מחירי אימון

jungoman100

New member
מחירי אימון

יש לי שאלה למאמנים מתחילים וגם למנוסים אני מבצע עבודת יעוץ עסקי לבעלי עסק לא גדול - אפשר בהחלט להגדיר זאת כאימון לבעלי העסק. אני בוגר של קורס אימון מעולה וגם התנסיתי מספר פעמים באימון אישי. העבודה שלי כמאמן עיסקי מבוססת גם על הידע העסקי-ניהולי שלי. ועכשיו השאלות: כמה נראה לכם סביר לגבות על אימון? לגבות לפי שעה? לפי פגישה? אני בהחלט מכיר מודל של אימון לפי שעת פגישה אך לא בטוח שזה יעיל ונכון בכל אופן... כמה אתם גובים על שעת אימון? או על פגישה? כמה זמן אתם מקדישים לפגישה? שעה נראה לי קצר מידי אני מכוון לשעה וחצי כל פגישה האם אתם הולכים ללקוח או שהלקוח בא אליכם? אם אתם הולכים ללקוח הרי שזה מוסיף לכם המון עלות וזמן... אז אתם גובים על זה משהו נוסף? כמה? אשמח לשמוע מספרים ותובנות על כל הנושא של עלויות, זמן פגישה, נסיעה ללקוח... תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון עסקי

האם אתה בגיל שרשום בכרטיס שלך? הספקת הרבה אם כן
באימון עסקי בדרך כלל באים אל המתאמן, והתעריפים גבוהים יותר בהתאם. כמובן שאם הפגישה היא בת שעה וחצי (שזה סביר לאימון עסקי) התעריף גבוה יותר. יש כמה מודלים לחישוב עלות אימון עסקי - אפשר לכלול את העלות ההגעה במחיר הפגישה, אפשר לגבות על ביטול זמן. כמו כן יש תעריף לק"מ נסיעה שאפשר לגבות לפיו. השאלה מה נוח לך להציג ללקוח. לעיתים נוח יותר לכלול את כל העלויות כבר במחיר הפגישה. המפתח הוא לגבות סכום שנראה לך סביר ביחס להשקעה שלך, וסכום שיהיה סביר לבעל העסק. בתקופה האחרונה בעלי העסקים מתקשים לשלם את אותם תעריפים אשר שילמו בעבר, והפער בין אימון עסקי ואישי קטן. שתי אפשרויות עיקריות: מחיר לשעה ומחיר לפגישה. עוד אפשרות היא ריטיינר - מחויבות הלקוח לסל שעות חודשי שעלותו קצת מוזלת יותר. תחשוב כמה נכון לך לגבות לכל אחת מהאפשרויות ותראה אם אתה רוצה לאפשר ללקוח לבחור או שאתה מעדיף להציע אפשרות אחת.

jungoman100

New member
ענבל...

ראשית, תודה על התשובה! לשאלתך... התשובה היא.. לא...
סתם פתחתי כרטיס בלי להקדיש יותר מידי מחשבה לעניין. אעדכן את זה בהזדמנות קרובה. כל מה שתיארת מובן לי. אני מבין מתשובתך שלמעשה אין תשובה חד משמעית או יותר נכון שקשת התשובות רחבה מאד. בשלב זה אני מתכנן לגבות 300 ש""ח לשעה, 450 ש"ח לשעה וחצי +מע"מ. חלק מהפגישות יהיו ארוכות יותר משעה וחצי ויהעלות בהתאם. אם אני הולך ללקוח (זה כנראה מה שיקרה) אגבה שעה נוספת על זמן הנסיעה. אני מאמין שזה יעבור אצל הלקוח. גבייה לפי ק"מ מוכרת לי אך לא אשתמש בה שכן מה שחשוב הוא הזמן וההוצאות שנלוות להגעה (דלק, חנייה וכדומה). אשמח לשמוע כל עצה בעניין זה תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מגוון תשובות

אכן, אין דרך נכונה אחת. מה שנכון זה מה שעובד בינך ובין הלקוח ומכבד את הצרכים של שניכם. אם הלקוח יסכים לשלם על שעה נוספת, מה טוב. אם אתה מגיע לפגישה בודדת זה כמעט מכפיל את העלות ולכן יש סיכוי שזה יראה לו הרבה. יש גם שאלה של תפיסה - אם הלקוח נמצא באזור המרכז, הוא תופס את ההגעה אליו כמובנת מאליה, בעוד שלקוח שיימצא באותו מרחק נסיעה אבל מחוץ לעיר יתפוס את הנסיעה אליו כבעלת עלות. זה יכול להיתפס יותר קל לעיכול אם תקח תעריף יותר גבוה לשעה וסכום קבוע על נסיעות. אתה מכיר את הלקוח, אז תראה מה נכון עבורו ומכבד אותך ואת זמנך.

למעלה