מחירים 80 שאלה 9

מחירים 80 שאלה 9

עוד מישהו מסכים איתי שהתשובה היא 3? אם הוא צרך X לפני וצרך X אחרי, כשמעבירים קו בסל המקורי רואים שאין השפעת תחלופה. זאת בהנחה שהצלחתי לפענח בכלל מה רוצים בכלל בשאלה הזאת. כל פעם שכתוב בתשובות: "התשובה היא X" מבלי שיהיה הסבר מפורט- הכוונה כמובן היא "תשמעו,אין לנו שמץ של מושג למה כתבנו שהתשובה היא כזאת,תנסו להבין בעצמכם איפה כנראה טעינו". ועוד משהו: עמוד 50 שאלות 1 ו2. מי מסכים איתי שהשאלות האלה נכתבו תחת השפעת אלכוהול חזקה?

דעתי בעניין

אתה יכול להשאיר את שני הבכלל - אתה הבנת בכלל והם רצו בכלל. מותר שלכל אחד יהיה את הבכלל שלו!! זו מדינה חופשית ובכלל לא אבי ובכלל לא איובי לא יחליטו בכלל למי יהיה בכלל ולמי לא יהיה בכלל, בכלל!

zarkawi

New member
דעתי בעניין

1. המבחן שיש בעמוד 50 הוא הכי קשה מכולם. 2. בקשר לשאלה הראשונה שהיא בהחלט לא ברורה, זו דעתי ואולי אני טועה, אבל עדיף מכלום - מדובר במוצרים תחליפיים מושלמים ופ' התועלת היא בעלת פתרון פינתי בלבד, לכן גם אמרו שהוא צורך רק X. אם המחיר שלו ירד, אז בוודאות הכמות הכללית שלו עלתה בסל, והכמות של Y היא עדיין 0. מצב כזה של עליית כמות X בסל נובע משתי הסיבות של תחלופה והכנסה. אנחנו יודעים שכאשר מחיר X יורד, מבחינת תחלופה הכמות שלו עולה, מה שמותיר אותנו עם השפעת הכנסה, שיכולה להיות כל דבר - שלילית, נייטרלית או חיובית, אי אפשר לדעת, מה גם שלא נוספו לנו נתונים לגבי שינוי כלשהו בהכנסה. דעתך ?

תשובה

X חייב להיות נורמלי יחסי. תסתכל על משוואת הגמישויות הראשונה: גמישות הכנסה*חלק בהכנסה של X + גמישות הכנסה*חלק של Y = אחד. החלק השני שווה ל0, החלק בהכנסה של X שווה ל1, מה ש"מכריח" את גמישות ההכנסה שלו להיות שווה גם כן ל1. ושוב,אין פה השפעת תחלופה.אם Y לא יורד אז גם X לא עולה.

YuviDeus

New member
בענין עמוד 80 שאלה 9

עשינו 4 אנשים את השאלה הזאת ונדמה לי שכולנו בהתחלה סימנו 3... אז אני איתך.. מצד שני, וייס אמר שאם המחיר משתנה אז תמיד יש השפעת תחלופה (במקרה הזה X עולה Y יורד). השאלה אם זה ככה גם בפתרון פינתי...

בנדה 1

New member
לדעתי אין אפקט תחלופה

כי סלוצקי והיקס מאפשרים לך לצרוך את הסל הישן עם פיצוי שווה. כלומר שניהם נמצאים באותה נקודה של הסל הישן ואפקט תחלופה זה בין הסל הישן לבין הסל של סלוצקי/היקס. ואם שלושתם זה אותה נקודה, אז אין אפקט תחלופה. לדעתי זה 3.....

יופי,אז לאור התגובות כאן

ולאור עוד כמה הודעות טקסט שקבלתי אפשר להכריז רשמית שהתשובה היא אכן 3 וכן,השאלות הנ"ל אכן נעשו תחת השפעת אלכוהול חמורה. יובי - לדעתי מה שוייס אמר לא יהיה תקף במקרה הנ"ל.השפעת תחלופה זה תמיד אחד על חשבון השני,אם Y לא יכול לרדת אז גם X לא יעלה.

למעלה