזוגות הצעירים.מקבלים דירה חדשה במחיר מעולה. כנראה ההחלטה לקנות דירות להשקעה היתה החלטה שגויה .

באיזה שלב בחיים כרטיס הגרלה הפך לדירה?

האם דירה חדשה במקום שבו אינך רוצה לגור בעוד מספר שנים
וללא יכולת למכור אם תגלה שאינה מתאימה לך היא באמת עסקה טובה?
ימים יגידו.
בנתיים לרוב הזוכים יש פיסת נייר ותו לא. אפילו לא צפי לתחילת הבניה (שלא לדבר על סיומה).
&nbsp
אחרי כל זה, אם אדם קנה דרך הפרוייקט דירה בהנחה תאורטית של 300,000 שקלים תוך כמה שנם היה מרוויח את אותו סכום אם רכש דירה ב- 400,000 שקלים בעפולה/באר שבע או כרמיאל?
לדעתי הטעות היא אצלך.
בהצלחה,
רימון חייט, MBA
&nbsp
&nbsp

מדובר על הפרש הרבה יותר גבוה

כדוגמת ראש העין
הדירה נקנתה ב1150 ושווה בפועל 1800
אבל הפרט החשוב הוא שלולא הזכיה אנשים אלו לא יכלו לקנות דירה לעולם
דרך אגב הכניסה היא ב ספטמבר 2019

netaly213

New member
שמע אתה כותב שטויות, רואים שאין לך הבנה אפילו בסיסית

בתור מי ש"זכתה" בפרויקט כאלו וגם חברים שלה "זכו" ובסוף כולנו ויתרנו על "הזכייה".. בוא ואספר לך כמה דברים :

1. אתה לא יכול לשנות כלום בדירה - תעשה הכל אחר כך - מה שאומר שתשלם הרבה מאוד כסף
2. 40 דקות יש לך - תבחר את ההשקעה של החיים שלך בלמעלה ממיליון שקל תוך 40 דקות, ממש כיף גדול
3. בנקים - מזלזלים בך כי אתה לא מעניין ונותנים לך ריביות גבוהות יותר, לאחר מכן שבחרנו לקנות בשוק החופשי קיבלנו תנאים הרבה יותר אטרקטיביים ולא השתנה כלום - לא במשק ולא אצלנו. אגב- בקבוצות רכישה זה אף יותר גרוע - לעיתים גם מגבילים אותם כי הוא זה שנותן את המימון ועוזר.
ורק שתדע ותחכים - גורם המשכנתא חשוב לא פחות ממחיר הדירה

עכשיו בוא נדבר על מה שכתבת על ראש העין :

1. דירה ב- 1150 ? זה היה ממש ממש מזמן, כאשר הדירות בראש העין עלו 1350 ו- 1400, אז אין טעם להפוך את זה לוורוד.

2. הדירה בפועל שווה 1800 ? קודם כל לא, אבל נניח שכן - אז אם ככה - על איזו ירידת מחירים אתה מדבר ? אם אני רוצה לקנות היום את הדירה ומישהו מוכר לי ב- 1800 אז איזה ירידה יש כאן ? אתה סותר את עצמך ?
אם מחר אני חברה של ביבי או סלב כלשהו וקונה דירה ב- 2 מיליון במקום ב- 3 מיליון - זאת אומר שהיייתה ירידת מחירים ?
אפילו הגיון בסיסי אין כאן

דבר אחרון לסיכום,
אם יש ירידת מחירים וכל כך טוב, למה חשוב לך לכתוב על זה כאן ? פשוט תקנה ותהנה ...
מזכיר לי את כל הגורו של עושי הכסף באינטרנט שבמקום לעשות עוד כסף ולשמור את הסודות לעצמם משקיעים את זמנם בליצור קורסים ולגלות לאחרים את הסודות במחירי בדיחה... נו באמת

כנראה לא הבנת

אני לא קשור למחיר למשתכן.
אני אישית גם מושקע בנדלן אך רואה שאנשים שזוכים מכוצים מאוד והאמת לא רואה סיבה שלא.
אז מה אם לא ניתן לשנות ב1150 אתה לא קונה אפילו דירה בשיכון בן 50 שנה.
בנוגע למחיר הם זכו לפני שנה וחודשיים .

netaly213

New member
כן ברור לי שאתה "מושקע" בנדלן......

