מחיר חדש?

dee03

New member
מחיר חדש?

האם קיצוץ המיסים יוזיל את מכשרי הppc משהו יודע?

mikeoreli

New member
מחירים חדשים

המחירים המוזלים על פוקט פיסי יחלו מה1 למרץ משום שאין על פוקט פיסי מכס ומס קנייה אלא רק מע"מ. בנוסף, ההבדל הוא רק באחוז אחד שזה אומר שאם היום תרכוש לדוגמא את ה HP 2210 ב 2100 ₪, מה 1 למרץ תוכל לקנות אותו ב 2082. כלומר הבדל של 20 ₪, אם זה מה שיגרום לך לרוץ לקנות פוקט פיסי, מי אני שאמנע זאת ממך ??

amirpaz

New member
אז למה

אני בעלים של4150 שניקנה בסינגפור עם כרטים זיכרון 256 יותר זול מכול 4150 ללא זיכרון שאני יכול לקנות בארץ אז אתה בטוח שאין מיסים

AYELET1

New member
המחיר עולה בארץ:

משלוח לארץ כולל כל המתווכים בדרך שכר עבודה שונה (אם אינני טועה) אפילו מיסים שוניםם על החנות עלולים לייקר את המחיר וכנראה גם מידת החמדנות של הסוחרים

mikeoreli

New member
יותר החמדנות

לגבי מחירים בסינגפור אין מה להשוות. המחירים של האלקטרוניקה במזרח הרחוק לרוב זולים מאוד ביחס לכל מדינה בעולם (למרות שקבלתי כמה קטלוגים מטיוואן שהראו מחירים לא ממש זולים וגם חבר שלי שעבר טיסה בהונג-קונג והתפלץ לרעה מהמחירים בנמל תעופה שהיו יותר יקרים אף מבארץ). הסיבה מאוד פשוטה. כל המכשירים הללו מיוצרים שם ולכן ההובלה זולה והובלה עולה הרבה כסף.... לגבי מחירים בארץ, אם אני לא טועה כבר הסברתי פה שבארץ יש סוחרים ג-נ-ב-י-ם. לשם תזכורת, אני אספר שוב שיש לי חבר שעובד בתור סמנכ"ל באחד הסניפים של רשת גדולה וסיפר לי שהם מרוויחים לפעמים יותר מ1000% (זו לא טעות, אלף אחוז) מהמחיר המקורי, למה ? כי יש פראיירים שמוכנים לקנות. לגבי מתווכים וכל שאר התירוצים, תעזבו אותי. אין שום סיבה שיבואן מורשה של חברה מסויימת ידרוש מחיר יותר גבוהה מאשר בארץ אחרת. הרי ההובלה לארה"ב ולאירופה הם למעשה כמעט אותו דבר בהובלה לארץ, אולי אף יותר זול. לגבי כמויות של צרכנים, למה למישהו שגר באיזו חושה במדינת אוהיו בארה"ב יותר זול לקנות פוקט פיסי מאשר לאחד שגר בגוש דן עם עוד 1.5 מליון אנשים (בקירבה יתרה) ? ארה"ב זה לא רק מנהטן (אני יודע שאני שובר פה לכמה ישראלים את המיתוס), ארה"ב זה גם חוות ועיירות נידחות (מי שלא ראה באמת, פשוט מפסיד - אמריקה האמיתית) שהאנשים שם יכולים לקנות באותו מחיר כמו בכל מקום אחר בארה"ב את ה2210 ב350$. אבל... יש בארץ חנויות, אומנם מעטות שגובות מחיר הוגן שההבדל בינו לבין המחיר בארה"ב זה ה18% מע"מ ועוד כמה עשרות ש"ח (ורק לשם הבהרה, אם אתם הייתם מבקשים שישלחו לכם את המוצר בארה"ב הייתם גם אתם משלמים לדוגמא 350$ ועוד מיסים מקומיים (מופיע באותיות קטנות בעת הרכישה), בגלל שאתם מבקשים לשלוח לישראל, לא גובים מכם את המיסים האמריקאים). אם חנויות כאלו יכולות להתקיים, תסבירו לי למה חנויות אחרות גובות יותר ? למה יש חנויות שגובות על ה2210 (דוגמא) 2100 ש"ח ויש שגובות 2700 ש"ח ? כי הן בונות על הפראיירים שקונים שם. גם אני הייתי יכול לקנות כרטיס SD 256 מ"ב של יצרנית עלומה ב130$ (לא טעות) במנהטן, אבל לא קניתי, כי ידעתי שבCircuitCity בניו-ג'רסי אני יכול לקנות כרטיס ממותג בכמעט חצי מהמחיר. לכן, לפני רכישה של מכשיר תעשו השוואה בזאפ או בדפי זהב. אם יש לכם מכר שיכול להבריח לכם את המכשיר לארץ (כן, קוראים לזה להבריח, לעבור על החוק) בלי לשלם את המע"מ, אשריכם. אחרון חביב, כבר הגענו פה לדוגמא להסכמה עם מישהו שבשבילו שווה יותר לקנות את המוצר פה משום שהוא עצמאי.

