מחיצה קטנה ברחם ....

סוזנה33

New member
מחיצה קטנה ברחם ....

מתלבטת אם להסירה בניתוח... היסטרוסקופיה ניתוחית
אשמח לעצה מבעלות ניסיון עם מחיצה.., האם הסירו, אצל מי, איך עבר והם שיפר את מצבן והצליחו להכנס להריון... תודה :)

תפרטי קצת בבקשה

מה זה קטנה? מסתכלים בעיקר על כמה אחוזים מחלל הרחם. מחיצה מעובה או דקה? יש היסטוריה של הפלות בעיקר בשליש שני? איזה טיפול את מיועדת? כמו שכתבתי פה כבר כמה פעמים תתייעצי עם הרב טאוב הוא יעזור לך

סוזנה33

New member
היי, מחיצה קטנה 20% לא יודעת אם מעובה או דקה

הרופא אמר שאולי זה יכול לגרום להפלות..., רק עכשיו מנסה להרות ...
לא הבנתי ממנו אם ההפלות שעלולות להיות כתוצאה מהמחיצה מאיזה שבוע ולמה זה קורה?
ורוצה להתייעץ איתכן האם מישהי היתה במצבי ומה בחרה לעשות והאם היא שמחה על הבחירה שלה ומה היא יכולה לייעץ לי ...

נ.ב איך פונים לרב טאוב ?
תודה רבה :)

gingit14

New member
מחיצה

הי סוזנה,
לי יש מחיצה של 25%. הרופא שלי אמר שכדאי להסיר רק במידה ותהיי לי הפלה נוספת (הייתה לי הפלה אחרי הטיפול IVF הראשון) ובטיפול הרביעי נכנסתי להריון שהסתיים בידיים מלאות - תינוקת מתוקית

אגב,אנחנו בטיפולים בשל בעייץ זרע והמחיצה התגלתה בבדיקת היסטרוססקופיה שעשיתי אחרי ההפלה שעברתי.
שיהיה בהצלחה ובשורות טובות ממש בקרוב

סוזנה33

New member
תודה על המענה והאיחולים הלבביים .. באיזה שבוע היתה ההפלה?

את יודעת אולי באיזה אזור ברחם היתה המחיצה אצלך? ( גם הפונדוס?)
מדוע הרופא בחר לנסות פעם נוספת בלי להסיר את המחיצה ולהסתכן בהפלה נוספת? האם הניתוח מורכב ומסוכן? האם הוא חשב שלא זו הסיבה להפלה?
אצל מי עשית היסטרוסקופיה (אם אפשר לשאול)?

תודה לאל שהסתיים בידיים מלאות ומאחלת לך בהצלחה בהמשך וחג שמח :)

gingit14

New member
תשובות

הי,
לא יודעת איפה ברחם המחיצה. הבנתי מהרופא שזו מחיצה גבולית ולא ברור האם תפריע למהלך הריון תקין.
ההפלה היתה בשבוע 7 כי העובר היה ללא דופק (היה דופק בשבוע 6 אבל העובר היה קטן ולכן הוזמנו לביקורת שבוע אחרי), הסיבה לא ידועה.
הפלות קורות לנשים רבות לא רק בזמן טיפולי IVF, והסיבות יכולות להיות רבות אבל ברוב המקרים זה קשור למום עוברי.
אנחנו בטיפולים בשל בעיית זרע וזה גם יכול לגרום להפלות אז אין לדעת. הרופא לא רצה לשלוח אותי להתערבות מיותרת (כי מחיצה בגודל כזה לא בהכרח גורמת להפלות) ולכן אמר שאם תהיה עוד הפלה נשקול את הסרת המחיצה.
היסטרוסקופיה עשיתי אצל ד"ר גולדשמיט וממליצה עליו בחום.
בהצלחה
&nbsp

למעלה