מחירון דירות

שרית 280

New member
מחירון דירות

שלום לכולם,
היום ראיתי דירת 2 חדרים . קומה 3 מתוך 4. רצו עליה 830,000 ש"ח והסכימו לרדת ל- 800,000 ש"ח.
ראיתי במחירון של יצחק לוי שמחיר הדירה 640,000 ש"ח.
הדירה מיועדת להשקעה. אני רק אצבע את הקירות. אני לא מעוניינת להשקיע הרבה בדירה. אציין שדירה נראית סבירה מינוס.

אשמח לשמוע דעות.
תודה!!

דירות זה לא מכוניות

הן לא יוצאות זהות מפס ייצור. לא מייחס יותר מדי חשיבות למחירון אבל זאת דעתי האישית.

שרית 280

New member
אבל..

נכון שהדירות לא יוצאות זהות מפס ייצור, אבל המחירון יכול לתת אינדיקציה כל שהיא.
זה לא שמדובר על קפיצה של 50,000 ש"ח.
מדובר על קפיצה של 160,000 ש"ח!! זה המון!!

בכמה מקרים שבדקתי ראיתי במחירון מחירים נמוכים מדי

ייתכן שזה נובע מכך שהמחירון מבוסס על עסקאות ישנות מדי וכשהמחירים בשוק עולים, הוא לא מדביק את עליית המחירים. אבל זה סתם ניחוש.

דירה להשקעה

כשקונים דירה להשקעה, צריך לבדוק שני גורמים: האחד זו התשואה הצפויה והשני זו ההערכה לגבי ערך הדירה בעתיד.
בסיכומו של דבר, הרווח שלך מהדירה יהיה התשואה שקיבלת ממנה + הרווח ממכירתה לאחר ניכוי הוצאות ומיסים.

תשואה זה די פשוט לחשב: ככלל אצבע לוקחים את שכר הדירה החדשי הצפוי , ומכפילים ב 11. אם צשכירי את הדירה ב 3000 לחודש אז תקחי בחשבון הכנסה של כ 33,000 ש"ח לשנה ( באחוזים יוצא בערך 4$)

חתור קשה לצפות מה יהיה ערך הדירה בעוד 10-15 שנים כשתרצי למכור אותה. זה תלוי במיקום, בקומה (3 מתוך 4 זה לא להיט אם אין מעלית) ובמיוחד בסיכוי ל תמ"א שתשדרג את ערך הדירה משמעותית.

לגבי המחיר הנוכחי, לא הייתי סומך על לוי יצחק ואפילו לא על שמאי פרטי שהיה רואה את הדירה. נסי לבדוק כמה אנשים מבקשים באיזור הזה עבור דירות דומות ומתוך זה נסי להסיק האם המחיר הנדרש גבוה מדי

למעלה