מחירי הברזל ...

אני 27

New member
מחירי הברזל ...

איפה אפשר להתעדכן במחירי הברזל לבניה ? הבנתי ששבוע שעבר היתה עליה במחיר שלו .. האים נכון יהיה "לשריין" כמות ברזל בהנחה ורק עוד חודש - חודשים נצטרך אותו ? תודה

אני 27

New member
איפה אפשר

לבדוק מחירים מידי פעם ? חבר שעכשיו בודק עלויות חומר לשלד , קיבל אתמול הצעת מחיר לפי 3700 ש"ח לטון , הגיוני ? ותודה על העזרה

mister500

New member
להפעיל לחץ אישי מתון...

אני מניח ש 3700 ש"ח שהחבר שלך קיבל הוא המחיר כולל מ.ע.מ ( או שלא ? וזה באמת לא הגיוני) לעומת 3176 ש"ח כולל מ.ע.מ זה עדיין פער משמעותי. כדי לבדוק מחירים תבררי אצל ספקי חומרי בניין ( מיני מכרז ) תופתעי איך הם יורדים במחיר.

בינא

Member
עלות ברזל לבנין משתנה בהתאם לנתונים...

> יש מחיר של מוטות בלבד לפי משקל ; > מחיר לברזל מכופף ; > מחיר לפי סוגי הברזל המכופף ; > מחיר כולל הובלה ; > מחיר כולל הובלה ופריקה ; > מחיר של ספק שהוא גם יבואן ; > מחיר של ספק משנה שהוא 2 או 3 בשרשרת הסוחרים ; > עלות ההובלה והפריקה משתנה בהתאמה לריחוק השטח מהספק, קלות / קושי בפריקה (בלב ת"א ייקח שעתיים, צריך לחסום ציר תנועה, לפרוק רק בשעות מסויימות, לקבל אישור מהמחלקה המתאימה בעירייה לתפיסת המקום לפריקה או מהמשטרה לחסום את הציר לזמן מסויים, כולל תשלום על העמדת שוטר תנועה לכיוון התנועה... לעומת זאת בהרחבה שנמצאת 20 ק"מ מהספק הנהג יכול להרים להוריד וליסוע...) > הזמנת הברזל דרך קבלן השלד תתרום אף היא להתיקרות החומר כי האחריות נופלת עליו, אם חסר משהו או לא כופף כשורה וכל השאריות על חשבונו... > על כל העלויות המשתנות האלה. מצורף מע"מ וככל שהעלות גבוהה יותר, גם המע"מ עולה יותר כסף... מכל הסיבות שלמעלה ועוד כמה שלא נמנה כאן, התשובה לשאלה אם מחיר מסויים סביר או לא...אינה אפשרית.

המחיר הנמוך הוא של ברזל לא מכופף

ברזל מכופף וחתוך עולה יותר אם מעריכים שהולכת להיות קפיצה במחירים צריך להזמין את כל החומר ללא חיתוך וכיפוף .

עליית הברזל לאחרונה נובעת מהיטל מס נוסף של

25% אשר מדינתנו התפרנית הטילה אותו לעידוד הבניה .

מחירי הברזל

לפני עלית המחיר שילמתי 2650 ש"ח + מע"מ ,אחרי העליה אותו ספק ביקש ממני 3100 ש"ח ולא היה מוכן להוריד (כי אחרי שלקחתי 10 טון נשארו לי רק עוד 3.5 טון,ובשביל 3.5 טון השחצן לא מתרגש) אז הלכתי לספק אחר שנתן לי במחיר של 3000 ש"ח לטון,אגב על המחירים האלה כולם מוסיפים 3 אחוז,עבור פחת (פחת זה שאם נניח אורך הברזל הוא 6 מטר לפני הכיפוף,והמהנדס ביקש כיפוף הברזל שסה"כ האורך אחרי הכיפוף הוא נניח 5.80 מ' אז ה-20 ס"מ הם פחת)אגב השבוע שמעתי ברדיו את השיחה עם איזשהו נושא תפקיד ממשלתי שאמר שהעליה במחיר נובעת מנסיון לעזור ליצרני הברזל בארץ בתחרות בין היבוא(בעיקר מטורקיה) ליצור בארץ(הבנתי שכנראה יש יצור בארץ בעיקר לצרכי ביטחון)

נושקולה

New member
גם אני שמעתי את השיחה הזו ברדיו

וזה דיי הלחיץ אותי שוב התערבות בכלכלה ושוב לרעת הצרכן הקטן... חזרנו לשנות ה-80

Tiefgrundung

New member
הערובה הזמנית הינה של 133 דולר/טון

וניתנה לתקופה של 200 ימים. http://www.moital.gov.il/NR/exeres/EE0D2FF7-45A9-484A-9DE6-6AF66F104842,frameless.htm כאן ניתן לראות איך הדברים מסוג זה מתנהלים במדינתנו, מי אלה שמחליטים (המחליט), ומיהם היצרנים (שניים) להם אנחנו לצריכים להודות על העליה במחירים.

למעלה