מחיר השלום

Ragamala

New member
מה??

הליכוד יכול להתשנות והחמאס לא?? למה? כי הליכוד "השתנה" בדיעבד והחמאס עדין לא? זה לא טיעון. זה קשקוש. ההוכחה שהליכוד, שלא דיבר על שלום לפני עלייתו לשלטון ולא דיבר על שתי מדינות לשני עמים (בעצם מאז ימיו הרוויזיוניסטים) עלה לשלטון ופתאום מסר שטחים זה בדיוק הטיעון שאני מעלה!!!! אתה פשוט החלטת כבר שזה לא קרה. שהחמאס לא השתנה. תן לו לעלות לשלטון, תן לו להתרגל למקום שלו, תן לו להתפקח, והופהלה, אתה לא תאמין כבר פרנויות מיותרות עברו לך בראש. הליכוד הוא הוכחה שמפלגה שבמוצהר היא אנטי שלום יכולה להשתנות. להזכירך - לפני קום המדינה (במצב בו פלשתין נמצאת היום) היו הרוויזיוניסטים מהטרוריסטים היהודים הקיצוניים ביותר - והנה קמה לה מדינה והם התמתנו, והנה הם עלו לשלטון והחזירו שטחים. אז תפסיק לקשקש לי במוח ותתחיל להבין - מדינה משנה גישה - ושלטון משנה גישה. אולי הגיע הזמן שגם אתה תשנה גישה. ואני מסרב לקבל את טיעונך שהיית מוסר את סיני. אתה משקר, אולי אפילו לעצמך.

כן, אני שקרן

אין לי שום דבר יותר טוב לעשות בחיים חוץ מלשקר לך, והרי אתה שמכיר אותי יותר טוב מאמא שלי יכול בראש חוצות לחשוף את שקרנותי. תחזור לאדמה מר בחור, יש עובדות בשטח- הליכוד השתנה, והחמאס- בוא נהיה אופטימיים ונגיד שעדיין לא. את הזמן החמאס יקבל, אבל לא יותר מזה. ישנה את דרכיו- מה טוב, לא ישנה את דרכיו- מה חרא. אני לא אתמוך בהידברות עם גורם שממשיך להצהיר שהוא שואף להשמיד את מדינתי, גם אם הגורם הזה נבחר על ידי העם הפלסטיני, אם הפלסטינים יסבלו כתוצאה מזה יהיה לי חבל מאוד אבל אני אדע שהם גוזרים זאת על עצמם- הם אלו שהעלו גורם המתנגד לישראל ולהידברות. אז אני רוצה לראות שינוי מהחמאס לפני הידברויות, ולראות אותם רצים להתחבק עם אחמדינג'אד רק גורם לי לחוש שהשינוי הוא לצד הלא נכון. אז אל תזיין במוח על שינוי גישה כל עוד הוא לא התחיל אפילו ואין סימן שהוא מתחיל. אז אני בוחר לא להיות נאיבי ולשמור על הגישה שלי כמו שהיא. ואם אתה מסרב לקבל את הטיעונים שלי וקורא לי שקרן אז אין בעיה, אני אגיד לך מה נעשה- נלך לסופר, אני אקנה סוכריות קופצות ואוסיף שקל תשעים שמזקה אותי בטרמפולינה חינם-חינם, אני אוכל את הסוכריות הקופצות בהנאה ואתן לך את הטרמפולינה שאתה תוכל לקפוץ לי.

Ragamala

New member
וואוו - איזו רהיטות! אתה ממש נכס

החמאס עוד לא הראה סימני התמתנות. זה הטיעון שלך! עכשיו בא נראה - כמה ימים הוא בשלטון? מה? הוא לא? עדין לא? וכבר הוא לא מראה סימני התמתנות? אבל הכי אהבתי את ה"הם הביאו את זה על עצמם". הרי אתה לא צריך שהחמאס יעלה בשביל להגיד את זה. אתה תמיד אומר את זה בצורה אחת או אחרת. זאת הרי גישתך - הם עשו זאת לעצמם. אני מסכים איתך ומוסיף - ואת זה אנחנו עשינו לעצמנו. אני מעדיף סוכריות קופצות אם אפשר - ואתה, אל תקפוץ לי. זה סתם בזבוז זמן.