בדיוק כמו שכתבתי בהודעה הקודמת אתה הגורו העשיר באינטרנט שעוזר לעניים איך להרוויח כסף והנה אתה מגיע לעזור לעניים לקנות דירה, ממש שאפו לך

אני מכירה את הפרויקט בראש העין, כאשר זכו ממזמן במחיר למשתכן המחיר בשוק היה בערך ב- 1350-1400
עכשיו תוסיף את העובדה שאתה צריך להמתין לדירה נכון ? מינימום כמה שנים שכירות - לפחות 200 אלף שקל ? אתה לא יכול לשלם משכנתא ושכירות ביחד - אז עוד 150 אלף מדד תשומות ? או שתיקח הלוואות בלון ?
מה קורה עם הריביות הגרועות שמקבלים הזוכים ? ריביות פחות טובות מאשר בשוק החופשי לאותם אנשים ?
עם כל העלויות האלו אתה מביא דירה יד שנייה הרבה הרבה יותר טובה

אגב, הדירות היום מקבלן הם זבל, ליקויי בניה חמורים אצל הקבלנים הכי גדולים,
במחיר למשתכן ? הליקויים גדולים פי כמה

וכן תתפלא, אנשים לא רוצים את מה שהקבלן נותן להם כי הרבה פעמים כל התיכנון שלהם גרוע - וחובה לשנות

אבל אתה תמשיך בשלך - לפנטז שאתה "משקיע נדלן" שדואג לכולם

לא אתפלא אם אתה טוקבקיסט בתשלום מטעם כחלון שמקבל 30 שקל לשעה וחי עם ההורים...
אגב תשאל אותו למה פעם השרים נתנו מחיר למשתכן לזוג שמרוויח עד 15 אלף והיום עם פחלון אפשר להרוויח גם 60 אלף וזה בסדר ?
כנראה שזה נוח להרבה צעירים קרובי משפחה של קובי מימון

יאללה עוד 30 שקל עשית כל הכבוד

חחח לא נעים

אבל את גמורה. איזה טוקבק איזה נעליים.
תקראי הודעות קודמות שלי .לא שאני חייב לך משהו. את הגיל לגור עם ההורים עברתי מזמן.
פשוט בהתחלה הייתי סקפטי אבל אני רואה שלפחות לאנשים שלא היה להם סיכוי לקנות דירה .הם מצליחים.
שיאי ברכה בהצלחה.סך הכל העליתי נושא לדיון

netaly213

New member
שוב פעם אתה סותר את עצמך.....

מחיר למתשכן קיים כבר שנים, אבל פתאום בזכות פחלון הם הצליחו - האדם שדואג רק למעמד הגבוה - הכל בזכותו.. גם תמורת ה- 30 שקל לשעה שאתה מקבל לא הייתי מעיזה לכתוב שטויות כאלו

העלת נושא לדיון ?
אז הנה הדיון
מעניין למה העלת נושא כזה אם אתה מושקע בנדלן חחחח
לא יעזור לך, אם אתה רוצה לצאת מבית ההורים יש פתרון אחד - תעבוד קשה תרוויח טוב ותקנה בית, עם 30 שקל לשעה לא תצליח גם אם תעבוד 24/7

בהצלחה

את מערבבת נושאים.

בנוגע למחירי הדירות אף אחד לא טען שהמחירים ירדו .כי הם ממש לא ירדו.
אני דיברתי על העניין שלזוג צעיר לדוגמא יש 200k, בשוק החופשי אפילו מלונה באזור המרכז הוא לא קונה .
אז לוקחים 900k משכנתא ל20 שנה .והחיים דבש.
בואי נראה את האלטרנטיבה שלך לקנות דירה יש שניה אה אבל ההון העצמי לא מספיק מה עושים ?
אז אל תספרי סיפורים ומעשיות .איך קנית יד שניה כי "היה" לך הון עצמי גדול ולא לכולם יש.

netaly213

New member
איך אומרים ? אל תיתן לעובדות לבלבל אותך...

