מחיקת טבלאות ב MS-SQL

tberger

New member
מחיקת טבלאות ב MS-SQL

האם יש SP או תוכנית חיצונית למחיקת תוכן כל הטבלאות והשארת הסכימה?

eli_leiba

New member
לא, אבל אתה יכול לבצע

drop לכל הקשרים ואז truncate table לכל טבלה באמצעות sp פשוטה שעוברת על כל שמות הטבלאות ומריצה דינמית פקודת truncate table

tberger

New member
ואם יש ב DB עשרות קשרים

איך מחזירים אותם אחרי כן

tberger

New member
שמעתי שיש פקודה

שגורמת להתעלם מהקשרים שנקרית CASCADE אני לא יודע אם גם ב SQL SERVER יש אותה ואם כן איך משתמשים בה.

eli_leiba

New member
כן - במידה ואתה מגדיר אץ הקשרים

on delete cascade מספיק למחוק רק את האבא בקשר - הבנים ימחקו אוטומטית ואז גם אין תורך למחוק את כל הקשרים רעיון יפה אך מחייב לאתר את כל טבלאות האב בבסיס הנתונים ולהפוך את כל הקשרים ל cascade זה קיים רק באקסס וב ms-sql 2000 אלי

tberger

New member
ניהול DB

מה שמפליא אותי הוא שב DBMS כל כך נפוצים ומקצועיים כמו SQL ו ORACLE אין כלים לביצוע מטלות ניהול כל כך בסיסיות כמו מחיקת התוכן, בדיקת הבדלים בין DB ועידכון כנדרש וכנראה עוד דברים שעוד לא נתקלתי בהם, וצריך להשקיע הרבה מאד זמן מחשבה וזהירות לביצוע הפעולות בצורה ידנית ע"י שמירת SCRIPTS, הרצת שאילתות SQL רבות, בניית SP מתאימים וכדומה לביצוע מטלות הניהול הבסיסיות

LuzErez

New member
מחיקת כל הנתונים אינו דבר כה נפוץ

כמעט תמיד יש טבלאות שמחזיקות נתוני תשתית של הישומים שלא רצוי למחוק (כמו טבלת מין : זכר, נקבה, לא מוגדר ) בכל מקרה ניתן באופן די פשוט ליצר Create Script לכל בסיס הנתונים , ולבצע יצירה מחודשת. בSQL Server זה בערך 5 פעולות תפריט.

eli_leiba

New member
אתה יכול ללכת בצורה שונה

ולהשיג את אותה המטרה תעשה generate SQL script לכל סכימת הבסיס נתונים ב sql server שמור את הסקריפט בצד תעשה drop לבסיס הנתונים כולו כנס ל query analyzer שוב ותריץ את הסקריפט התוצאה תהיה בסיס נתונים ריק עם הסכימה וזה בעצם מה שרצית , לא???

tberger

New member
אם רוצים רק חלק

אם אני רוצה למחוק רק תוכן של חלק מהטבלאות ויש להם קשרים. האם ניתן בפעולה אחת לעשות SCRIPT של כל הקשרים? והאם ניתן לעשות שאילתא שמראה את כל הקשרים הקימים?

eli_leiba

New member
אתה יכול ב wizard ךבחור רק את

קבוצת הטבלאות הרלבנטית ולעשות להם סקריפט לקשרים ומפתחות

למעלה