וואו- יפית, איפה הכפית?

הטיעון שלי שהחמאס לא הראה סימני התמתנות הוא יציב ועומד בעוד הטיעון שלך שהחמאס יתמתן, יכיר בישראל ויעשה שלום הוא רק בגדר השערה ולא הולכים עם השערות לסופר. כמה זמן החמאס בשלטון שכבר קלטת את ההתמתנות והמעבר שלו לשאיפה לשלום? מה? הוא עדיין לא הראה אותם? הוא במקום מעדיף לנסוע לגיוס תמיכה איראנית? אולי אתה יושב בשיחות ועידה עם א-זהאר ומסכם איתו מה המהלך הבא שהחמאס עושה, אבל כל עוד המהלך הזה לא בוצע אין על מה לדבר. אז כן, כמו שישראל הביאה על עצמה את ניצחון החמאס עקב ההתנתקות, כך גם הפלסטינים מביאים על עצמם את הקפאת השלום עקב ניצחון החמאס. ואני לא הנאיבי שאגיד 'מסכנים, הם הוכרחו לבחור בחמאס' ,כי אף אחד לא מנע מהם את זכות הבחירה. אז קח לך סוכריות קופצות וקפוץ לי איתם לאן שבא לך, זה לא משנה לי כי עם נאיביות כמו שלך באמת יש כאן רק בזבוז זמן.

Ragamala

New member
בנאיביות אתה מתכוון ל...

"הטיעון שלי שהחמאס לא הראה סימני התמתנות הוא יציב ועומד בעוד הטיעון שלך שהחמאס יתמתן, יכיר בישראל ויעשה שלום הוא רק בגדר השערה" כלומר, אם משהו עוד לא קרה, הוא גם לא יקרה. אם נראה שהוא הולך נגדנו נלך אנחנו נגדו. אתה מחליט שיהיה רע ופועל לפני שרע. אני מחליט שיהיה טוב ופועל לפני שהוא מגיע. השוואה מעניינת, לא? עכשיו לגישה שונה - מדינה קמה עם ארגון שעל דגלו חורת את כל האיזור כולו ושואף להגשים זאת באמצעים אלימים. הארגון הזה אינו בממשלה אך בשלטון. לפני קיומה של המדינה הארגון הזה היה בעצם כוח צבאי שהשתמש באמצעי טרור ואלימות כנגדך וכנגד כל מי ומאיים עליו. לאחר קום המדינה הארגון הזה הפך למפלגה השניה בכוחה הפוליטי. היא משיגה את השלטון לאחר כמה שנים כשעל דגלה מצוירת יד אוחזת רובה מכודן כשמפת האיזור כולו כמדינה אחת. רק לאחר כעשר שנים האירגון הזה מוותר רשמית על רצונו למדינה משני עבריי הירדן ומתאחד עם מפלגות אחרות מתונות יותר כדי להפוך ל"ליכוד". לארגון הזה קוראים אצ"ל (37-48), ולמפלגה חירות (48-88). אני לא נאיבי - אני מאמין שאנחנו והם דומים מאוד. אם הליכוד יכל, אין סיבה שהחמאס לא יוכל הוא רק צריך 40 שנה! מקום מדינה פלשתינאית. אבל אתה נוטן לו מקסימום שבוע.

לא, בנאיביות אני מתכוון לכך ש...