פשוט תמציא עובדות חדשות חחח

עם חישובים כאלו והתעלמות מגורמים אחרים, לא פלא שאתה גר עם ההורים

עוד פעם

סיסמאות בלי מידע .
תסבירי תיתני מספרים אבל בכל מצב אתמול חקרתי קצת את העניין בגלל שסיקרן אותי העניין .ראיתי את הכתבות על ערי רפאים (ראש העין .חריש.קרית גת.עפולה) .
השאלה אם לאורך זמן זה ישתנה או שהם ישברו את שוק הדירות באזורים הללו.
הכוונה שאלו יהפכו להיות אזורים של אוכלוסיה חלשה.

המשמעות של "שווה" היא בכמה ניתן למכור. בנתיים התשובה היא אפס

בעוד 7-8 שנים כשיהיה אפשר למכור, אולי הדירה תהיה שווה את הסכום שכתבת ואולי המדינה תצליח בתכניתה והדירה תהיה שווה הרבה פחות.
בהצלחה,
רימון חייט, MBA

המשך

אין ויכוח על המחיר.זה לא מעניין כמה תהיה שווה הדירה עוד 5 או 8 שנים .
אני סך הכל העליתי את הנושא משום שלפחות יש אנשים את האפשרות לקנות דירה.
כולם מדברים בסיסמאות .אי אפשר לבחור ריצוף ולשנות .כמו שאחד המכרים שלי בכה שקנה דירה בקומה הראשונה .
אנשים מצחיקים גרו בשכירות באורווה ,הרוויחו דירה חדשה ופתאום בוכים שקיבלו קומה ראשונה ) לא משנה שהיום קומה ראשונה בבניה החדשה זה כמו קומה שלישית.
קל לדבר בסיסמאות אבל בנאדם צריך לגור באיזה מקום עדיף לשלם שכירות.

ראש העין,הצפה של דירות בדרך לשוק-לא מצליחים למכור לפי דעתי

אז נאלצים להשכיר את הדירות...

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001252850
ראש העין: היצע של מאות דירות להשכרה בדרך לשוק
חברת נצבא, שבונה את פרויקט נצבא סיטי הכולל כ-1,200 דירות, החליטה לייעד מחצית מהדירות להשכרה ● מדובר בהחלטה אסטרטגית דרך ניצול הקלות מיסוי בחוק עידוד השקעות הון ● הדירות יישארו בידי החברה ויוצעו להשכרה למשך 5-7 שנים, מה שעשוי להשפיע על מחירי השכירות בהמשך

כן כמו שרשמתי

כנראה שהערים הללו ימשכו אוכלוסיות חלשות .והמחירים באים ירדו משמעותית .אז כנראה מחיר למשתכן במתכונתו הנוכחית לא טוב. אולי היו צריכים להקצות מספר דירות בכל בניין למחיר למשתכן .
זה מה שקורה שלא חושבים על ההשלכות שגרמו לכל הצעירים לקנות בעצם דירה להשקעה שאפילו לא יוכלו להשכיר אותה.

אתה קובל על "סיסמאות" ואז שולף את הסיסמה הגדולה מכולן

למה בגרמניה זה בסדר ש- 50% יגורו בשכירות ובישראל זה לא בסדר ש- 30% יגורו בשכירות?
אין כל מצב בו מגורים ב"אורווה" כדבריך באותו אזור גאוגרפי יהיה פחות כלכליים מאשר רכישת דירה חדשה באזור זה.
ואם עוברים לשיקולים שאינם כלכליים אז זה כבר עניין של טעם אישי ואין מקום לויכוח.

לא הבנתי

את התשובה .ניקח לצורך העניין את ראש העין במצב הנוכחי כמות הדירות להשכרה גדולה מאוד ותגדל עוד.משום שאנשים לא רוצים לגור שם.
ראיתי בכתבות שאנשים לקחו בראש העין משכנתאות מעל שווי הבית ל30 שנה כולל הלוואות חוץ בנקאיות ואפילו לא יוכלו להשכיר את הדירה .
בגרמניה לא מעלים את שכר הדירה מתי שבא לבעל הבית.בגרמניה אנשים שוכרים לעשרות שנים אין בכלל מה להשוות.

חיזקת דבריי

אם בראש העין דירות ריקות רבות אז אפשר לשכור במחיר נמוך ובמקרים
רבים זה עדיף על רכישה.
&nbsp
ראה דוגמה לחישוב כזה כאן -
https://www.effectivemortgage.co.il/3564
בהצלחה,
רימון חייט, MBA

למעלה