ron20

New member
כמו כן ובנוסף למה שאמרת...

אנו יוצאים מנקודת הנחה שסוחר ישראלי רוכש מכשיר בחו"ל במחיר צרכן חו"ל ... אני לא בטוח שההנחה הזו נכונה ... סוחר אמור לרכוש מספק מרכזי ולא לבצע רכישה בכלבו כצרכן. כמובן ששם המשחק הוא הכמות ... בקיצור זה לא הגיוני שאתה כלקוח יכול להשיג מכשיר בחו"ל במחיר ה cost של הספק הישראלי.

gabimaor

New member
תלוי

מהיכן הסוחק רוכש את המכשיר. אם מדובר ביבוא חוקי לדוג' קניה דרך מפיץ של HP המחיר גבוה לעומת כל מיני משלוחים אפורים....

mikeoreli

New member
../images/Emo45.gif

רק לדבי הכמות, אני חושב שהברהתי שהכמות ביחס לאוכלוסיה לדעתי הוא יחסית שווה. מישהו חושב שבארה"ב בעלת 250 מליון התושבים כולם קונים מכשירים כאלו ? לדעתי, אם תסתכלו על ריכוז האוכלוסיה והקונים תראו שאם יש הבדל, אז הוא זניח. השוק האמריקאי ידוע כשומר אמונים למוצרים וכאחד שלא מרבה בקניית מוצרים חדשים אלא מוצרי יד שנייה ולכן איביי כל כך פורחת, כשבארץ בגלל שכולם קונים חדש, אין לאיביי ישראלית שום סיכוי. הסוחרים מנסים להרוויח כמה שיותר (ובצדק) על הצרכנים. אם יש מישהו שמוכן לקנות מוצר במחיר גבוהה, המוכר הוא האחרון שימנע זאת ממנו. מי שקונה מוצר בלי לעשות סקר שווקים, מגיע לו לשלם יותר ! דוגמא מאוד פשוטה היא שאני קניתי את הקסיופיאה שלי לפני שנה וחצי ב2200 ש"ח כולל עברית (ויזואלית, כי זה מה שהיה פעם) במכירה פומבית באינטרנט, כשהמחיר שלה בחנויות היה 4000 ש"ח ושל המכשיר המקביל (שלדעתי ולדעת רבים אחרים יותר נחות) האיפק 3850 היה כ3800 ש"ח. הבעיה בגדול היא עם ישראל הפראייר שמוכן לקנות בDuty Free שאולי Free ממיסים ישראלים אך בסופו של דבר עולה כמו מוצר עם מיסים ישראלים ומוכן לשלם 150% ולפעמים גם 200% על מוצרים שניתן לקנות אותם במקומות אחרים. לדוגמא תראו את הנדי שדורשת מחירים גבוהים על מוצרים שניתן לקנות אותם בחנות אחרת במחיר יותר נמוך.

למעלה