אם משהו עוד לא קרה אז הוא עדיין לא קרה, לא תייחסים אליו כאילו הוא יקרה כשאין סימן לכך. ואם החמאס הולך נגדנו אז לבטח שנלך נגדו, ואם החמאס הולך לטובתנו אז נלך לטובתו, בינתיים- החמאס הולך נגדנו אז אין שום סיבה שנלך לטובתו. אתה פשוט מחליט בנאיביותך שיהיה טוב וקובע שאנחנו צריכים ללכת לטובת החמאס. ובאשר לאנדוגיה הנחמדה שלך שמהמשפט הראשון היה ברור לי שאתה עושה השוואה לאצ"ל, זה יופי שאתה מראה לי את הפוטנציאל של החמאס אבל מאיפה לך שהחמאס באמת ילך בדרכו של האצ"ל? להזכירך האצ"ל עבר משהו מאוד קריטי לפני עלייתו לשלטון- 'פרשת האלטלנה' וישיבה מרובת שנים באופוזיציה שמאוד השפיעה על אופי והתעצבות המפלגה לעתיד, החמאס מנגד כבש את השלטון בבום מבלי שאיש מגביל את כוחו או שאיפותיו(הפחדנות של אבו-מאזן, ההתנתקות), יש הרבה רוח במפרשים של החמאס והתנועה מאמינה ומצהירה שהיא לא הולכת לעבור שינוי בזמן הקרוב. אז כשיבוא השינוי נראה על מה יש לדבר, כל עוד הוא לא בא זה פשוט נאיביות להאמין בעיניים עצומות שהשינוי כבר כאן כי עד עכשיו השינוי הוא רק לרעה. אז תסתכל על מה שיש לך עכשיו בקלפים ותענה לי- החמאס מוכן כרגע(לא בעוד 40 שנה) להכיר ולעשות שלום עם ישראל?

Ragamala

New member
כפי שהאצ"ל לא היה מוכן

לא! אך בניגוד אליך אני מבין שפוליטיקה היא תהליך איטי. חמאס עובר שינוי מהותי כמפלגת שלטון - כל מפלגה עוברת שינוי כשהיא בשלטון. "דברים שרואים מכאן..." והוא לא כבש שלטון בבום. זה שאנחנו לא הצלחנו להעריך שזה יקרה לא הופך את זה לבום. התחזקותו ברורה. אני סבור שלו הבריטים היו נוהגים כלפינו בדיכוי המרד של המחתרות ביד קשה כפי שצה"ל עושה אנחנו היינו מזמרים היום אחרת לגמרי. אבל אנחנו נכבשנו על ידי מדינה שמאסה בכיבוש די מהר, ואילו אנחנו ככובשים לא מאסנו כלל בכיבוש. ההיפך, אנחנו רק חיזקנו את "צדקתו" עם השנים. לפי הגישה שלך הבריטים היו צריכים להישאר עד שנכנע לחלוטין ורק אז לצאת מכאן. מזל שלנו שיש להם יותר שכל מלעשות "שלום" בצורה הזאת. אולי גם לך יום אחד יהיה?

האצ"ל היה בשלטון? לא ידעתי

עד כמה שזכור לי זה היה הליכוד שתפס את השלטון, לא האצ"ל, וגם לא זכור לי שהוא הוגדר באותה תקופה כאירגון טרור... אבל זה לא רלוונטי כרגע מה היה עם האצ"ל וכמה הומניים היו הבריטים, הם לא תחת אותה משוואה וכשמדברים על החמאס אל תשחק לי אותה עם ה"דברים שרואים מכאן" כי אתה בעצמך לא יודע מה רואים משם(אלא אם כן אתה ממנהיגי החמאס). ואתה אולי יודע כל כך טוב לנבא את תוצאות הבחירות אבל עובדה שאפילו בכירי החמאס לא ניבאו כזו הצלחה והיו בעצמם נדהמים מהניצחון בבחירות אז אל תספר לי עכשיו שזה כאילו היה ברור מראש. אז כן, זה בום ועוד איך. אתה מוזמן לצאת מהחממה שטיפחת סביב ראשך בדמוניזציה שאתה מנסה לעשות למדינה ולעם הזה ולראות שמהכיבוש כבר לרוב המוחלט נמאס, למעשה המיאוס הזה מוביל לטעויות מדיניות קשות כמו התנתקות על פני משא ומתן, אתה יכול לשיר עד מחר את שירת הברבור המהללת את לוחמי החופש הפלסטינים כנגד הכיבוש הפאשיסטי הציוני אבל לעזור לעשות שלום זה לא יעזור. חביבי, פתח את העיניים ותפסיק לשחק אותה השופט העליון הכל יכול. אז תמשיך להתגאות בהבנה הנפלאה שלך אבל מדהים שעם כזה שכל מפותח אתה לא למדת שלא לקפוץ ראש לבריכה לפני שהתמלאה, ושכמו תהליך המילוי גם לפוליטיקה ולדעות של החמאס ייקח עוד זמן להשתנות, אם בכלל.

