מחירון

kallanit

New member
מחירון

אשמח לקבל אינפורמציה ממאיירים מנוסים ,על טווח מחירים למכירת איורים (לאו דוקא ממוחשבים בלבד) להוצאות ספרים. כמה ניתן לדרוש על איור???? תודה על תשובות רציניות בלבד!!!!

זה לא משנה אם זה ממוחשב או לא

ואני לא ממש יודעת לגבי הוצאות ספרים, אבל הייתי עושה חושבים כמה באמת מגיע לי עבור ההשקעה והמקצועיות, או הולכת לפי תבנית של בין 70 ל-120 ש"ח לשעה (תלוי ברמה המקצועית). עוד דרך היא לגרוף אחוזים מהמכירות, אבל את זה את בטח יודעת.. יש לך עבודות מאוד מיוחדות ועדינות :)

amitais

New member
יש

תעריף של 200 דולר לעיצוב עטיפה לספר, אבל זה לא קבוע, משתנה מהוצאה להוצאה, ותלוי בהרבה גורמים.

BlueCat

New member
אם ככה אז העסק לא ממש רווחי

כמו שאת מציגה את זה, מספר אחד נגיד אפשר להרוויח גג 1000 שקל (בהנחה שכל איור גדול לוקח בערך 3-4 שעות, נדמה לי. אני לא בטוח כי אצלי קשה למדוד בזמן). וספר לא מוציאים כל שני וחמישי. גם לא מגזין. אני מניח שמי שמתפרנס מזה, מצא לעצמו את התעריפים המתאימים או שהוא עושה את זה במסגרת חברה או סטודיו. אני צודק?

amitais

New member
לא בהכרח

התעריף נע בד"כ בין 50-200 דולר לאיור, כשזה תלוי בגודל, בטכניקה, צבע\ש"ל, כמות האיורים בספר, וזהות ההוצאה והמאייר. רוב המאיירים שאני מכיר הם עצמאיים. ספר כן יוצא כל שני וחמישי, וכך גם מגזינים. אני לא זוכר נתונים מדוייקים, אבל אני מעריך שבישראל יוצאים לפחות שניים שלושה ספרים חדשים ביום, אם לא יותר. ויש כמה מאות מגזינים וכתבי עת שיוצאים קבוע, חלקם הגדול ירחונים.

BlueCat

New member
התכוונתי שאדם לא מוציא ספר

או איורים לספר כל שני וחמישי. פעם בחודש, וגם זה אולי. עוד לא ראיתי איזה שטף עבודות של אומן מסויים בחנויות הספרים. לא אומר שאתה לא צודק, אתב כנראה מכיר את הבפנוכו של כל הסיפור יותר טוב ממני. אני רק ניסיתי להתאים את מה שדבי אמרה על איך שאני רואה את הכל

מתלהב

New member
נדמה לי שגם בזמן האחרון התרבו

הספרים שכוללים גם איורים בפתח כל פרק וכו'. וזו, כמובן, עוד עבודה.. ובל נשכח את ספרי הלימוד, שגם הם נראים טוב מאי-פעם.

kallanit

New member
תודה

תודה על התגובה. העניין הוא שהעבודות לא היו ברמה מסחרית עד עכשיו ונעשו רק "בשבילי". היתה לאחרונה התעניינות גם בעקבות פניות שלי, ומאחר ואין לי נסיון מסחרי וגם ברור לי שזה עניין של ותק והכרה, רציתי לדעת בערך מה הולך בשוק....

למעלה