אישלום

New member
השלום עם מצרים נעשה בניגוד גמור לכל

מה שהליכוד הבטיח לבוחריו. בגין, זמן לא רב לפני קמפ-דייויד, הבטיח שעם פרישתו יקים את ביתו בסיני... כדאי לזכור שגם הפתח עד שקיבל עליו את החלטות האום (ב - 1993?), דרש את השמדת ישראל. זאת ועוד: בחמש השנים האחרונות אנחנו מתבשרים ללא הפסקה שאין עם מי לדבר... אז עכשיו החמאס בשלטון, ו... אין עם מי לדבר. לפני זה היה ערפאת ואח רכך אבו מאזן, וגם אז הליכוד טען בתוקף שאין עם מי לדבר. אז בעצם, מבחינת הליכוד אין שום חדש...

אני עדיין מחכה ליום הזה

היום שבו החמאס יסור מדרך הטרור ויישב לשולחן המו"מ, אבל מה לעשות שבשטח החמאס רק ממחיש את המשך דרכו כנגד השלום וכנגד הכרה בישראל ובאמצעות מימון איראני וערבי מנסה להקים ברצועה ובגדה מדינת הלכה מוסלמית שבבוא היום תבוא עם חרב הג'יהאד לגאול את הארץ הזו מהכופרים הציונים. אז מבחינת הליכוד אולי דבר לא השתנה, אבל מבחינתי לפחות ומבחינת הרבה שמאלנים הרשות התהפכה 180 מעלות ופתאום נוצר מצב שבאמת, גם אם היינו רוצים, אין לנו עם מי. אז אני ממשיך לחכות, ואני לא מתכוון לתמוך בהזזת כלים על הלוח בזמן הקרוב.

אישלום

New member
דיבורים לא מזיזים כלים

ואני מקווה שאתה יודע שלכל הססמאות של הפוליטקאים ש"אין עם מי לדבר", אין להן שום בסיס במציאות. ישראל מדברת עם החמאס, בין אם במישרין ובין עם באמצעות צד שלישי. היא עושה את זה היום, ותמשיך ותעשה את זה מחר ואחרי הבחירות בלי קשר למי שיושב בשלטון (...בישראל, לא רק בעזה...). הגיע הזמן להתבגר, ישראל לא מנהלת את העולם, והיא כפופה לאילוצים ממש כאילו הייתה ....ארה"ב

אישלום

New member
'פלשתין' עדיין איננה מדינה

והחמאס, עוד לא לקח לידיו את השלטון, כך שמוקדם לקבוע איזו מן שלטון יהיה שם. יש לשער שבכל מקרה דברים ישתנו בהדרגה. אחרי הכל החמאס תלוי לגמרי בתרומות מבחוץ והוא לא יזדרז לכרות עת הענף עליו הוא יושב. עד היום רק תורכיה, ממשיכה למרות שלטון המפלגה האסלמית לקיים דמוקרטיה (פגומה ככל שתהיה), וגם זה תחת איום מתמשך של הצבא שלא יאפשר לבטל את מוסדות השלטון הדמוקרטיים. נראה לי שגם אם בהתחלה התבונה המדינית תמתן את צעדי החמאס, בהמשך, אם ינסו שם לשנות את הגישה כלפי ישראל באופן עקרוני יותר (הכרה, מו"מ לשלום), יקומו כהני הדת ויכשילו כל אפשרות כזאת.

למעלה